Гьокче на нов глас: Турция пази България, а оградата е скъпа играчка!

Според посланика властите в София само харчели парите на данъкоплатците
26 апр 2017 18:37,
188
Гьокче на нов глас: Турция пази България, а оградата е скъпа играчка!
Снимка: архив "Булфото"

Турският посланик Сюлейман Гьокче разкритикува България за строежа на оградата по границата между двете държави и обяви, че не съоръжението, а Турция пазела сигурността ни.

Дипломатът обвини българските власти, че харчат парите на данъкоплатците си, макар да призна, че те имат право на това.

"Турция е тази, която дава сигурност на България, а не оградата, която строите по границата - тя няма да осигури нищо от това, което се очаква", каза Гьокче в интервю за "24 часа".

Още по темата

"Знаете ли колко струва? Миналата година бяха споменати 120 милиона евро, но вече се отказах да следя цифрите. Това е една много скъпа играчка, а под клаузата "нацианална сигурност" фирмите, които строят оградата получават поръчките без търг", казва още посланик Гьокче.

Дипломатът обясни, че по време на строежа загражденията на няколко пъти са навлизали на турска територия и се е налагало да бъдат местени.

Посланикът напомня и създаването на работна група за строежа на оградата, но иронизира, че работата вероятно ще бъде финализирана идния век.

Гьокче коментира и отношението на президента Румен Радев към Турция. Според посланика изявленията на държавния глава поставяли на дневен ред нежеланието за един конструктивен диалог.

Преди изборите у нас президентът обвини Турция, че е заплаха за националната сигурност на България и обяви, че не приема уроци по демокрация от Анкара.

Вчера държавният глава уточни, че е бил провокиран за коментара от думи на турския президент и изрази надежда, че отношенията между двете държави ще са добросъседски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срам за ганайците турчин да им отваря очите за това кой ги ограбва. Никога няма да се оправи тази държава с този материал.
108
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам да вземем на заем Орбан,за около 5-6 години най-малко!Другото предложение е,да копираме турската ограда със Сирия и построим също такава ограда на българската/европейската граница.
107
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е за оградата,така е.Какво сега,да се лъжем че не сме корумпирана държава ли?
106
3
 
18
 
! Отговори
авичи преди 6 години
Кой каза че фирмите които строят оградата получавали поръчките без търг.Т'ва не е вярно.Фирмите са 2 едната е на Баце, ЦВ.ЦВ и Цецка Цачева"Огради"ООД а другата на Валери Симеонов "Хотели"ЕАД и двете фирми са спечелили търга.В хотелите на Валери Баце настанява граничарите и прибират държавните пари - всички печелят а народа мизерства.Да живеят схемите за източване на държавни пари.
105
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах му интервюто. Водещите се налага, особено Виктор накрая гледаше като натровен. Поигра си с водещите които изглеждаха като ментални запъртъци. Елегантно го сложи и на президента и на Доган и на педридиотите. Сега съвсем дипломатично намекна, че народът се ограбва с тази ограда която нищо не може да спре. Удоволствие е да го слушаш. Ментално лимитираните ганайци естествено не могат да уловят вербалната му изящност.
104
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много нагъл тоя любител на малки момченца бе,я го изгонете като мръсно куче от България . Че иначе хората ще се организират и ще яде дървото
103
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЯ НЕ ДОТАМ УМЕН ФЕС ЗАПОЧНА МНОГО ДА СИ ПОЗВОЛЯВА,ТРЯБВА МУ ШУТ В *** И ДА СИ ХОДИ В АНАДОЛА ДА СИ ГЛЕДА ЗАЧУХЛЕНИТЕ КАДЪНИ . АМАН ОТ *** АМУДЖИ
102
9
 
25
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
"Турция пазела България". Аха, сложили вълка да пази агнето! Къде си, Езопе?!
101
6
 
18
 
! Отговори
risk assessor. преди 6 години
Оградата си е много добра!България е способна да си опази границата! Гьокче да си гледа тяхната граница!
100
8
 
9
 
! Отговори
ататакаа преди 6 години
къде изчезна Лютвито уплаши се от Симеонов и Волен
99
6
 
16
 
! Отговори
щщд преди 6 години
Не го изгониха когато трябваше и стана много курназ. Ама и журналистите не спират да го търсят,стана медиен герой. Мисията му на дипломат се изчерпа,очаквам го скоро във ВИП Брадър.
98
6
 
10
 
! Отговори
?!? преди 6 години
На този не му ли казах да не прави политика в България? Трябва му шут през границата!
97
9
 
3
 
! Отговори
_ преди 6 години
И ДВАМАТА посланици-ТУРСКИЯТ и РУСКИЯТ се надпреварват да 'зарибяват" чрез шеги, ЗАБРАВЯЙКИ или ПРАВЕЙКИ се , че не ОСЪЗНАВАТ действителното положение в Турция и Русия и НАКЪДЕ вървят.Но ГЬокче прекалява с това безобразно изказване.Както и Медведев ( посланика?) да кани на празници на Русия, да очаква ТУРИЗЪМ в Харманли? ЗАЩО ли? Този уран КОЙ го пусна там? Или искат някакви диверсии да правят? Отново да добиват уран? Голямо нахалство проявяват и двамата.(Тепегьозлък.)
96
13
 
14
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Истината е, че Турция винаги е крила приятелски чувста към България. За разлика примерно от Гърция. Ходил съм много пъти там и кажа ли, че съм от България, винаги ми е носело ползи.Просто ние сме едни мижитурки, които сляпо следваме инструкциите на чужди сили и така си разваляме отношенията с други на Турция и Русия. Изключително грешна политика е това.
95
2
 
11
 
! Отговори
:)) преди 6 години
Сериозно! Гьокче е много обигран дипломат-политик! С блага реч рендосва!Сложни преговори : Не сте две страни равни - зрели , а настойник/,родител. - деца!пп. феноменално нагъл е Гьоче! Завършен тарикат! : )) Впечатлява!
94
10
 
14
 
! Отговори
Тетка Мара преди 6 години
Ами , човека е прав ,бе....ония КОМШИЙТЕ -турци са цели 85-млн.население---А , НИЕ ЕДВА ПОЧТИ 6-МЛН.... КВО ПАЗИМЕ ВСЪЩНОСТ.....??!!!!ГРИЖИМЕ СЕ ЗА....... "ПАРИТЕ НА ФИРМИТЕ" ---КОИТО СТРОЯТ ОГРАДАТА! /...за да не им ги спрат от ЕС../НЕ ЗНАМ КОЛКО ШЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ МИГРАНТИ ---АМА ПЕЧАЛБИТЕ НА ДРУГАРИТЕ , ОТ ТАЯ ДАЛАВЕРА...СА ЗАЩИТЕНИ ЯКООООООООООО......!
93
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте ни го показвали. Предизвиква позиви за повръщане. Също като към Плевнелиев.
92
3
 
21
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Вълци да пазят кошара?!
91
6
 
21
 
! Отговори
1 преди 6 години
Този посланник откъде на къде ще дава акъл за какво се харчат парите в България ?Ние даваме ли им акъл как да се разбират с малцинствата си без да ги бомбандират и избиват ?
90
7
 
12
 
! Отговори
М. Н. преди 6 години
Хубаво де. Пази ни турция. Като им тежи .....да си преместят дъжавата по на Юг.