Прочитът на Нинова: БСП - опозиция, ГЕРБ и патриотите - отстъпници

Социалистите поискаха от президента да свика КСНС, той се съгласи
Обновена: 25 апр 2017 15:12 | 25 апр 2017 15:12, Камелия Цветанова
125

Снимка: Dnes.bg

ГЕРБ и Обединените патриоти били отстъпили сериозно от предизборните си програми, смята червената шефка Корнелия Нинова и поиска от президента Румен Радев да свика заседания на Консултативния съвет по национална сигурност по две теми – ниските доходи и демографската криза.

Той пък бил одобрил идеята, но запазил правото сам да реши кога да насрочи заседанията. Това стана ясно от думите на Нинова след разговора на ръководството на червената парламентарна група с държавния глава на "Дондуков" 2.

Лидерката на БСП смята, че коалиционната програмата на ГЕРБ и патриотите, която ще изпълнява кабинетът "Борисов 3", не отразява обещанията, които даваха от двете политически сили преди предсрочния вот в края на март.

Още по темата

"Програмата на ГЕРБ и Обединените патриоти е сериозно отстъпление и особено ни тревожи поскъпването на живота и бедността, както и новата информация че 2,5 милиона българи живеят в бедност", отсече тя и обвини патриотите, че са отстъпили от искането си 300 лева минимална пенсия и скок на доходите.

А иначе социалистите са уверили лично и Радев, че ще бъдат твърда, но градивна опозиция в парламента, защото "по волята на народа са втора политическа сила".

Ние ще бъдем алтернатива на ГЕРБ и Обединените патриоти, увери Нинова.

Заради твърдото си решение БСП да няма нищо общо с властта тя вече отказа на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да остави служебната министърка, която отговоря за подготовката на председателството на България на ЕС Деница Златева и в неговия кабинет.

Този въпрос обаче не е бил обсъден на разговора с държавния глава.

"Това за нас е принцип и политически въпрос, имаме общо решение в партията, че няма да участваме в това правителство, а Деница е член на ръководството на партията, но разбира се, че по важни теми като председателството ще дадем своята подкрепа", увери червената шефка.

Скандалът от миналата седмица, в който се оказа замесен Георги Гергов, според Нинова няма да се отрази на БСП.

"Не смятам, че БСП ще се разцепи от подадената оставка на Георги Гергов, решението е взето на национален съвет",коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решетников е дал някоя пара за обучението на рафаелчо. А какво е направила нинова в замяна е тайна
33
7
 
5
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България Да пратим измамниците където им е мястото! 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ!
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синчето на нинова е взело степен бакалавър в Бъркли през 2016. Останал е там да работи. Това ли трябва да е примера за младите българи. Да бягат от родината си в уредените страни?
31
5
 
16
 
! Отговори
Ха ха ха преди 6 години
*** и градивност... нещо не ми се връзва.
30
2
 
17
 
! Отговори
Циник до 39 преди 6 години
Не ти ли спряха левчетата от Позитано? Изборите ги загубихте!Или ти си от идеалистите - каскетчии?Виждаш ли отзвука?Всички ви обичаме....До смърт!
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така и не се разбра, кой е платил за учението на синчето на корни в САЩ. Там е много скъпо и дори да спечелиш стипендия пак за четири години учение ти трябват около половин милион лева. Да не би решетников или газпром да се спонсорирал учението???
28
9
 
8
 
! Отговори
до Божил преди 6 години
За престъпленията на БКП прошка да искат членовете на тая партия като Бойко Борисов.Корнелия Нинова никога не е била член на БКП.Факт.
27
3
 
4
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Бедни ми Ботев,бедни ми Захарие....Извинете,те не знаят какво правят..
26
4
 
8
 
! Отговори
До 29 преди 6 години
Нужна е малка корекция на онова, което си написал.Не "ако всички млади хора бяха като синчето на Корнелия", а ако всички талантливи млади българчета имаха възможностите на това синче и АКО СЕ ЗАВРЪЩАХА В БЪЛГАРИЯ, тогава тук такива като Корнелия щяха да мият прозорците и подовете на офисите им.Чалгата и героизацията на мутрите бяха обмислено натрапени като пример за подражание.В първите години след 1989 идолите на младите българи бяха съвсем други, а това не беше изгодно за новите"капиталисти"
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберчета,знам че много ви се иска Корнелия да се махне и да дойде някой като Мишо Миков,който да не ви мъти водата,ама не сте познали.Нинова ще остане и ще ви вади далаверите всеки ден.Победихте я благодарение на купените в последния момент медии,роми и цялата ЦИК.Но победата ви е пирова и временна.Мачът изобщо не е свършил,а тепърва започва.
24
3
 
9
 
! Отговори
марин преди 6 години
Я не замазвайте далаверата с цената на газа , която излез наяве , вие натиснахте КЕВР по поръчка на газовия мафиот Дончев и компания , а пък сега се чудите с Радев как да замажете работата !!!!
23
4
 
12
 
! Отговори
До Циник преди 6 години
Женицата наистина е много безочлива.Няма какво да се чудим.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Станко разбрахме те либе.Сега като разгонена лелка по Бойко кажи какви благини ще има-Повишение на заплатите-Повишение на пенсиите със 10лв.-Повишение на тока-Повишение на храните-Повишение на винетките-Смазване на престъпността-Магистрали с дупки-Двойна ограда по границата-Министрите с колела на работа-Учителите с пистолет на работа-Дъщерята на В.маринов на борсата, а не в РВДИ т.н.докато построите комунизмаТа един такъв хубав живот се задава, кеф.
21
4
 
14
 
! Отговори
Загубата е победа ? преди 6 години
*** каза: Въпреки загубата на тези избори БСП е постигнала много голям успех. Другарко Нинова(г-жа Лъжа) и симпатизантите на БСП и техните противници ви пожелават все по-големи подобни успехи на следващите избори. Това само г-жа Лъжа(комунист) може да го каже, да превърне лъжата в победа, истината в лъжаКого лъжете др. Нинова ? Да са живи и здрави тези, които ви вярватКолкото повече си я търпите ***, толкова повече изборни загуби ще претърпи БСП.
20
2
 
15
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Нинова ще се извини ли на Българския народ за престъпленията на БКП,ще поиска ли прошка???
19
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако всички млади хора бяха като синчето на Корнелия България нямаше да е на това дередже. Младите хора тук вземат пример от ББ /може и да си разработван като мутра, но това няма значение/ и виждате докъде е стигнало образованието на младите. След няколко години няма да има дори по - грамотни гора от бъдещия министър председател. Тогава какво ще правим!!!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** нагла: Пропуснал си и краля на захарта и шеф на отбор самообявил се за ЦСКА. Знаете кой. И той е виден социалист. Тази сутрин пък даваха по телевизията шуменския им депутат - Иван сикаджията "благодарение" на чиято кандидатура БСП загуби в иначе червения Шумен...
17
1
 
13
 
! Отговори
Курнелия нахална преди 6 години
Малко хора си спомнят, че през 2007 същата тази Нинова беше уволнена от Станишев от поста зам. министър покрай скандалната афера с Красьо Черничкия. След като Станишев не е могъл да я изтърпи, помислете си за какво става дума...
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синчето на Корнелия работи в САЩ и чака да вземе гражданство
15
2
 
12
 
! Отговори
скункс за Курнелия преди 6 години
Златен скункс за ***, това добре, ама започна да мирише в БСП