Борисов още не реди министри. Лесно се слагат, лесно се махат...

Длъжни сме да направим правителство, обяви лидерът на ГЕРБ
125

Снимка: Dnes.bg

Министри не са обсъждани и най-добре това било да стане на 3 май, смята бъдещият премиер Бойко Борисов.

Очакванията на всички са, че на 4 май новото правителство ще положи клетва, като още се работи по програмата на бъдещата власт.

"Темата министри не е отваряна, нито едно физическо лице не е обсъждано и то по мое лично настояване и се радвам, че патриотите го приеха, министрите най-лесно се слагат, защото най-лесно се махат", отсече той след консултациите при президента Румен Радев.

Още по темата
Борисов е убеден, следващият кабинет го чака огромна работа и това не било "нито за удоволствие, нито за хвалба и радост".

По време на срещата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е запознал държавния глава с тежките преговори, които водят с Обединените патриоти и то в много сложна вътрешна и международна ситуация.

"По волята на народа, както ни е разпределил в парламента, сме длъжни да направим правителство, защото всякакви други формули дори и математически не излизат и имайки опит от предишни години се опитваме да изчистим всеки детайл в коалиционното споразумение, за да е стабилно в рамките на 4 години правителството", коментира Борисов.

Той обаче никак не хареса поведението на БСП и обвини червените, че не са градивната опозиция, за която се представят като една от причините за упреците му е отказът на соцлидерката Корнелия Нинова да остави в редовния кабинет служебното вице Деница Златева.

Борисов се оплака, че чул от социалистите, че щели да помагат на кабинета по важни теми, но явно не го правели.

"Пореден популимъм и хвърляне на прах в очите, защото председателството на ЕС е една от най -важните теми, които предстоят и заради това предложихме да се обединим .... е каква конструктивна опозиция? Още не е заглъхнало ехото от победата ни на изборите и започва да се говори кога и как щяло да има нови, що за конструктивност е това?", разкрикитува Борисов.

"Имаме вече ядрени реактори за милиарди и тези, които ги довлекоха и тези които щяха да правят седми реактор на "Белене", и фирмите, които щяха да работят, сега са в несъстоятелност и може би още 5 милиарда долара щяхме да даваме, ако не бяхме взели решение тогава", продължи с упреците към БСП бъдещият премиер.

Според него е напълно безотговорно поведението на социалистите, които загубили изборите, да говорят как щели да вдига доходи и пенсии и да купуват техника, защото това щяло да струва твърде много.

В същото време той благодари на Радев, който пък стана президент с номинацията на левицата, че проявил разбиране, защото "явно за няколко месеца е разбрал колко е тежък кръстът на управляващите".

Според Борисов "в президентството има здраво мислещи хора и с общи усилия може тези забатачени, тежки неща през годините" да се оправят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pavlova koga schte ja mahnesch ili dobre obslujva
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pavlova gandakova novite milionerki s eu pari i neka4estveni stroeji boiko proveri gi tia kaki
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така - колкото повече министри , толкова повече Българи с европейски заплати . А злите езици нека си говорят , че сме най - бедни .
89
0
 
4
 
! Отговори
НЕ СЕ НАКРАДОХА преди 6 години
НАЙ-НОВИЯТ СКАНДАЛ Е, ЧЕ ПО ДАННИ НА ОЛАФ САМО ОТ ЛОТ ЕДНО СА ОТКРАДНАТИ 50 МИЛИОНА.от ГЕРБ КРАДАТ НА ЕДРО, НЕ СЕ ШЕГУВАТ!
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМА ЛИ УМРЕЛИ ЕВРА?
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО ОТ ЛОТ 1 ОТКРАДНАЛИ 50 МИЛИОНА СПОРЕД ОЛАФ.ГЕРБАРАШКАТА ФИРМА Я КАРАЛА НА ЕДРО.
86
2
 
6
 
! Отговори
неразбрал преди 6 години
Дебелия банкянски *** пак ли се готви да фъфли простотии и да краде?
85
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелата проста тиква я избраха "простите", както самата тиква се изрази.
84
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисооооф,ДАНС и прокуратурата влязоха в АПИ и твърдят,че там има далавери за милиони.БорисоооооФ,пак ли ще направиш Лиляна Павлова министър?????
83
5
 
19
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Аз съм *** и вие сте прости. И затова ме избрахте.
82
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес кофите са сякаш магазинчепреравяни от сенки-скакалци.И всичко в мен разпада се, руши сещом с поглед срещна техните очи.Положиха в събранието клетваи химна даже тъжничко звучи.Не вярвам в лъжите им, поредни.Защо Темида непробудно спи?Днес гневно се обръща Левски в гроба.Газ, ток, лекарства - лъвски скок!Как искам да помогна, но не мога.Безсилен е дори самия Бог.България забравена от всичкиразпада се пред моите очи.И гневен ще приемам твърде личнонародна мъка, болка и сълзи.
81
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цяла Европа се обедини против националистите във Франция , а б.б. ги реди : ***.от, гребераст , националенист , из.род , и горе много горе Тиква .
80
4
 
23
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
БЪДЕТЕ СИГУРНИ, ЧЕ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ПО НИЩО НЯМА ДА ОТСТЪПВА НА АЛИ БАБА И 40-ТЕ РАЗБОЙНИЦИ!!!
79
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОПОЗИЦИЯТА ДА ОТИДЕ ДА СИ ГОВОРИ С ПОРТРЕТИТЕ НА МАРКС, ЕНГЕЛС И ЛЕНИН
78
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е тоя дебел клоун, какви планове и идеи има за бъдещето на държавата или ще ни дрънка за асфалт и слънчевото време.
77
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ПАНАИРА НА СУЕТАТА" В БСП СЕ РАЗРАСТВА! ЕДНА ТОРБА БЕШЕ ИЗХВЪРЛЕНА ЗАД БОРДА ЗАЩО ВЪОБЩЕ БЕШЕ КАЧЕНА? СТАРИЯ ПРАСЧО ВЗЕ 30-ИНА МИЛИОНА И СПОКОЙНО СИ НАПУСНА БСП-ТО,А ЗА КОРНИТО ОСТАНА САМО ГОРЧИВИЯТ ПРИВКУС ОТ СРЕЩАТА С НЕГО. МОЖЕ ДА И Е ОСТАВИЛ И НЯКОЯ ПАРИЦА,КОЙ ЗНАЕ? ЗАСЕГА "ТЕАТЪРА" ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ В "ОПЕРА",НО ИМА ВРЕМЕ "ТЕРЕНА" Е ГОТОВ,ОСТАВА СТРОИТЕЛСТВОТО?!
76
4
 
6
 
! Отговори
до КОШМАРА- АТАКА преди 6 години
Продължавам.......Тогава когато Сидера се бореше срещу кликата Герб,вие- "злодей,луд,бялата златка,крий се под масата" и подобни...Народа ***,не оценява когато някой се бори за него,напротив подиграва го че е психично болен......Волен разбра,няма подкрепа и прие 82-та милиона от Бойко който пък ги взел от вас прошляци. И сега не чуваме бедняци да изкарвате Волен луд- само завиждате че едвам преживявате в олющените панелки а за Волката милиончетата...Хайде пак го изкарвайте луд а ама вече не е
75
3
 
11
 
! Отговори
до КОШМАРА- АТАКА преди 6 години
Хубава снимка за аватар си сложил мой приятелю! Тя е от преди 4 дни от рожденния ден на Г-н Сидеров. Най силния човек в държавата в момента при който на крака идват бъдещия нов- стар премиер и цялото ръководство на Герб. Преди 2-3 години когато крещеше по улиците за високи доходи бедняците го изкарваха луд,ненормален гавреха се- бялата златка,по масата и т.н.. Сега когато прие десетките милиони от Бойко вече не чувам да го изкарвате луд,само сте се свили в мизерните панелни коптори и умирате а
74
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***.ГАРЕШКИ ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМАТА,ПАРДОН ПАРЛАМЕНТА?! ТОВА САМО В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ!!!НО ЯВНО В БЪЛГАРСКАТА ЦАЦАРАТУРА Е ТАКА,ИЛИ В ЗАТВОРА ИЛИ ЗАМ.ПРЕД.НА ПАРЛАМЕНТА,ИЗБИРАЙ СИ И МАГАРЕШКИ СИ ИЗБРА?! ЕВАЛА ПРОКОРАТУРО,ЕВАЛА БЪЛГАРСКА СЪДЕБНА СИСТЕМО!!!ЕВАЛЬА!!!АЙДЕ НА СИРТАКИ!!!ЯСО-О-О-О
73
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб - ОСТАВКА!"Патриоти". - ОСТАВКА!