Съвет по законодателството!? Главчев е съгласен

Как точно ще функционира той обаче още не е ясно
3
Съвет по законодателството!? Главчев е съгласен

Въпреки че в 44-ото Народно събрание има рекордно малък брой юристи, депутатите не записаха изрично в правилника за дейността си, че ще има консултативен съвет по законодателството, както искаха от БСП.

Според червения Филип Попов е нужно бързо и качествено законодателство, за което такъв орган би помогнал, а и практиката от предишните парламенти показвала, че често нормативните уредби не са доизпипани и се налага да бъдат преправяни.

"Още повече, че законът винаги урежда вече възникнали отношения, той е винаги изоставащ, така че един такъв съвет би бил много важен“, настоя той.

Един от изявените юристи на ГЕРБ Данаил Кирилов обаче се противопостави на идеята с мотива, че така Народното събрание се слага изначално в рамки.

"Във всичките парламенти досега за тези 27 години е имало само три такива съвети за законодателството и на всеки един от тях може да се прикачи епитет. В миналото събрание нямаше съвет, а имаше работни групи, те също са вариант“, посочи той.

Край на спора сложи шефът на парламента Димитър Главчев, който обяви, че ще създаде консултативен съвет като заедно с всички групи в НС уточни формата, под която ще бъде конструиран.

Въпреки тази заявка обаче той коментира, че да се задължи председателят на парламента да създаде съвет, издава недоверие към него.
 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Aнонимен преди 1 година
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България
04.05.2017г.
ТИ РЕШАВАШ
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТО ОТ СЪВЕТИ..КОМИСИИ..ПОДКОМИСИИ И Т.Н. ПЪЛНИ С ХИЛЯДИ ЧЕШИМДРКОВЦИ С ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДИША БЕ