БСП се притесни пленарно: ГЕРБ ще ни скрият Борисов за месеци !

ГЕРБ предлагат да отпадне блиц контрол в парламента
Обновена: 26 апр 2017 15:01 | 26 апр 2017 15:00,
65
БСП се притесни пленарно: ГЕРБ ще ни скрият Борисов за месеци !
Снимка: БТА

БСП разкритикува ГЕРБ за подготвените промени в парламентарния правилник, които намаляват възможностите за депутатски контрол върху премиера и министрите. 

Народните представители разглеждат измененията в правилата, по които работи парламентът. ГЕРБ предлагат от тях да отпадне въведеният от БСП блиц контрол, по време на който един път месечно премиерът и заместниците му са длъжни да отговарят на актуални депутатски въпроси.

Мнозинството иска и традиционният петъчен парламентарен контрол да бъде преместен от Канал 1 по БНТ 2. Проектът за промените предвижда и намаляване на въпросите към министрите.

"Промените в правилника са антидемократични и връщат България в предишни времена", каза соцдепутатът Антон Кутев и предупреди, че с новите текстове депутатите с месеци няма да могат да зададат въпроси към премиера и министрите в сегашното динамично време.

Кутев обвини ГЕРБ, че с промените цели да скрие Бойко Борисов от парламента, а той вече бяга от отговорност. 

Социалистите протестираха и срещу закриването на парламентарната комисия по контрол на КЕВР.

"От тази комисия има смисъл точно сега", каза Кутев и припомни както проверките на прокуратурата в нея, така и вдигането на цените.

Червените коментираха и проверките в АПИ и НЕК. Кирил Добрев припомни, че преди година БСП разкриха, че са дадени 50 млн. лева за канавките на магистрала "Марица", но от ГЕРБ тогава нарекли социалистите лъжци. Добрев попита управляващите дали още мислят така. 

Бившият енергиен министър Драгомир Стойнев пък отказа да коментира проверките в НЕК и обясни, че подкрепя действията на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един повод по-малко за разхищаване на парламентарното време с празнословие и провеждане на кухи дебати
49
1
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Междувпрочем Борисов съвсем ще се превърне в телевизионен/виртуален герой! Звезда! Артист! :)) Реализъм никакъв! Ех, какъв съвършен образ могат да изградят сценаристите ако ББ се появява единствено по ТВ-то! Ум ще ни зайде от тоз Тарзан, Супермен! :))
48
1
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До АнонименГЕРБ/Борисов ще отговарят единствено на удобни тях въпроси! ОП имат собствени ТВ!
47
1
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Някой си разширява правата /новото правителствона ББ-3/ , а за задължения към избирателите ни дума!
46
0
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
А за какво не е въобще парламент? Я да махнем и него! :)) пп. на кого е нужен Парламент когато и отчет за свършена работа нещът да дават?
45
7
 
6
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
На БСП да им показват Нинова! ....денонощно. ББ ще им го покажем в мандат ББ 4!
44
4
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До избирател 44 То па сега като има парламентарен контрол , каква е файдата?Сомо вдигат ПАРЛАМА.
43
6
 
5
 
! Отговори
Не забравяйте преди 6 години
Не забравяйте, че младите социалисти са деца и внуци на старите комунисти, които ридаят за изгубените си привилегии. Борбата им е да вземат властта и отново да продадат страната на руснаците, за да си осигурят още 30-40 години безгрижен живот като колониална администрация на Задунайская губерния.
42
8
 
10
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До Хм:)) Гениално! С мълчаливо съгласие /останалите нито от ГЕРБ, нито от БСП /тогава да оставим ГЕРБ да ни доокраде и довърши ! :)) Шшт ... сакън да не се пипа Борисов, тъй катот има сериозни ангажименти - футбол, тенис, ... !
41
1
 
4
 
! Отговори
До 43 преди 6 години
Дувгари,"уплаши", а не оплаши!Последно "сбогом"!
40
4
 
11
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа и използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
39
2
 
7
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Двата крадливи комунистическа клана ГЕРБ и БСП скоро ще се избият едни други за поредното оплячкосване на нащастния български народ!
38
6
 
9
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Парламентарна Република сме или тоталитарна държава, че да няма системен парламентарен контрол?
37
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е лесно да си герберастки ***, никак даже.Тоя Бойко ги ошашави напълно - днес едно, утре друго.Цветанов вече се чуди какви опорни точки да спуска
36
4
 
14
 
! Отговори
Х преди 6 години
Само на мене ли ми прави впечатление това Мутро -***-джийско заглавие защитаващо диктатор и фашисти
35
7
 
7
 
! Отговори
ПЕШО преди 6 години
До ПРОКУРАТУРАТАЩЕ ПИТА : ОСОБЕНО ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ -БАЯ ДАЛАВЕРИ ЛЪСНАХА И ОЩЕ КОЛКО ЩЕ ИЗЛЯЗАТ. ПО ДОБРЕ БОРИСОВ ДА СЕ ОМИТА В ЗАТВОРА ,ЗАЕДНО С КАЛИНКИ ,ЛЪЖЛИВИ ФИНАНСОВИ МИНИСТРИ ,ВОЕННИ МИНИСТРИ И КАКВИ ЛИ НЕ .
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МРАВКА: Като не искат контрол ,сменете главния прокурор и всички от герб ,начело с Борисов да отиват в пандиза. Всеки ден ,нови далавери и все Станишев им виновен.ГЕРБАДЖИИТЕ ОТ ПЛОВДИВ ВЗЕЛИ РЕШЕНИЕ ЗА ПАНАИРА ,СИГУРНО НЕ БЕЗ ЗНАНИЕТО НА БОРИСОВ ,НО ТОЙ ПАК СЕ ЯВЯВА КАТО ГОСПОД И ВИДИТЕ ЛИ СПИРА ПОРЕДНАТА ДАЛАВЕРА. АМИ , 50 МИЛИОНА ДАЛАВЕРА ЗА МАГИСТРАЛАТА-КОЙ Е ВИНОВЕН ? РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ БОРИСОВ ЗНАЕ ЗА ТОВА , НО ЩЕ ГО ОТНЕСЕ ПАК ДРУГ СЛУЖИТЕЛ,КАКТО ЗА ПЕЧАТНИЦАТА.
33
3
 
5
 
! Отговори
_ преди 6 години
Защо от вчерашните разговори при президент Радев виждам снимки само с К.Ненова, а за консултациите с Борисов ИМА САМО ТЕКСТ.Президент Радев има снимки с ВСИЧКИ парламентарни групи.ЗАЩО с БОрисов и ГЕРБ няма?
32
3
 
15
 
! Отговори
Рефер от БФС преди 6 години
Вярно ли в Симитли са го порели кат риба ?
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато бият цените надолу тъи щее и простотията командва хора кадърни трябва да поемат не да ми казва тоя среднист каква работа може да заемам кадърни хора трябваъ на тая държава