Борисов още не реди министри. Лесно се слагат, лесно се махат...

Длъжни сме да направим правителство, обяви лидерът на ГЕРБ
125

Снимка: Dnes.bg

Министри не са обсъждани и най-добре това било да стане на 3 май, смята бъдещият премиер Бойко Борисов.

Очакванията на всички са, че на 4 май новото правителство ще положи клетва, като още се работи по програмата на бъдещата власт.

"Темата министри не е отваряна, нито едно физическо лице не е обсъждано и то по мое лично настояване и се радвам, че патриотите го приеха, министрите най-лесно се слагат, защото най-лесно се махат", отсече той след консултациите при президента Румен Радев.

Още по темата
Борисов е убеден, следващият кабинет го чака огромна работа и това не било "нито за удоволствие, нито за хвалба и радост".

По време на срещата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е запознал държавния глава с тежките преговори, които водят с Обединените патриоти и то в много сложна вътрешна и международна ситуация.

"По волята на народа, както ни е разпределил в парламента, сме длъжни да направим правителство, защото всякакви други формули дори и математически не излизат и имайки опит от предишни години се опитваме да изчистим всеки детайл в коалиционното споразумение, за да е стабилно в рамките на 4 години правителството", коментира Борисов.

Той обаче никак не хареса поведението на БСП и обвини червените, че не са градивната опозиция, за която се представят като една от причините за упреците му е отказът на соцлидерката Корнелия Нинова да остави в редовния кабинет служебното вице Деница Златева.

Борисов се оплака, че чул от социалистите, че щели да помагат на кабинета по важни теми, но явно не го правели.

"Пореден популимъм и хвърляне на прах в очите, защото председателството на ЕС е една от най -важните теми, които предстоят и заради това предложихме да се обединим .... е каква конструктивна опозиция? Още не е заглъхнало ехото от победата ни на изборите и започва да се говори кога и как щяло да има нови, що за конструктивност е това?", разкрикитува Борисов.

"Имаме вече ядрени реактори за милиарди и тези, които ги довлекоха и тези които щяха да правят седми реактор на "Белене", и фирмите, които щяха да работят, сега са в несъстоятелност и може би още 5 милиарда долара щяхме да даваме, ако не бяхме взели решение тогава", продължи с упреците към БСП бъдещият премиер.

Според него е напълно безотговорно поведението на социалистите, които загубили изборите, да говорят как щели да вдига доходи и пенсии и да купуват техника, защото това щяло да струва твърде много.

В същото време той благодари на Радев, който пък стана президент с номинацията на левицата, че проявил разбиране, защото "явно за няколко месеца е разбрал колко е тежък кръстът на управляващите".

Според Борисов "в президентството има здраво мислещи хора и с общи усилия може тези забатачени, тежки неща през годините" да се оправят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО КАКВИ ИЗБИРАТЕЛИ ИМА ГЕРБ - 300 ХИЛЯДИ РОМЕИ СПОРЕД ИЗСЛЕДВАНИЯТА.КАЗВАЛИ ИМ, ЧЕ АКО НЕ ГЛАСУВАТ ЗА БОКО ЩЕ ИМ СПРАТ ПОМОЩИТЕ.
31
0
 
2
 
! Отговори
Мавърският конник преди 6 години
Той първо да си пренареди аксоните и синапсите и дендритите. Ако знаете какво значат тия наименования ;))))
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УЖАС.
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩЕ МИНЕ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО И ТИКВАРИТЕ ПАК ЩЕ ОПЛЕТАТ КОНЦИТЕ И БОКО ПАК ЩЕ СЕ ПРАВИ НА ДЕМОКРАТ, И ПАК - НОВИ ИЗБОРИ.СЦЕНАРИЯТ Е ЕДИН И СЪЩ.МЕЖДУВРЕМЕННО ЩЕ РАЗДЕЛЯТ И СКАРАТ ПАТРИОТИТЕ, КАКТО НАПРАВИХА С РЕФОРМАТОРИТЕ И ДПС
28
1
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
до 22 гробокопачВсички са едни и същи нямат разлика пръкнали са се от партията майка БКП само, че гербавите са най-безскрупулни гледат да наваксат на тези с червените куфарчета и май успяват.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО Mr STARBUCKSТО ОБЩО ВЗЕТО И ТЕБ НИКОЙ НЕ ТЕ ПИТА И НИКОЙ НЯМЧА НУЖДА ОТ МНЕНИЕТО ТИ
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко, като погледнеш в огледалото кого виждаш? Би следвало да е предишния, т.е. онзи, заради когото страната е в това тежко положение! Идва един момент да сърбаш това, което си надробил. За съжаление, и ние ще трябва да сърбаме, че и да ти слушаме глупавите обяснения!
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИВО ПРОКОПИЕВ И КОМПАНИЯ ОТ КРЪГА КАПИТАЛ МНОГО СЕ БАВЯТ С ОПРЕДЕЛЯНЕТО ТА МИНИСТРИТЕ.
24
1
 
17
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Патриотите са едни мутри като Борисов. Откога ни се въртят Сидеров и Симеонов безнаказани за престъпленията и данъчните злоупотреби. Не съм много убеден, че бизнесът на Симеонов е честен, както и този на Сидеров. Офшорките на Сидеров още въртят оборот.
23
0
 
18
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България Да пратим измамниците където им е мястото! 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ!
22
17
 
2
 
! Отговори
Циник до гробокопача преди 6 години
Изборите минаха - ти май не си забелязал!Аре у лево - с политагитацията бе копач!
21
0
 
14
 
! Отговори
минувач преди 6 години
ха да си помисле на махне министър на патриотити,като му държат ташаците? и кво стаа тогово???бибитко ще приказва фалцет! ха-ха ха!!!
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де , чета ги коментарите и 99,5% хулят Бойко. Е как стана така, че ни управлява сега пак?!! Аз гласувах за него само првия път, след това се разочаровах и 2-я път и 3-я гласувах с неалидна и после с не подкрепям никого!! Е та питам аз, как така пак са на власт?
19
0
 
17
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
На послушната самодоволна тиква всичко му е лесно изпълнява каквото му наредят големите началници. Да видим кога обаче пак ще реши, че му е трудно и ще избяга интересно ми е тогава кой ще му е виновен.
18
0
 
18
 
! Отговори
ЧЕСТИТО ПЛОВДИВ преди 6 години
ГЕРГОВ ЩЯЛ ДА Е ЗАМ.МИНИСТЪР НА ВЕЖДИТО И ДА СИ ВЪРТЯТ ДАЛАВЕРИТЕ С ПАНАИРА И НАЙ-КРАДЛИВИЯ КМЕТ НА ПЛОВДИВ. ЩЕ МЕСТЯТ ЗООПАРКА В ПАНАИРА ТА ДА ПРЕГЛАСЯТ СВИНЕТЕ И ТИГРИТЕ НА ОПЕРАТА ЗА 60 МИЛИОНА.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквайте ГРАНДИОЗЕН ПРОВАЛ на ШАЙКАТА ТИКВИТЕ 3, защото там са се събрали доказани КРАДЦИ , а неграмотните ГРОБарски КАЛИНКИ ще провалят председателството на ЕС, защото не говорят чужди езици (владеят само УСТЕН френски). Затова на ТИКВАТА му се иска да подхлъзне друга партия да участва - трябва някой да му е ВИНОВЕН! Ще стане ясно на чужденците , че ГРОБарите и ОПГ за нищо не стават.. ...
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давам им ШЕСТ месеца след които Борисов и Цветанов ще унищожат и "патриотите", както унищожиха всички, които имаха безрасъдството да се коалират с деструктивната групировка ГЕРБ.След което тоя път следва тотален РАЗПАД на групировката !!!
15
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ е ясен - може да печели избори , но не може да управлява.
14
3
 
21
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Тези ги разправяй на баба си! Още от първия ден си разпределяте министерствата с ония крадливи пишман патриоти!
13
2
 
17
 
! Отговори
Спеца преди 6 години
Тоя *** , който взриви атомната енергетика на България и обрече икономиката на застой , а народа на скъпа ел.енергия от волтаиците на бившото си гадже , сега се жалва , плаче.... от какво и за какво?Че няма истински Главен прокурор да го пита кой ще плаща тоя милиард неустойка , за спиране на АЕЦ "Белене" ?Ах гиди мутри неграмотни ,нагли и безотговорни , няма ли да дойде Видов ден и за Вас?