Нона Йотова недоволна: Не е нормално колеги да взимат 400 лв.

Законът за меценатството е сред основните й цели в НС
25 апр 2017 11:31, Анисия Иванова
34
Нона Йотова недоволна: Не е нормално колеги да взимат 400 лв.
Снимка: Bulgaria On Air

Актрисата, певица, а вече и народен представител от БСП Нона Йотова се е захванала с политика, за да помогне по някакъв начин на своето съсловие. Това призна самата тя в "България сутрин" и посочи, че не е нормално нейните колеги в театъра да получават по 400 лева.

"Това са хора, които имат семейства. Как ще изхранваш семейство, ако не работиш на поне още 2-3 места?! Има прекрасни артисти и представления, които никой не иска да гледа, просто защото не се разпознават хората", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

"Без култура не може, тя е националната идентичност", категорична бе Нона Йотова и отбеляза, че една от основните й цели в парламента е Законът за меценатството. По думите й той е неработещ и трябва да се направи така, че меценатите да получават данъчни облекчения, за да даряват с радост средства за изкуство.

Нона Йотова е на мнение, че министърът на културата трябва да има мениджърски качества, но преди всичко културата трябва да е негово верую - да я обича и уважава. "Това е нещо, което не може да се поеме от човек, който няма нищо общо с културата", настоя тя.

Новоизбраният депутат смята, че е напълно възможно изкуството да върви ръка за ръка с политиката и ангажиментите в парламента няма да пречат на работата й в театъра.

На 28 април в Сити Марк Арт Център ще бъде представена новата постановка "Натали", в която Нона Йотова си партнира с Александра Сърчаджиева.

"Александра играе три самоличности в постановката. Моята героиня е оперна певица. Има и криминални елементи, много заплетена интрига", сподели Нона Йотова и увери, че двете си партнират прекрасно на сцената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Станиславски преди 6 години
Аз да припомня ли какъв беше нашият театър ? Колко и какво работехме, какво можехме, как се издържахме?Повечето артисти /не само театрални актьори/ са далеч от култура .
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко ,каквото пишете е вярно,но защо ли ми се струва,че никой от политиците не чете мнението ни?Дори по-вече,не се съобразява с него.И пак ще стане каквото е рекла Нончето.Така недоволствахме против ранното пенсионирване на балерини и учители,и какво? Кучетата си лаят,кервана си върви.И сега ще е така.Дано да е надали.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичките вземат по много пари от реклами, телевизионна чалга, реалити простотии.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да не ги взимат. Халтураджии - по телевизията се вижда, че за много пари нищо нормално не правят. Станаха милионери с телевизионна чалга и простотия.
20
0
 
8
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
До Анонимен 15 Йотова е заможна от брака си...А брака и е заможен от БСП.Смях !
19
1
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Тази Нона не ми е позната като артист, като певица има една песен, която пее ужасно фалшиво , сага се изевява като политик.Сега вече съм спокоен че ще има някакви сигурни доходи , и то не малки.
18
1
 
12
 
! Отговори
ЕХА преди 6 години
ТО ПЪК ЕДНИ АРТИСТИ-ДА ТИ УМРЕ КОНЯТ ОТ ГЪДЕЛ.ПЪК ЕДНИ ФИЛМИ...,ТЕАТРАЛНИ ПОСТАНОВКИ....ТЯ КАКВО ИСКА-КАТО ПО ТАТОВО ВРЕМЕ ДА ИМАТ ВСИЧКО:ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ,ВСЯКАКВИ ПРИВИЛЕГИИ,А КАЖАТ" ГА" И ВЕДНАГА "НА"СПЕЦИАЛЕН МАГАЗИН ,ОТ КОЙТО САМО КоЛТУРНИТЕ ДА ПАЗАРУВАТ,ПОЧИВКИ В СПЕЦИАЛНИ СТАНЦИИ ЗА КоЛТУРНИТЕ,ОТ МАЙ ДО ОКТОМВРИ ДА СНИМАТ ФИЛМ НА МОРЕТО,А ЦЯЛА ЗИМА В ПЛАНИНАТА......НАЛИ РЕВАХА СДС И РИПАХА ПО ПЛОЩАДИТЕ.Е НЕМА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ КАПИТАЛИЗЪМ.КАТО НЕ ИМ ХАРЕСВА,БЕЖ В ХОЛИВУД.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удивително как още не е станала политик и започна с демагогията! Бекрайно изненадана е госпожата! Отвратителен цинизъм.
16
2
 
15
 
! Отговори
Н.Йотова-смешно е преди 6 години
А бе тази Нона Йотова не беше ли любовницата на Богомил Бонев(дясна ръка на Иван Костов 1997г.) ? Е сега тази ли ще дава посоката на България? Това ли са новите лица в БСП ? Смешно и жалко е...
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AZ22И сега е яка - в буквалния смисъл
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като не е нормално да заповядат на работа при мутрокапиталиста *** Ноно!Тука условията са много нормални-заплата 500 лева..работно време 12 часа..влизаш в завода с карта..излизаш с карта..не можеш да го напускаш през това време а бачкаш..няма кафенца..шляене с новите дрешки..гримове и глезотии!Заповядайте да работите...места има!Не може да искате капитализъм за другите а вие да си живеете в комунизъм!КАКВОТО СИ ИЗКАРАШ ТОВА ЩЕ ЯДЕЩ *** НОНО!
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не нормално ежегодно НАТФИЗ да бълва стотици "културни дейци", които да разчитат на сносна държавна трапеза.Предприемчивите от тях са доста заможни - в рекламите, в ТВ участия ,чуждото кино и политиката....Нона Йотова е заможна от брака си.БСП-то ни донесе промяната!
12
1
 
20
 
! Отговори
Иванова преди 6 години
Що се отнася за вас, това не е нормално. Нормално е само за нас обикновенните хора, хората които се чудят как да платят сметките си и лекарствата си с 412 лева. След като работите са нас, защо се пробвате да живеете месечно с 412 лева. Само за няколко месеца. Така ще разберете нищетата в която живеем ние - работодателите ви или сития на гладния не вярва.
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя за това е в парламента, за да взима още 3-4 хил.лева. Нищо, че един артист не може да допринесе с нищо за Бълария, освен да ни предостави "зрелища", вместо хляб.
10
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Аз пък мисля,че не е нормално да се избират за депутати хора,които отиват там с нагласата да лобират само за своята си гилдия.Трябва да мислят за народа като цяло.И аз имам семейство,и съм с 400лв.Да не се чуди,че никой не ходи на представленията им.Аз съм за вдигане жизнения стандарт на всички трудещи се.Да се изравним със европейския стандарт!
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За всеки един работещ е ненормално да взема 400 лв., кой в Европа живее с 200 евро. Там пенсиите започват от 700 евро.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами госпожо единственият начин е да си намалите вие заплатите ,да си ограничите глезотиите та да остане и за останалите бедни хора ,които не са само артистите , а всички работещи в България а да не говорим за геноцидът над пенсионерите. И това дето го говориш е абсолютен популизъм. Излез и кажи другари трябва да осъзнаем ,че живеем в бедна България а не в богата Германия и до като не спрем да вземаме само за нас от хазната народа на България загива. Хайде де те видим.....
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НО ТОВА Е В РЕЗУЛТАТ НА ВАС ПОЛИТИЦИ,ДЕПУТАТИ ДЕТО СТЕ ЗИЙНАЛИ И ВАШАТА ЛАКОМИЯ НЯМА НАСИЩАНЕ. НАЛИ СЕ СЕЩАШ ЧЕ ХАЗНАТА НЕ Е БЕЗДЪННА И КАТО ВИ СЕ ПЛАТЯТ НА ВАС ОГРОМНИТЕ ЗАПЛАТИ,ОХРАНА,СКЪПИТЕ КОЛИ И ГОРИВО,БЕЗБРОЙНИТЕ ГЛЕЗОТИИ, ДО ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ КАК ДА ОСТАНЕ ЗА ОСТАНАЛИТЕ 80 % ОТ НАРОДА. ВСЕКИ ТРЕТИ БЪЛГАРИН ЖИВЕЕ В МИЗЕРИА ПО ДАННИ НА ЕВРОСТАТ. НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕ ИМ ДАДЕТЕ ПО 18 ЛВ. И ТО НА НАЙ-БЕДНИТЕ А ШОКЪТ ОТ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ГАЗ,ТОК,ЛЕКАРСТВА ЗА ТЯХ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ.А ЗА РАБОТЕЩИТЕ БЕД
6
1
 
3
 
! Отговори
темпора преди 6 години
До AZ22И ти преди 40 години....
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветка плетка и Деса поетеса са къе къде по-достойни,с извинение.