Гарантирано от ГЕРБ: Отмяна на сделката за Пловдивския панаир

Няма да позволя името ни да бъде петнено, отсече Борисов
26 апр 2017 16:52,
101
Гарантирано от ГЕРБ: Отмяна на сделката за Пловдивския панаир
Снимка: ГЕРБ

ГЕРБ е на път да отмени сделката за Пловдивския панаир, с която държавата трябваше да се раздели с акции от него.

Ръководството на управляващата партия поиска от Иван Тотев, кметът на Пловдив от ГЕРБ, и на общинарите от ГЕРБ, на утрешната сесия на Общинския съвет  да отменят решението за придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир Пловдив.

Още по темата

Това съобщиха от ГЕРБ след заседание на Изпълнителната комисия на партията днес. Лидерът Бойко Борисов е поискал отмяната заради "опитите за публични внушения, които свързват ГЕРБ със знаков бизнесмен от средите на БСП", съобщиха от пресцентъра на партията.

"Няма да позволя името, авторитета и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси", коментира Бойко Борисов в профила си във Facebook.

ГЕРБ припомниха, че раздялата на държавата с панаира започна в края на 2006 г. по време на Тройната коалиция, а сделката беше движена от тогавашния зам.-министър на икономиката и сега лидер на БСП Корнелия Нинова.

"Правителството на Станишев подари без търг и конкурс 49% от капитала на "Пълдин туринвест" - смесено дружество между пловдивската община и компании на Георги Гергов", допълниха от ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно в момента Бойко Борисов като какъв се разпорежда на община Пловдив.Май се изживява като Тодор Живков навремето.
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние сме БАНАНОВА република, ама другите поне имат банани, а ние и банани нямаме
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тотев и общинските съветници на пумпали станаха. Баце си ги врътка както реши и ги прави за смях. Иначе петното с Гергов отдавна го има, няма защо да лъже. И все повече ще лъсва
22
5
 
22
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, той нареди да са акционери, сега се дигна пушилката и нарежда обратното. Борисов най се страхува от скандали.
20
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубава работа! Че Общината да не им е бащиния на Борисов и ГЕРБ! И на кого ще извадят очи така? Къде ще отидат тези проценти? Пак при Свинаря или в Община Варна?
19
5
 
19
 
! Отговори
село Маноле преди 6 години
Банкянската мутра си върти дебелия *** като калайджия! Преди една седмица точно по негово нареждане ГЕРБаджийските корумпирани марионетки в Общинския съвет на Пловдив гласуваха, заедно с комунистите, да се подари панаира на свинаря, а сега, виж ти, нарежда обратното! Горкият свинар! До вчера банкянските и позитанските комунисти му лазеха в краката, а сега дружно се отричат от него! Няма как, братски групировки са, от едно и също котило са се пръкнали - БКП и ДС!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов възложи на...." нека прояви малко благоприличие и да изчака да мине гласуването на кабинета.
17
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко тиквата е безспорния лидер на българската десница от 15 г. насам. И само преди месец българските десни избиратели за 15-ти път с гласовете си му дадоха поредната индулгенция, с която пак легитимират всичките му простащини и престъпления. Е, това е позицията на сикаджията Борисов, дадена му от българските десни, от която може да прави каквото си иска - да играе мачлета в работно време, да спира данъчни проверки, да вози к.рвите си с държавния самолет, да нарежда на НС , ТВ, кметове, съдии. прокурори и т.н..
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, това ме убива - всеки ден на нов Господ се моли Б.Б. Остава да каже, че не е знаел за "бизнеса" на Георги Гергов (ако не е знаел още по-зле). В един момент нещо се разчува, Гергов настъпва мотиката, става неудобен и се слага на пангара. Егати държавата, дето политиката й зависи от това кой "бизнесмен" си е платил и кой е решил да играе без да плаща.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега, последно... Защо, когато съветниците са решили община Пловдив да придобие акции от Панаира, честта на ГЕРБ не беше опетнена? Нещо повече, доколкото си спомням миналата година, даже набиваха канчета в Пловдив, защото общинските съветници на Пловдив не искаха, за разлика от варненските дето веднага се съгласиха, защото трябваше да правят размяна с т.нар. Дупка.Какво се случи за две седмици, че честта на ГЕРБ се опетни...?
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Логиката на ББ е много милиционерска, защото:1. Решението на Министерския съвет от мес. юли 2016 г. (т.е. МС с председател ББ) е държавният дял 49 % от акциите да се прехвърлят БЕЗВЪЗМЕЗДНО на общините Пловдив и Варна.2. Ако Община Пловдив приеме предложението на МС, тя - общината, става собственик, а дали ще прави "врътката" с Гергов, това е втори ОТДЕЛЕН въпрос. Нищо не пречи на ББ (БХ) да инструктира общинските съветници да не приемат тази ВТОРА част от схемата на Гергов.Милиционерското в случая е, че за да развали схемата на Гергов, сега БХ наказва Община Пловдив, а първото спокойн
13
7
 
9
 
! Отговори
! преди 6 години
Не се нахвтеляйте на Борисов, а четете:"Още през далечната 2006 година, безвъзмездно, без каквито и да е основания от Министерския съвет, ръководен от Сергей Станишев, Министерството на икономиката, принципал на панаира, министър Румен Овчаров и движеща сила зам.-министър Корнелия Нинова, която беше и член на борда на панаира".Дружбата е ВЪТРЕ в БКП/БСП.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Местното самоуправление както го разбират милиционерите от гроб. Всичко се прави по нареждане от бостана. Ако не ги хванат са в далаверата, но щом се разсмърди историята изживяват катарзис и за пред публиката се "отмятат" от далаверата.
11
4
 
21
 
! Отговори
Кой? Кой? Кой? преди 6 години
Тройната коалиция подарила без търг Пловдивския панаир. ОК. А кой управлява 7 години след Тройната коалиция??? КОЙ? Бай ***! Защо нищо не направи Бай ***? Защо не разследваха нарошенията, за които ЯВНО знаят???????
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скандалната сделка .... до онзи ден бяхме обидени, че дали част от панаира на Варна, и отказвахме да вземем малки проценти. Вчера кметът гласува ГЕРБ+БСП+коалиция да ги вземат, а утре ще гласуват че не ги искат... както винаги ГЕРБ са от най-последователните ...
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми е много ясно г-н Борисов от каква позиция може да определя политиката на която и да е община. Ако ГЕРБ е демократична партия, то този въпрос е в правото на общинската организация в Пловдив, на която г-н Борисов не може да нарежда каквото и да е. Ако обаче лидерът на партията възлага/нарежда на общинската организация какво да прави и тя го прави, то следва да се запитаме дали ГЕРБ е демократична партия?
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко с каквато лекота спираше обществените поръчки миналата година, със същата лекота сега се разпорежда на пловдивския кмет, макар, че герберските общински съветници са подарили панаира на свинаря ... няма значение, дали са играли пачките ...Султан е Боко - това е !
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ припомниха, че раздялата на държавата с панаира започна в края на 2006 г. по време на Тройната коалиция, а сделката беше движена от тогавашния зам.-министър на икономиката и сега лидер на БСП Корнелия Нинова...мдааа ... после чудят, защо хората не ги припознават ...ама как може държавата да разпродава такива обекти със символно национално значение ?! :(( "социалисти" били те били и щели да помагат на хората...
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси...! И, защо така внезапно, ГЕРБ-ерите разлюбиха другаря Гергов...?! Какво се случи, за две седмици? До вчера, първи приятели и бизнес-съдружници, днес разтуриха седянката...!Да не е пламнала, някоя искра между бате Бойко и КОРнелия...?! :))Като се сетя, какви напъни бяха да уреждат другаря Гергов с апетитни хапки... То панаира ли не беше, то дупката във Варна ли...! С операта, какво става...?