БСП и ДПС: Прехвърлянето на контрола в петък е цензура!

НС е публично, хората трябва да виждат кой е тук, отсече Филип Попов
Обновена: 26 апр 2017 14:47 | 26 апр 2017 14:43, Камелия Цветанова
23
БСП и ДПС: Прехвърлянето на контрола в петък е цензура!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Въпросът нужно ли е петъчният парламентарен контрол, предаван на живо по БНТ, да отиде в историята и да се излъчва по БНТ 2 скара управляващи и опозиция. И макар че отделиха над час да обсъждат предложението на мнозинстовото, времето днес не стигна на депутатите и поправката ще бъде гласувана утре с други текстове от новия правилник за дейността на Народното събрание.

Според БСП и ДПС управляващите налагали цензура като прехвърляли прякото предаване на редовния контрол на министрите в петък към БНТ2.

Още по темата

"Трябва да се дава глас и на опозицията, защото това е важно за демокрацията и го казвам като представител на партия, която е падала от власт не един път", призова червеният Антон Кутев.

Съпартиецът му Филип Попов отсече, че това е цензура и подкопаване на и без това ниското доверие към парламента, а властимащите създават усещане за задкулисие. В парламента обаче всичко трябвало да е на показ.

"Няма какво да се крие тук, Народното събрание е публично и хората трябва да виждат кой е тук, кой какви въпроси задава, кой премиер е тук и кой не е тук", отсече той.

Червените обвиниха мнозинството, че се опитват да скрият бъдещия премиер, вицетата му, министрите.

"Искате прикриете бъдещите резилите на управлението и добре, че имаме търпелив народ, защото в Полша имаше протести, когато се гласува ограничаване на медийното отразяване на работата на парламента", скочи социалистът Манол Генов.

Валери Симеонов от Обединени патриоти, собственик на телевизия СКАТ, не остана длъжен на депутатите от опозицията.

"Много сме велики, много сме важни, тропаме с крачета и искаме: "Нас трябва да ни дават и то Канал 1". А вие тука за какво сте, за да ви показват по телевизора ли?", скочи той.

"Не трябва ли да сме всички тук да вършим работа, а не да ни гледат, да вдигаме шум и после да питаме роднините: "Добре ли изглеждах, добре ли бях?, продължи с упреците патриотът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари