Павлова зад Лазар Лазаров: Негов подпис никъде няма!

Бившият шеф на АПИ вина няма, отсече ексминистърката
83
Павлова зад Лазар Лазаров: Негов подпис никъде няма!
Снимка: архив Булфото

Бившият строителен министър от правителството на ГЕРБ Лиляна Павлова защити подчинения си ексшеф на пътната агенция Лазар Лазаров, който според прокуратурата е допуснал злоупотреби за над 50 млн. лева при строежа на лот 1 от магистрала "Марица".

"Не разполагам с данни да има нарушения и доколкото си спомням никъде няма подпис на Лазаров", отсече Павлова, но все пак призна, че прокуратурата трябва да си свърши работата по случая.

Още по темата

Разследването на обвинителите по пътния проект започна след сигнал на червените депутати Кирил Добрев и Жельо Бойчев.

Павлова увери, че специално за магистрала "Марица" освен основния договор е имало и открита обществена поръчка за възлагане на допълнителни дейности.

"Основният договор с италианската компания за лот 1 беше придружен с открита обществена поръчка за възлагане на допълнителни дейности по предложение на директора на дирекция оперативна програма "Транспорт" до управителния съвет на АПИ, а не лично до Лазар Лазаров", увери Павлова.

За втория лот, който е бил договорен по време на правителството на Пламен Орешарски пък не била обявяна обществена поръчка, а възлагането било директно.

"За лот 1 са се явили трима кандидати и е избран този, предложил най-ниската цена, това е стандартна обществена поръчка", отсече ексминистърката.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни по-рано днес, че сигналът за нарушенията дошъл не само от двамата депутати, ами и от ОЛАФ.

Милионите отишли не за изграждане на отсечка от магистралата, а за стабилизиране на почвата. По думите на Арнаудова поръчката за това била възложена на не изпълнителя на строежа, а на конкретна фирма и то без извършена количествено стойностна сметка.

"Прокуратурата е сигнализирана и работи по случая от юни миналата година. На 17 септември започнахме разследване и е образувано производство срещу длъжностни лица от Агенция "Пътна инфраструктура" за безстопанственост и престъпление по служба. Касае се за отсечка от 31 км", заяви Арнаудова.

Прокуратурата е установила, че действията по изграждане на отсечката са извършени от пловдивска фирма, а поръчката е била дадена на италианска компания.

Чуждата компания е сигнализирала, че има проблем с почвата, но пътната агенция не е дала поръчката на италианската фирма, а на българска.

"Спечелилият поръчката е "Пътища-Пловдив". АПИ в онзи момент е управлявана от Лазар Лазаров, а "Пътища-Пловдив" можете да си направите проверка кой ги управлява", заяви Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
4
 
! Отговори
Чудно ли ви е преди 6 години
Горе-долу последните дни става точно товаХората над и зад Пеевски вкараха в "престрелка" хората на Гергов и Овчарова господин Бойко го играе честния частник.Нищо повече не е се е случило и е хубаво все пак като крадат да помнят че не са едноа всеки краде за себе си и всеки е срещу всеки.А че всичко в България е червиво и гнило го знаят всички,като знаят и че всичко тръгва от номенклатурата старата и червено-синъо-лилавата във всичко от МВР до съдебната система.Нищо ново и сложно няма.
79
0
 
4
 
! Отговори
осведомен преди 6 години
Каква въпиюща некомпетентност! Как да няма подпис на Лазаров?! Нали всяко решение, което издава АПИ, независимо дали е за откриване на процедура или за избор на изпълнител, се подписва от председателя на Управителния съвет, т.е. от Лазар Лазаров през последните 6 години. Тази изобщо наясно ли е кой какъв е и какво трябва да подписва по закон?! За десет години във властта дори това не можа да разбере!
78
0
 
6
 
! Отговори
РАШО преди 6 години
До Анонимен: ПЪРВИТЕ ИМ БРАТОВЧЕДИ ОТ СДС СЕ ОПРАВДАВАХА С ЖАН ВИДЕНОВ ,КОГОТО СВАЛИХА НА ВТОРАТА ГОДИНА . СЕГА ТЕ , ГЕРБАДЖИИТЕ , СЕ ОПРАВДАВАТ С ОРЕШАРСКИ ,КОГОТО СВАЛИХА ПАК НЕЗАКОННО, ОЩЕ КАТО НЕ БЕШЕ СЪСТАВИЛ ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ.НЕ ЗНАМ ЗАЩО БСП НЕ ИМ ВТЪЛПЯВАТ ТЕЗИ ИСТИНИ.
77
0
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
А Лазаров като напусна АПИ къде беше 1 година по времето на Орешарски - В ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР ;) Нямат нищо общо Гергов и Лазаров и подписи няма :D
76
0
 
6
 
! Отговори
ПАНЕВ преди 6 години
До Анонимен: МНОГО ДАЛАВЕРИ , МНОГО НЕЩО. ТИЯ , ОТ ГЕРБ МАЙ САМО С ТАКИВА ДАЛАВЕРИ СЕ ЗАНИМАВАТ. КАК НЯМА ДА ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ С ТОЛКОВА ОТКРАДНАТИ МИЛИОНИ В ПАРТИЙНАТА ИМ КАСИЧКА.СЕГА СЕ ЧУДЯТ КОЙ СЛУЖИТЕЛ ДА НАТОПЯТ ,КАКТО СТАНА С ПЕЧАТНИЦАТА ИМ В КОСТИНБРОД. НАТОПИХА ЧОВЕКА И ТОЛКОЗ-БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ СА ЧИСТИ ,КАТО УТРИННА РОСА.
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдаа, евала на такава прокуратура! Чак сега ли им светна, че от тия "магистрали" се краде поголовно! И пак от вън трябваше да ги подканят да си размърдат "дирниците"... А е известно отдавна, че евросредствата за магистралите и парите от бюджета за тях, се "усвояват" юнашки от наш'те хора и по веригата нагоре, та чак до един кабинет, за който банкянският гражданин драпа неистово да се намърда пак...
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 2050 година, при поредното управление на ГЕРБ, правителството отново се оправдало със скритите бомби които оставил Орешарски на кабинета Борисов 15 :D
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ама свинаря излезе и каза, че я продал тая фирмичка 2014 на некъф от Благоевград, а Зделката е от 2015
72
3
 
8
 
! Отговори
валери преди 6 години
Пътища - Пловдив е управлявана от Г. Гергов !
71
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Още ли не сте разбрали, че скандала цацаров, дончев гергов е щтрих от управлението на България.
70
0
 
18
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
До А ИДВА И КОЗИЯТ РОГабе стига плаши с нещо, което се изпълнява от години!?! Да отръскаме и вкараме в кауша кралите, пък да види кой и как ще краде после, но отново стигаме до това, че настоящият Крадец вика: Ще има по гадни Крадци от мен, ако ме смените;););) Аре стига празни приказки, трябва да ги сритаме по малките фъстъчки между краката им....
69
6
 
5
 
! Отговори
А ИДВА И КОЗИЯТ РОГ преди 6 години
КАТО ДОЙДЕ ТОЙ, ГЛАДЕН И ЖАДЕН, ЩЕ ВИДИТЕ НА КОЕ СЕ ВИКА ГРАБЕЖ
68
1
 
16
 
! Отговори
ПАВЛОВА ЗАД ЛАЗАРОВ преди 6 години
ПО-ДОБРЕ Е ЛАЗАРОВ ЗАД ПАВЛОВА.
67
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека на Павлова,дружка с великия пловдивски социалист Гергов;)И как го защитаваха от Герб?:))))Много интересно.Още не са стъпили в управление и бам стара далавера;)По лошото е че от Европейските структури търсят отговорност.А тогава са контролирали разходването ГЕРБ.От което са се облажили техни фирми и една на Гергов.Който пък е приятел с гл.прокурор назначен от Борисов.
66
3
 
19
 
! Отговори
factotum преди 6 години
ОСТАВКА!
65
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прокуратурата веднага да подведе под отговорност Лиляна Павлова,Вл.Горанов и Бойко Борисов за разхищение на държавни средства в особено големи размери.Ако има прокуратура в България.В противен случай главния прокурор да си подаде оставката.И без това доста облаци надвиснаха над главата му.
64
3
 
24
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименИ аз да добавя, чрез ГЕРБ бе извършен държавен преврат в България, чрез фондациите Аденауер и Зендел, сиреч, България в момента се управлява от тези частни фондации.
63
0
 
31
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Тъй, ГЕРБ-Лиляна Павлова-Лазар Лазаров-Георги Гергов. Затова сите гербери се фърлиа на амбразурата да защитават председателя на пловдивското БСП;))) нашият манолевски свинар Гергов и да плюят Нинова;)))
62
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България няма икономика.Не произвежда нищо, освен да краде евросредства и те се усвояват от една малка част, нарчена ПГ-ГЕРБ.Медиите са тотално цензурирани по нареждане на Банкянския полуграмотник и представят една изопачена и фалшива картина на страната в живота, доста далече от реалния живот на българите.Платените социологически агенции постоянно ни заливат с фалшиви данни, колко висок ни е стандарта и колко добре живеем, а ние виждаме точно обратното по джоба си.Фалшифицираха и изборите.
61
1
 
15
 
! Отговори
ime преди 6 години
храктерно за Марица е, че няма връзка от тракия в посока от Бургас към София -факт!