Прочитът на Нинова: БСП - опозиция, ГЕРБ и патриотите - отстъпници

Социалистите поискаха от президента да свика КСНС, той се съгласи
Обновена: 25 апр 2017 15:12 | 25 апр 2017 15:12, Камелия Цветанова
125

Снимка: Dnes.bg

ГЕРБ и Обединените патриоти били отстъпили сериозно от предизборните си програми, смята червената шефка Корнелия Нинова и поиска от президента Румен Радев да свика заседания на Консултативния съвет по национална сигурност по две теми – ниските доходи и демографската криза.

Той пък бил одобрил идеята, но запазил правото сам да реши кога да насрочи заседанията. Това стана ясно от думите на Нинова след разговора на ръководството на червената парламентарна група с държавния глава на "Дондуков" 2.

Лидерката на БСП смята, че коалиционната програмата на ГЕРБ и патриотите, която ще изпълнява кабинетът "Борисов 3", не отразява обещанията, които даваха от двете политически сили преди предсрочния вот в края на март.

Още по темата

"Програмата на ГЕРБ и Обединените патриоти е сериозно отстъпление и особено ни тревожи поскъпването на живота и бедността, както и новата информация че 2,5 милиона българи живеят в бедност", отсече тя и обвини патриотите, че са отстъпили от искането си 300 лева минимална пенсия и скок на доходите.

А иначе социалистите са уверили лично и Радев, че ще бъдат твърда, но градивна опозиция в парламента, защото "по волята на народа са втора политическа сила".

Ние ще бъдем алтернатива на ГЕРБ и Обединените патриоти, увери Нинова.

Заради твърдото си решение БСП да няма нищо общо с властта тя вече отказа на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да остави служебната министърка, която отговоря за подготовката на председателството на България на ЕС Деница Златева и в неговия кабинет.

Този въпрос обаче не е бил обсъден на разговора с държавния глава.

"Това за нас е принцип и политически въпрос, имаме общо решение в партията, че няма да участваме в това правителство, а Деница е член на ръководството на партията, но разбира се, че по важни теми като председателството ще дадем своята подкрепа", увери червената шефка.

Скандалът от миналата седмица, в който се оказа замесен Георги Гергов, според Нинова няма да се отрази на БСП.

"Не смятам, че БСП ще се разцепи от подадената оставка на Георги Гергов, решението е взето на национален съвет",коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
10
 
! Отговори
жената мъж преди 6 години
Ако жената мъж(***) е и мъж да подаде оставка сега след тежката загуба на БСП на изборите, така както преди направи Бойко, а сега веднага след изборите направиха Радан и Лукарски и други доблестни мъже. Ако ли пък не го направи, БСП я очаква следващата 13 поредна изборна загуба от ГЕРБ, този път още по-съкрушителна.
13
2
 
13
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 6 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
12
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато за трети път си поръчаш печена тиква по банкянски,защо си мислите,че ще ви донесат този път шницел по виенски?Не,пак тиква ще си хапвате.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ура-а-а-аЩе има съвещание КСНС за раждаемостта. По-глупаво нещо трудно може да бъде измислено
10
4
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Курнелиоооо, осъзнай са ***, изборите минаха! Загуби! Търси пари да връщаш на тези дето платиха предизборните ти изпълнения! Те няма да ти ги опростят.Дерзай!
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Зарков е за психотест
8
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корни няма значение,ние си харесахме Тиквуня и Цвъки,обичам тяхната мерена реч да гали ухото ми като къдрава магистрала.Само оня образ м.Бийн Елдорадото ми липсва за да е кефа завършен
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той пък бил одобрил идеята, но запазил правото сам да реши кога да насрочи заседанията.генералът с ушaнка козирува и изпълнява. Противно човече.
6
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е добре дресиран руско-червен пудел и изпълнява научените команди.
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип, един милионер социалист би трябвало да вади очите на собствените си симпатизанти, най-вече.Да отидеш на среща с избиратели с луксозна кола по принцип е кофти идея, ама, ако си социалист, е още по-зле.Късмет за Корни е, че нашите каскети са такива лапнишарани, че дори това преглъщат, само и само да им обещае 10 лева по-висока пенсия.
4
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия милионерка ти вади очите,но Бойко милиардера само те радва и му се възхищаваш ***.
3
6
 
21
 
! Отговори
Курнелия-милионерка преди 6 години
През 1998г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи. Ако Д. Благоев ги види от някъде ще се обърне в гроба
2
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е самата истина.И за да не им гледаме простотиите дори на парламентарния контрол забраниха на БНТ да го излъчва по канал 1.Това е демокрация по герберски.
1
10
 
14
 
! Отговори
Г-жа Решетникова преди 6 години
Нещата, дето ги рисува ***(другарката Решетникова) трябваше да ги постигнем още на 10 конгрес на БКП(1968 г.). Пфу не успяхме, защо ли? А сега ще ги постигнем,а дано ама надали! Има ли още хора(освен електората на БСП, предимно възрастни хора жертви на телефонни и политически измами ), които да вярват още на г-жа Лъжа ? Има събрани пари за изхарчване в държавата ,това поне червените го умеят добре. Ще допуснем ли комунистите за пореден път да съсипят държавата ?