Прочитът на Нинова: БСП - опозиция, ГЕРБ и патриотите - отстъпници

Социалистите поискаха от президента да свика КСНС, той се съгласи
Обновена: 25 апр 2017 15:12 | 25 апр 2017 15:12, Камелия Цветанова
125

Снимка: Dnes.bg

ГЕРБ и Обединените патриоти били отстъпили сериозно от предизборните си програми, смята червената шефка Корнелия Нинова и поиска от президента Румен Радев да свика заседания на Консултативния съвет по национална сигурност по две теми – ниските доходи и демографската криза.

Той пък бил одобрил идеята, но запазил правото сам да реши кога да насрочи заседанията. Това стана ясно от думите на Нинова след разговора на ръководството на червената парламентарна група с държавния глава на "Дондуков" 2.

Лидерката на БСП смята, че коалиционната програмата на ГЕРБ и патриотите, която ще изпълнява кабинетът "Борисов 3", не отразява обещанията, които даваха от двете политически сили преди предсрочния вот в края на март.

Още по темата

"Програмата на ГЕРБ и Обединените патриоти е сериозно отстъпление и особено ни тревожи поскъпването на живота и бедността, както и новата информация че 2,5 милиона българи живеят в бедност", отсече тя и обвини патриотите, че са отстъпили от искането си 300 лева минимална пенсия и скок на доходите.

А иначе социалистите са уверили лично и Радев, че ще бъдат твърда, но градивна опозиция в парламента, защото "по волята на народа са втора политическа сила".

Ние ще бъдем алтернатива на ГЕРБ и Обединените патриоти, увери Нинова.

Заради твърдото си решение БСП да няма нищо общо с властта тя вече отказа на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да остави служебната министърка, която отговоря за подготовката на председателството на България на ЕС Деница Златева и в неговия кабинет.

Този въпрос обаче не е бил обсъден на разговора с държавния глава.

"Това за нас е принцип и политически въпрос, имаме общо решение в партията, че няма да участваме в това правителство, а Деница е член на ръководството на партията, но разбира се, че по важни теми като председателството ще дадем своята подкрепа", увери червената шефка.

Скандалът от миналата седмица, в който се оказа замесен Георги Гергов, според Нинова няма да се отрази на БСП.

"Не смятам, че БСП ще се разцепи от подадената оставка на Георги Гергов, решението е взето на национален съвет",коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербераската по??мив заля сайта. Какво ми атакувате Нинова, управлявала ли е досега? Не. Колко бедни у нас едвам оцеляват, около 3 милиона. Колко управлява Токвара, 7 години. Най-бедни ли сме, най-болни и умиращи, с най-голяма миграция, да така в! Тиквара ще разсипе и останалото и 2020 България ще рухне икономически.Нещо за икономиката и сел.ст-во да предвиждат, нищо! Без икономика къде виждат развитие и растеж? Заради Умната Тиква 2 милиона са навън.И като му се търси отговорност, ще в избягал.
93
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя се казва Корнелия, а синът й - Рафаел?!Каква жилка имат тези? От Цоцоман махала в с.Крушевица ли тръгва всичко или има неща, които не знаем?
92
2
 
3
 
! Отговори
Зоолог преди 6 години
Има едни маймуни с много червени *** - това е Нинова ! Тази никаквица не престана с идиотиите си - хората и казаха,че не става ,но тя -не! Време е Борисов да и даде не ягодка ,а банан. Ами това обичат всички маймуни.
91
3
 
6
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Тази още не може да се побере в кожата си... Съвсем е изпушила.. То бива злоба, бива ама нейното вече става безинтересно. как я търпят "мъжете" от БСП ?
90
4
 
3
 
! Отговори
Пияния юмрук преди 6 години
КСНС ще задължи всеки да е*е по пет пъти на ден! Деца трябват! Ако ще и безразборно :)
89
3
 
3
 
! Отговори
... преди 6 години
Споко смазването на пантите ще извърши свинката.
88
2
 
6
 
! Отговори
... преди 6 години
Не само ще го смаже. Ще го нарита на към Банкя.
87
4
 
5
 
! Отговори
Циник до 105 преди 6 години
Ъхъ...ще го смаже!*** има достатъчно мас...и пантите да си смажеш, че скърцат - та се не трае!
86
5
 
6
 
! Отговори
... преди 6 години
Нинова ще смаже ББ.
85
2
 
4
 
! Отговори
Минаващ към Анонимен преди 6 години
Анонимен каквото и да ти се обясни, не можеш да го разбереш. Нямаш достатъчно вещество и никога няма да имаш.
84
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
др.Курнелио хайде да обясниш как продаде мината за 1лв.като заместник министър и колко пачки направи оттам и как твоя синковец го издържаш с 1500лв.депутатска заплата......
83
4
 
8
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Тези от БСП вече не знаят къде са. И как точно КСНС ще решава демографската криза и бедността, бе ***? Стига безсмислени и кухи лозунги - ще има ала-бала, общи приказки и пожелания и до там. Тези проблеми не се решават така.
82
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес кофите са сякаш магазинчепреравяни от сенки-скакалци.И всичко в мен разпада се, руши сещом с поглед срещна техните очи.Положиха в събранието клетваи химна даже тъжничко звучи.Не вярвам в лъжите им, поредни.Защо Темида непробудно спи?Днес гневно се обръща Левски в гроба.Газ, ток, лекарства - лъвски скок!Как искам да помогна, но не мога.Безсилен е дори самия Бог.България забравена от всичкиразпада се пред моите очи.И гневен ще приемам твърде личнонародна мъка, болка и сълзи
81
5
 
12
 
! Отговори
Д-во Светлина преди 6 години
Ние не можем да разберем как и защо трябва да се вярва на БСПарката Нинова,която явно има много къса памет,но ние все още помним как ни обещаваха СВЕТЛО БЪДЕЩЕ изатова чакахме по 10 години за лека кола Москвич,Трабант и Шкода /по 7-8 месеца за телевизор,пак с месеци за хладилник...как ни се казваше,че банани,портокали и мандари ни може да имаме САМО по Нова година и то САМО по три килограма и други "красоти" на комунизъма и социализъма-повече,не! Мерси!Не си хаби лафовете,моме! Не ти вярва ме!
80
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изключително грозно е тези русколизовци и червени национални предатели да се снимат пред портретите на най-светлите българи патриоти.
79
4
 
14
 
! Отговори
мутра бе преди 6 години
Я! Тая не беше ли от Позитановската престъпна групировка?
78
5
 
11
 
! Отговори
отврат преди 6 години
Докога ни занимават с тази шантава жена?Руски речитатив. Нищо общо с българската действителност.
77
9
 
9
 
! Отговори
Протон преди 6 години
България вече си има национални герои на 21 век и те са две жени - Мая и Корнелия!
76
8
 
15
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Не знам кой и натиска копчета на тая, но съм на 100% сигурен , че става дума за много, ама наистина много пари....
75
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я Нинова е гласувала за Герб и си търси отговорността за нейния глас.Защо го е дала на герб.Явно причините поради които тя е гласувала за тях и програмата на герб се разминават, но пък поне е честна, че няма доверие в нейната партия.