ГЕРБ: Панаирът в Пловдив отдавна е подарен на Гергов

Държавният дял не носи активи, убедена е Менда Стоянова
31
ГЕРБ: Панаирът в Пловдив отдавна е подарен на Гергов
Архив: Булфото

Панаирът в Пловдив отдавна е подарен на бизнесмена Георги Гергов, който беше принуден да подаде оставка от ръководството на БСП, смята ексшефката на бюджетната комисия от ГЕРБ Менда Стоянова.

"Още през далечната 2006 година, безвъзмездно, без каквито и да е основания от Министерския съвет, ръководен от Сергей Станишев, Министерството на икономиката, принципал на панаира, министър Румен Овчаров и движеща сила зам.-министър Корнелия Нинова, която беше и член на борда на панаира", обвини тя, след като Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на общинарите си в Пловдив да гласуват за отмяна на решението за придобиване на акции от Министерството на икономиката в "Международен панаир Пловдив".

Според Менда Стоянова още преди 10 години са били "подарени" 49% от държавните акции на дружеството, а след като Георги Герков е придобил още 2% Панаирът е загубен безсрочно за държавата и за община Пловдив.

"Държавният дял не носи абсолютно никакви активи и дивиденти, нищо за държавата" обяви още Менда Стоянова.

Шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветонов призова отговорните за сделките през 2006 г. да дадат обяснения "защо подариха по този начин акциите на държавата на едно дружество, което се оказва, че е собственост на член на БСП".

Той отсече, че никой в партията на Бойко Борисов няма да позволи да бъде замесвано името на ГЕРБ с бизнесмени, от която и да е политическа сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
4
 
! Отговори
МНОГО Е НАГЛА преди 6 години
МЕНТО *** ТИ СИ ПОТЪНАЛА ДО УШИТЕ В ДАЛАВЕРИТЕ НА ГЕРГОВ *** МЪЛЧИ И СИ ГЛЕДАЙ КРАДЛИВОТО КМЕТЧЕ
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберските сметки са 49=0. Всички са гении като Дянков.
21
0
 
8
 
! Отговори
Неразбрал преди 6 години
За този панаир разбрахме - само защо съсела не е клиент на цацаратурата. А нещо за панаира КТБ или панаира Хитрино?
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя фосил пак ли изпълзя?Къш, къш, тpoл гнyceн!
19
2
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До ЦиникИма разлика между Нинова в 2006-та и Нинова през 2017 г. Визията на Нинова днес, я даваме ние, които я подкрепяме. Трасираме тенденциите, тя просто е умна и ги следва. Иначе Менда Стоянова, чак сега се сети за Пловдивският панаир;))) Като ощипана и прищипана мома. Еми, ако Гергов печели от своите 51%, държавата, защо не печели от своите 49%? Да го повторя и аз. Плюс това, прокуратурата може да натисне Гергов за сделката с Пловдивският панаир и отговорните за това лица.
18
2
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Всички гербери се учат от бат'си Бойко как да замитат неудобните въпроси. Разбра се, че Лиляна Павлова и агенция "Пътна инфраструктура" са дали, на практика за нищо 40 милиона на Георги Гергов покрай проекта за магистрала "Марица", и ето сега излезе Менда Стоянова за да извади прашасалата приватизационна сделка за Пловдивския Панаир от времето на тройната коалиция. Добре, но вие управлявахте оттогава два мандата. Защо не развалихте сделката ако ощетява държавата?
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо подариха 51% ? Сега Герб трябва да му подари още 49%. БСП са виновни, и Царя, дето продаде 3 по 66% от ЕРП-тата, а Герб продаде още 3 по 33% от тях. Гергов може да печели от своите 51%, а държавата не може да печели от 49%. Ако не печели, да ги подари обратно на държавата.
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми не може всички мръсни зделки в държавата само през Борисов да минават. Мъка.
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая много озъбена нещо. Сигурно плаши комунисти.
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов ще се изприщи от мъка, че му се изплъзна панаира. А и летище София дето искаше да го подари на турчина. Не, че пак няма да се опита.
13
2
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Е, пък Лиляна Павлова и подчинената и Агенция "Пътна инфраструктура" са му подарили 40 милиона за "обезсушаване" по магистрала "Марица". Случайно ли?
12
7
 
15
 
! Отговори
САШО преди 6 години
АЙДЕ ,ПАК СТАНИШЕВ ВИНОВЕН. ВИЕ , *** МИ ЛИ ДЪРЖАХТЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ ,ЧЕ НЕ ГИ ХВАНАХТЕ ЗА РЕВЕРИТЕ , КОИТО И ДА СА ТЕ. СЕГА ,КАТО СТЕ ЗАМЕСЕНИ И ВИЕ , СКАЧАТЕ И РЕВЕТЕ.ОБВИНЯВАТЕ БСП ЗА НЕЩА , КОИТО ВИЕ ПОЗВОЛЯВАТЕ ДА СЕ ПРАВЯТ .
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е лесно да си герберастки ***, никак даже.Тоя Бойко ги ошашави напълно - днес едно, утре друго.Цветанов вече се чуди какви опорни точки да спуска
10
5
 
27
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Къде са "другарите" дето наричаха КУрне лия *** - човек с визия? Не се разбраха с екарисажния магнат за мангизите!Цялата ви партия вони на нещо средно - между екарисаж, и свинарник!
9
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е. Тройната коалиция и *** Нинова в качеството и на министър по него време подариха панаира на Гергов. Русофилиистик-путинофилистиите мълчат кат бити педерасии.
8
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А КЪДЕ ТРЯБВА ДА ДЕПОЗИРАМ МОЛБА ДА МИ ПОДАРЯТ И НА МЕН ПАНАИРЧЕ- ПО УМНА СЪМ ОТ ГЕРГОВ И ПО ОБРАЗОВАНА, МОЖЕ И ХОТЕЛЧЕ. ЗАЩОТО КОГАТО ФАЛИРАХА БАНКИТЕ, СЕ ЗАТРИХА И МОИТЕ И НА РОДИТЕЛИТЕ МИ СПЕСТЯВАНИЯ. ТА ПАК ЕДНО НЕВИННО ВЪПРОСЧЕ КАК ТАКА ДО ВЧЕРА В ПАНЕЛКА ДНЕС ЦЕЛИ ХОТЕЛИ, ЗАВОДИ, ПРЕДПРИЯТИЯ, НА ХОРА КОИТО ТРУДНО ЗВУКОИЗВЛИЧАТ!?
7
14
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
айде ако не на следващите, на по-следващите и край с ГЕРБ хеххехе
6
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МенТа Стоянова
5
6
 
25
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Всички знаем, че който вземе властта си прави далавери за сметка на народа. Това е възможно понеже действията на политиците в България винаги остават ненаказани. Иначе между БСП и ГЕРБ разликата е точно 0, и двете партии са преки наследници на БКП/ДС...
4
11
 
18
 
! Отговори
Дракона преди 6 години
Спокойно ГЕРБ са като НДСВ, на следващите избори и ще ги няма