Гьокче на нов глас: Турция пази България, а оградата е скъпа играчка!

Според посланика властите в София само харчели парите на данъкоплатците
26 апр 2017 18:37,
188
Гьокче на нов глас: Турция пази България, а оградата е скъпа играчка!
Снимка: архив "Булфото"

Турският посланик Сюлейман Гьокче разкритикува България за строежа на оградата по границата между двете държави и обяви, че не съоръжението, а Турция пазела сигурността ни.

Дипломатът обвини българските власти, че харчат парите на данъкоплатците си, макар да призна, че те имат право на това.

"Турция е тази, която дава сигурност на България, а не оградата, която строите по границата - тя няма да осигури нищо от това, което се очаква", каза Гьокче в интервю за "24 часа".

Още по темата

"Знаете ли колко струва? Миналата година бяха споменати 120 милиона евро, но вече се отказах да следя цифрите. Това е една много скъпа играчка, а под клаузата "нацианална сигурност" фирмите, които строят оградата получават поръчките без търг", казва още посланик Гьокче.

Дипломатът обясни, че по време на строежа загражденията на няколко пъти са навлизали на турска територия и се е налагало да бъдат местени.

Посланикът напомня и създаването на работна група за строежа на оградата, но иронизира, че работата вероятно ще бъде финализирана идния век.

Гьокче коментира и отношението на президента Румен Радев към Турция. Според посланика изявленията на държавния глава поставяли на дневен ред нежеланието за един конструктивен диалог.

Преди изборите у нас президентът обвини Турция, че е заплаха за националната сигурност на България и обяви, че не приема уроци по демокрация от Анкара.

Вчера държавният глава уточни, че е бил провокиран за коментара от думи на турския президент и изрази надежда, че отношенията между двете държави ще са добросъседски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
14
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Една телена ограда как би спрял един бежанец да речем въоръжен с най-елементарна клеща. Та това е тел бе хора всеки може да мине през нея, а народа си мисли, че кой знае какво правят на границата тия. Номера е просто да се лапат пари чрез държавни поръчки да се напълнят джобовете на някои политици и да се говори по телевизора, че са свършили голяма работа
68
6
 
14
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
УЖ ЦЕЛИЯТ ТУРСКИ НАРОД ОБИЧАШЕ ЕРДОГАН И СЕ ПРАВЕХА МИТИНГИ В НЕГОВА ПОДКРЕПА ,БЕЗ НИКАКВИ КОНТРАМИТИНГИ ПРОТИВ ЕРДОГАН ,А ПЪК НА РЕФЕРЕНДУМА КАКЪВ ШОК ЗА ЕРДОГАН ТА ЧАК СЕ НАЛОЖИ ДА ФАЛШИВИЦИРА РЕЗУЛТАТИТЕ И ЗА КАПАК НА ТУРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ЕРДОГАН НЕ ПОЗВОЛЯВА РЕВИЗИЯ НА БЮЛЕТИНИТЕ ???!!!
67
4
 
19
 
! Отговори
гг преди 6 години
Турция е почти завършила стената си със Сирия -Сигурно ,защото няма нужда ...
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Koito razbira poslanieto e yasno che zaplashva BG delikatno.Oprilichava ni kato smeshnici.Boiko e nayasno
65
4
 
2
 
! Отговори
СУЛТАНЦА ЕРДОГАНЦА преди 6 години
"МНОГО ГО БОЛИ ГЛАВАТА НАШЕТО МОМЧЕ ОТ КЪРДЖАЛИЙСКАТА ПСИХИАТРИЯ""ПО-МАЛКО ШЕКЕРЧЕТА И КАФЕТА, ПО-МАЛКО ГЛУПОСТИ ПО ФОРУМИТЕ""ШЕКЕРА УДРЯ МОЗЪКА ПОВЕЧЕ ОТ АЛКОХОЛА" :))))))))Е.П.М. ЕРДОГАНЦА
64
6
 
3
 
! Отговори
един там преди 6 години
До анонимен 83,Тя Западна Тракия днес принципно е територия на Гърция! Не вярвам гърците да дадат на Турция току така и един хектар тяхна територия! Напоследък, особено в Бургас има доста руснаци(украинци), така че малко ще им е трудно на турците и с бургас, че и с Варна! Родопите например, реално погледнато могат да с доста усилия отстрана на Турция да станат Турски ексклав! Трудно е да се каже , обаче колко точно ще е полезен на Турция този ексклав!
63
5
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
До АнонименОще стотици хиляди са по затвотите. За много от тях близките им не знаят нищо, дори дали са живи.Докога турците ще търпят това!?НЯМА ДА ТЪРПЯТ ДЪЛГО ,ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ ДО 2 Г. ЩЕ ИМА ИСТИНСКИ ПРЕВРАТ ,А НЕ ИНСЦЕНИРОВКА ! А МОЖЕ ДА ИМА ДОРИ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ! ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ ГЛАСУВАХА ПРОТИВ ЕРДОГАН ,ВЪВ ВСЕКИ ГРАД ГЛАСУВАЛИТЕ ПРОТИВ СА МЕЖДУ 75 И 80 % ! ТУРЦИЯ Е БЛИЗО 80 МЛН. ,ПРОТИВ ЕРДОГАН СА НАД 45 МЛН. ,КАКВОТО И ДА ПРАВИ ЕРДОГАН НЕ МОЖЕ ДА СЛОМИ 45 ИЛИ 50 МЛН ДУШИ !
62
8
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 6 години
Въобще не трябва да има такъв посланик от тая дивашка държава. Нито пък от никоя държава от близкия изток...
61
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже Северна Корея е почти готова с ядрени ракети и държи САЩ в шах, а България спи и чака турския вълк.
60
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само вчера Ердоган арестува 1000 души "гюленисти". Докога тоя " демократ" мисли така да издевателства върху собствения си народ? Още стотици хиляди са по затвотите. За много от тях близките им не знаят нищо, дори дали са живи.Докога турците ще търпят това!?
59
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имат някаква уговорка с Путин за подялба на България. Има нещо гнило. Никога Турция не си е позволявала да се намесва така открито. Станаха бетер от руснаците. Имат пипала и в медии и навсякъде.
58
24
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Велика Турция винаги е пазела Балгария от рyшняците!Евалла Сюлейман ага!
57
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган поиска Западна Тракия, Родопите, Македония и Лудогорието с Бургас и Варна.
56
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом говорителя на Ердоган Гьокче говори против оградата, явно достлука Ердоган - Борисов е приключил.Бойко не може да спре строежа или да възложи строежа на други фирми. Коалиционните партньори ще се обидят.
55
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Само да искат и за 2 часа ще вземат България.....и никой нищо няма да им каже...."Тези басни с двата часа си ги разправяйте на по чашка с родата.
54
3
 
15
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ТРУДНО ЩЕ ПРИЕМАТ ФАКТА ,ЧЕ ТАЗИ ОГРАДА БИ СПРЯЛА БЕЖАНЦИТЕ С КОИТО ЕРДОГАН ЗАПЛАШВА ЕВРОПА ! ТАКА НА ЕРДОГАН ЩЕ МУ СЕ НАЛОЖИ ДА ГИ КАЧВА НА ЛОДКИ И ДА ГИ ПУСКА В МОРЕТО ДА СИ ТЪРСЯТ КЪСМЕТА! " ТУРЦИЯ ПАЗЕЛА БЪЛГАРИЯ " ?! НЕЩО МНОГО НА СЕРИОЗНО ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ВЗИМАТ КОМШИИТЕ ! ТЕ СЕБЕ СИ НЕ МОГАТ ДА ОПАЗЯТ ,СТАНАЛИ БЪЛГАРИЯ ДА ПАЗЯТ ! ДО 2 ГОДИНИ В ТУРЦИЯ ЩЕ ИМА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА НЕЗАВИСИМО ОТ АРЕСТИТЕ НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ХОРА ,ЕРДОГАН НЕ МОЖЕ ДА ПРЕЧУПИ НАД 50 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО КОЕТО Е ПРОТИВ НЕГО
53
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли някой да му каже на тоя да млъкне. Защо само трябва да дразни хората. Разбирам, че има и свестни турци, но като непрекъснато ти дудне на главата някой като този нямам желание да видя турчин поне година. Този отдавна трябваше да е изгонен. Изйлючително неприятен тип.
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много пари се "усвоиха" с тази ограда. Даже на турците им направи впечатление. Европейците също знаят какво става но си траят. Важно е техни хора да командват и да ги наричат "големи началници".И турците се чудят как за някаква телена ограда харчим по милион на километър.
51
19
 
7
 
! Отговори
TURK преди 6 години
Да живее Ердоган,голям политик .....
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виктор беше се наакал малко, а Ани се подмокри. Говореше на английски по собствено желание, за да няма после не чух, не видях.