Една легенда си отива: Без парламентарен контрол по Канала

БСП обвиниха управляващите, че се опитват да наложат цензура
25 апр 2017 15:10,
35
Една легенда си отива: Без парламентарен контрол по Канала
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Петъчният парламентарен контрол вече няма да се излъчва по Канал 1 на БНТ. Традиционното препитване на министрите от трибуната на парламента в петък по обед се мести по БНТ 2.

Това решиха депутатите от временната комисия по промяна на правилника на Народното събрание. Парламентарният контрол падна от Канал 1 с гласовете на 11 народни представители. 6-има бяха против.

Предложението за това бе направено от патриотите. От БСП обаче се възпротивиха и обвиниха управляващите в цензура.

Още по темата
Според патриотите обаче било точно напротив. Това е разширяване публичността, защото този канал е качен на мултиплекс, обясни Християн Митев от ОП, цитиран от "24 часа".

Депутатите оставиха възможността заседания на парламента да се излъчват пряко по Канал 1, когато има решение за това.

С други промени в парламентарния правилник комисията реши, че главният прокурор вече ще бъде изслушван от правната комисия на Народното събрание на всеки 3 месеца. Изменението бе прието единодушно с гласовете на 19 депутати.

Идеята за изслушването било н асамия Сотир Цацаров. Той изпратил писмо с предложение за това до председателя на Народното събрание и до временната комисия за изготвяне на правилника за работата на парламента.

С изслушването на главния прокурор от парламента ще бъдат изпълнени препоръки от последния доклад по Механизма за сътрудничество и проверка.

"Осъществяването на тези препоръки е предпоставка и за засилен обществен контрол и информираност за дейността и проблемите на държавното обвинение, пише Цацаров в писмото си.

Депутатите записаха и че правната комисия може да изслушва и шефовете на ВКС и ВАС, но само по тяхно желание и инициатива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още Винету не е седнал в императорския стол и се започна, това да не се предава, онова се забранява, третото не му е времето, четвърто, някой ще се засегне и т.н. Не стига, че Бурса ТВ и НОВА отдавна слугуват на индианския вожд, Първа не остава по-назад. Нали Винету решава за субсидиите. Който целува най-нежно кочанчето на Вожда ще получава тлъста порция. Бай Тошо бил сатрап, а тези какви са днес? Нека остане само една ТВ като в СК, вожда да ни събужда и ни казва лека нощ. Какъв страх, а???
11
1
 
11
 
! Отговори
Агджата преди 6 години
Споко, ще го дават по Канал3 със сигурност!
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гробарите и ортаците им в краденето Патриотарите нещо много ги е страх от народа.
9
0
 
18
 
! Отговори
hhh преди 6 години
Жалко, това беше най-доброто комедийно шоу на канал едно.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до Митьо.Ти още ли не си разбрал за тази цифровизация че беше под натиска на триполовите и за да отбият номера твоите селянжъри пуснаха два три канала колкото да не е без хич? А и най важното беше да си напълнят гушките нашите фирмички от продажбата на модемите. Ако това не си разбрал никога нищо няма да разбереш.
7
0
 
14
 
! Отговори
Митьо преди 6 години
А с цифровизацията какво стана???
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някой гледали го този парламентарен контрол? Щото аз не познавам такива. Един два пъти съм го засичал по твто. и какво да му гледам? Празната зала с двама спящи и един дето незнае какво говори а другият се прави че му отговаря.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе от 10 новинарски канала по които се върти едно и също няма да е загуба аиде на бтв и нова щее или европа и канал 3
4
4
 
19
 
! Отговори
1 преди 6 години
После ердоган бил диктатор,а герберите и питриотите какви са,защо се боят от директно предаване на парламентарния контрол.Не случайно сме на 102 място,по свобода на печата и медиите,такова затъмнение,терористите от ислямска държава не правят.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме им толкова доверие вече, че може и без контрол да я карат мръ сните бок луци, но те си знаят, че ги ненавиждаме
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парламентарен контрол по телевизията на народната партия "Герп и Чук" - Каналето 3.
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айдеееее,кой казва,че в България имало свобода на словото?????????