Павлова зад Лазар Лазаров: Негов подпис никъде няма!

Бившият шеф на АПИ вина няма, отсече ексминистърката
83
Павлова зад Лазар Лазаров: Негов подпис никъде няма!
Снимка: архив Булфото

Бившият строителен министър от правителството на ГЕРБ Лиляна Павлова защити подчинения си ексшеф на пътната агенция Лазар Лазаров, който според прокуратурата е допуснал злоупотреби за над 50 млн. лева при строежа на лот 1 от магистрала "Марица".

"Не разполагам с данни да има нарушения и доколкото си спомням никъде няма подпис на Лазаров", отсече Павлова, но все пак призна, че прокуратурата трябва да си свърши работата по случая.

Още по темата

Разследването на обвинителите по пътния проект започна след сигнал на червените депутати Кирил Добрев и Жельо Бойчев.

Павлова увери, че специално за магистрала "Марица" освен основния договор е имало и открита обществена поръчка за възлагане на допълнителни дейности.

"Основният договор с италианската компания за лот 1 беше придружен с открита обществена поръчка за възлагане на допълнителни дейности по предложение на директора на дирекция оперативна програма "Транспорт" до управителния съвет на АПИ, а не лично до Лазар Лазаров", увери Павлова.

За втория лот, който е бил договорен по време на правителството на Пламен Орешарски пък не била обявяна обществена поръчка, а възлагането било директно.

"За лот 1 са се явили трима кандидати и е избран този, предложил най-ниската цена, това е стандартна обществена поръчка", отсече ексминистърката.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни по-рано днес, че сигналът за нарушенията дошъл не само от двамата депутати, ами и от ОЛАФ.

Милионите отишли не за изграждане на отсечка от магистралата, а за стабилизиране на почвата. По думите на Арнаудова поръчката за това била възложена на не изпълнителя на строежа, а на конкретна фирма и то без извършена количествено стойностна сметка.

"Прокуратурата е сигнализирана и работи по случая от юни миналата година. На 17 септември започнахме разследване и е образувано производство срещу длъжностни лица от Агенция "Пътна инфраструктура" за безстопанственост и престъпление по служба. Касае се за отсечка от 31 км", заяви Арнаудова.

Прокуратурата е установила, че действията по изграждане на отсечката са извършени от пловдивска фирма, а поръчката е била дадена на италианска компания.

Чуждата компания е сигнализирала, че има проблем с почвата, но пътната агенция не е дала поръчката на италианската фирма, а на българска.

"Спечелилият поръчката е "Пътища-Пловдив". АПИ в онзи момент е управлявана от Лазар Лазаров, а "Пътища-Пловдив" можете да си направите проверка кой ги управлява", заяви Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
26
 
! Отговори
Невинен преди 6 години
Що се карате? Никой не е виновен! Всички са невинни!
39
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската прокуратура клон България действа с пълна сила :) И пак ще станат за смях както станаха с Костинбродската простотия на Мая Манолова и Бареков, както станаха за смях с обвиненията за подслушвания на Цветанов и Радо-отвертката и т.н.
38
0
 
30
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Хайде преди да публикуваме какво казал този и онзи да проверим какво има на сайта на АОП по случая: Под основният договор 2010 стои подписа на Лазаров, под договора за консултантска дейност 2010 е подписа на Божидар Йотов, под договора за авторски надзор от 2012 пак е подписа на Лазаров.
37
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрахте ли, че ГЕРБ е първа производна на БКП. ГЕРБ, дясна -смях, смях, та смях в залата. Вижте ги всичките там са чеда на заклети и видни комунисти. БКП видя, че с БСП не може да унищожи демокрацията и си вкара патерицата ГЕРБ "уж като дясна партия" и тя разби изцяло десницата в България. Сега изборът е сведено до две възможности или да ни управляват социалисти (БСП) или да ни управляват комунисти (ГЕРБ). Демокрацията е в др. държави и всички виждаме какво е там и какво е тук.
36
0
 
40
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Къде са 50-те милиона бе Павлова?При толкова много далавери пак ли ще те правят министър?Или точно затова?
35
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АВЕ БАЦЕ ТОЙ ГЕРГОВ МАЙ ИМА НАЙ ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА ОТ ГЕРБ БЕ КАТО ГЛЕДАМ, ВИЕ ГО ПОЗЛАТИХТЕ ТОЯ СВИНАР БЕ ЕЙ ТАКА СИ МУ РАЗДАВАТЕ МИЛИОНИТЕ И ЗА МАГИСТРАЛИТЕ И ЗА ПАНАИР.
34
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мафия. Унищожихте България.
33
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Апсурдистан е така. С такива плоски схеми са крадат по 50 000 000 лв., а Вие чакате да се оправите! Остави друго но виновните не стига, че прокуратурата не се занимава с тях, а и министри ще стават пак.
32
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрахте ли новата опорна точка на герберастките ***.Борисов, Павлова и Лазаров са невинни. Виновен е свинарят Гергов, защото е комунист.Той сам си е взел парите - ей така 50 млн, без никой да му се подпише.
31
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само в БГ може някой се просто ей така да дава 50 млн на някой друг без подпис.Хора замисляте ли се за какво става въпрос и в каква "държава" живеем.Бащиния на един самовлюбен глу-пак, който разполага с всичките ни пари.
30
0
 
36
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ!
29
0
 
34
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Като спомена Делян Добрев, се чудя, кога най-после тая смешна и жалка Цацаратура, назначена лично от Борисов, ще му потърси сметка как със заплата 2 870 лв е построил палат за 4 150 000 лв в Бистрица.Това го знаят всички, с изключение разбира се на дебелото герберастко грухтенце Цацаров.
28
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тогава покуратурата трябва да подкара и Лилито. За неупражнен контрол. Тя за какво управляваше това министерство, щом не знае какво върши дясната и ръка.
27
0
 
32
 
! Отговори
Годзилчо преди 6 години
То 20 МИЛИАРДА ги няма / 4 КТБ и 16 заем / вие за едни 50 милиона.Всеки в тая държава краде със *** си ,най вече на висок пост и ..........НЕМА НИКОЙ !!!!!!!!!
26
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега с пухкавото Лиле какво ще се случва?Ааа, забравих, Батко отново ще я сложи министър...да санира.
25
0
 
21
 
! Отговори
Гатер преди 6 години
Ахат. Подпис е на безимотен коняк, нали?
24
0
 
30
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
И Свинеткова е лапала от тия милиони,как няма да го защити !!!
23
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агромах, работи здраво със замахкраде се здраво, бързо, със замахПарите гушка тлъстата Свинеткаи мисли как да вдигне нашата Винетка Зад нея Боцето е като исполин пази я и кат своя собствен син парите бързо се изнасят от странатаДа не знаят много от раятаЗа трети път Бацето се връщана народа веч му се повръщаБедността отново идва с пълна силанарода вече грабва свойта вила!
22
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук 50 000 000 лв. , там 290 000 000 лв. Делян Добрев и той с някви милиони...богата работа!После България била бедна - на кой да вярвам?
21
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гроб е организирана престъпна група за ограбване на българите и е създадена само и единствено с тая цел! Не се заблуждавайте, че е партия!