Цацаров поиска имунитета на трима депутати

Това са Веселин Марешки, Светла Бъчварова и Делян Добрев
27 апр 2017 11:42, Красимир Ангелов
29
Цацаров поиска имунитета на трима депутати
Снимка: Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за снемане имунитета на трима народните представители. Това са Веселин Марешки, Светла Бъчварова - Пиралкова и Делян Добрев, съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Снемането на имунитета на народния представител от ПП “Воля“ Веселин Марешки е във връзка с наказателно производство, образувано по внесен в съда обвинителен акт на Окръжна прокуратура Варна.

На 14 август 2015 год. Окръжна прокуратура – гр. Варна е внесла в Окръжен съд – Варна обвинителен акт срещу Веселин Марешки за причиняване на лека телесна повреда на общински съветник при изпълнение на функциите му и за изнудване.

Народният представител от БСП Светла Бъчварова – Пиралкова е подсъдима по внесен обвинителен акт за сключване на неизгодни сделки. Тя е обвинена, че на 13 август 2009 г., в София, в сградата на Селскостопанска Академия, в качеството си на длъжностно лице - Председател на Управителния съвет на Селскостопанска Академия и председател на ССА, съзнателно сключила неизгодна сделка между Селскостопанска Академия и „ЛИТЕКС КОМЕРС”АД, представлявано от Гриша Ганчев.

Третото внесено от главния прокурор искане е за снемане имунитета на Делян Добрев – народен представител от ПП ГЕРБ. Искането се основава на доказателства, събрани от Софийска градска прокуратура за извършено от Делян Добрев в качеството му на министър на икономиката, енергетиката и туризма престъпление  - умишлена безстопанственост, от което е настъпила щета за НЕК ЕАД в размер на 4 561 697, 27 евро.

Според обвинението деянието е извършено умишлено, последвали са значителни щети и случаят е особено тежък.

С исканията главният прокурор е поискал даване на разрешение за продължаване на наказателните производства срещу тримата народни представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
32
 
! Отговори
Eксперт преди 6 години
Ще пият по кафе в ЦУМ и ще се сдобрят.
4
0
 
22
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Въпроса там е приключен! Не знаеш ли, че и Ало умря, и Ваньо почина! Прекаленото говорене по телефона е вредно.
3
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странно! С подобни обвинения никой не може да кандидатства за обикновен полицай, но за депутат няма проблем. Защо се допуска въобще да кандидатства. И ако спечели изборите става невинен. Те затова повечето влизат в НС. За имунитет и да не им закачат престъпните бизнеси. Като Валери Мотела!
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелака го гепиха по бели *** и започна театрото. И ще ги осъди ли, кой вярва? Нали са си от една партия, крали са и той е намазал, всичко е да се вдига пушилка. А като му се обади Батко и всичко ще потъне.
1
1
 
31
 
! Отговори
Българина преди 6 години
А на бб за ало ваньо кога