Една легенда си отива: Без парламентарен контрол по Канала

БСП обвиниха управляващите, че се опитват да наложат цензура
35
Една легенда си отива: Без парламентарен контрол по Канала
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Петъчният парламентарен контрол вече няма да се излъчва по Канал 1 на БНТ. Традиционното препитване на министрите от трибуната на парламента в петък по обед се мести по БНТ 2.

Това решиха депутатите от временната комисия по промяна на правилника на Народното събрание. Парламентарният контрол падна от Канал 1 с гласовете на 11 народни представители. 6-има бяха против.

Предложението за това бе направено от патриотите. От БСП обаче се възпротивиха и обвиниха управляващите в цензура.

Още по темата
Според патриотите обаче било точно напротив. Това е разширяване публичността, защото този канал е качен на мултиплекс, обясни Християн Митев от ОП, цитиран от "24 часа".

Депутатите оставиха възможността заседания на парламента да се излъчват пряко по Канал 1, когато има решение за това.

С други промени в парламентарния правилник комисията реши, че главният прокурор вече ще бъде изслушван от правната комисия на Народното събрание на всеки 3 месеца. Изменението бе прието единодушно с гласовете на 19 депутати.

Идеята за изслушването било н асамия Сотир Цацаров. Той изпратил писмо с предложение за това до председателя на Народното събрание и до временната комисия за изготвяне на правилника за работата на парламента.

С изслушването на главния прокурор от парламента ще бъдат изпълнени препоръки от последния доклад по Механизма за сътрудничество и проверка.

"Осъществяването на тези препоръки е предпоставка и за засилен обществен контрол и информираност за дейността и проблемите на държавното обвинение, пише Цацаров в писмото си.

Депутатите записаха и че правната комисия може да изслушва и шефовете на ВКС и ВАС, но само по тяхно желание и инициатива.


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Ники преди 1 година
Някой ползва ли мултиплекс? Това е пълен смях.
32
1
 
3
 
! Отговори
Али преди 1 година
Петък е ден за молитва а не е за някакъв си контрл, това тормози министрите.
31
0
 
6
 
! Отговори
DiesIrae преди 1 година
Това се прави с цел да не се вижда, че 90% ги няма никога на работа! А ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОСА ЗА ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ НА ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ КОЙТО НЕ СА СЕ ЯВИЛИ НА РАБОТА 3 ДЕНА БЕЗ ИЗВИНИТЕЛНА ПРИЧИНА (представен болничен лист или копие от смъртен акт на роднина)? АЛООО ЖУРНАЛЯТА РАЗМЪРДАЙТЕ СЕ И ГИ ПИТАЙТЕ КАК КОДЕКСА НА ТРУДА ВАЖИ КАТО ТРЯБВА ДА ВЗИМАТ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ А НЕ ВАЖИ КОГАТО Е ЗА УВОЛНЕНИЕ ЗАРАДИ ПРЕСТЪПНО БЕЗХАБЕРИЕ!!!
30
0
 
5
 
! Отговори
Ало, информиращите преди 1 година
Защо не пишете нищо относно кавгите за блиц-контрола?
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20

Не е необходимо да ни бият инжекции. Здравната каса не ги реимбурсира, защото Москов милостиво ни е дал правото да я контролираме! Малко "парфюм" във въздуха, още малко "подправки" в храната, допълнително "минералчета" във водата и си готов - усмихнат, хормонът на щастието задействан, я колко е хубав животът и честни и грижовни управниците. Хоп, хиксчето на изборите! Ура - голяма изборна "цвобеда"!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо контролът да се разшири с НАРОДЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДЕЙНОСТ, ВЪРХУ ЗАКОНОТВОРЧЕСТВОТО, ЗАЩОТО ТО Е ЯЗвАТА, РАКЪТ СЪС РАЗСЕЙКИ НА НАШЕНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, сега се спира популяризирането дори на макар и формалния, но все пак парламенТарен контрол върху изпълнителната власт. Диктатура, хора, грозна патриотарска диктатура. Нищо да не се знае! Че то по-зле от развития социализъм, бе!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патриотари бол, сега ще си увеличат и заплатките . Във власта си , кратки мили и послушни.
26
2
 
10
 
! Отговори
надежда преди 1 година
По стандарт се върнахме 40-те години на миналия век. Демокрацията ни е псендо , няма свобода на мислене и действие при спазването на Закона , няма свобода на словото,има цензура.Ако ще живеем , като изгнаници, по-добре да сме бежанци.
Всеки който е на власт предприема каквото му хрумне , не само за Канал 1. Новините на турски също не ще е зле да бъдат преустановени.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЗИ ХРИСТИЯН НЯКОЙ ДА МУ ОБЯСНИ БАВНО, ЧЕ И КАНАЛ 1 Е НА МУЛТИПЛЕКС.
24
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не гледа този контрол бе, в петък през дена хората са на работа, пенсиите гледат Малката булка, а децата гледат порно на компа ;)
23
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реалек контрол се прави от опозицията, но такива предатели като БСП, ДПС и Атака само продават България и крадатт.
22
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ и особено патриотарите още от предното НС правеха всичко възможно да КРИЯТ неудобните им заседания, защото често опозцията имаше критики на които те не могат да отговорят! Това че народа продължава да пърди с герберската и особено с патриотарската бюлетина е показател за това колко е мало-умен народа, а не е признак че тези две партии стават за нещо
21
6
 
17
 
! Отговори
Aнонимен преди 1 година
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България
Да пратим измамниците където им е мястото!
04.05.2017г.
ТИ РЕШАВАШ!
20
4
 
8
 
! Отговори
! преди 1 година
Кога ще гласуват РЕФЕРЕНДУМА. Волята на повече гласоподаватели отколкото избралите ги да стоят в НС
19
4
 
16
 
! Отговори
някой преди 1 година
А новините на турски кога?
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еееее, най после! Цачева откога съботираше тоя контрол. А Борисов е толкова велик, че откъде накъде някой ще го контролира? Сега вече никоя делавера не може да се чуе отникъде ще си правим каквото си искаме. А и Борисов не ходеше все си имаше "ангажименти".
Народееееееее! Сега вече си го нач.ка много яко. Не че с новите цени не си нач.кан.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз пък викам да направят цала програма нон стоп с тя да ги следим какво правят
16
5
 
7
 
! Отговори
шщд преди 1 година
Не,че нещо, но кой го гледа това?
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам, да забранят всички ТВии, да обединят НОВА и БТВ, да оставят онзи мухъл Кикимян с от НОВА, Цолова и Викторчо, защо те те най-сладко смучкаш шлифера на Императора. Всеки ден да си викат Цецо Цървула, Свинетка, Бат Буби, Цецка Мамата, Влади Финасистчето, Винкела и Щкембе Воеводата. Да ни бият по една успокоителна инжекция как и колко хубаво живеем. Така тръгвайки на работа ще сме леко усмихнати и силно озъбени, чакайки Светлото бъдеще което никога няма да се появи.
14
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малий и сега другарката къде ще се изявява? Ами оная другата кифла, дето я заряза съсела?
Ужас другари!