Депутатите за заплатите на депутатите: Да не се замразяват!

БСП искаше беше те да се замразят на нивата от декември 2016-а
27 апр 2017 15:30,
152
Депутатите за заплатите на депутатите: Да не се замразяват!
Снимка: архив, Булфото

Депутатите отказаха да замразят заплатите си и така оставиха в сила правилото, според което възнагражденията им се увеличават на всеки три месеца.

Процедурата е записана в правилника на парламента и предвижда индексация на депутатските пари спрямо промяната на средната заплата в обществения сектор.

Още по темата

БСП внесоха предложение заплатите да се замразят на нивата от декември миналата година, но мнозинството в парламента не прие това. 

За замразяването гласуваха 74 депутата, 31 бяха против, а 81 се въздържаха. От ГЕРБ 29 бяха против, а 53 се въздържаха.

В БСП всички 73 гласували бяха "За", а патриотите - 19 "Въздържали се". В ДПС един гласува "За", а 7 се въздържаха, от "Воля" двама бяха против, а двама се въздържаха. 

По време на дебатите бившият финансов министър и спряган за нов Владислав Горанов обясни, че няма смисъл от замразяването на заплатите.

"Проблемът на средните величини е, че понякога тя расте, а реалните доходи намаляват и икономиката тръгва надолу. Но сега това не е така", заяви той.

Горанов призова да се намери нов механизъм за формиране на заплатите на управляващите. Иначе, според него, винаги щяло да има бедни и богати. Той дори предложи на БСП, ако искат да внесат промяна народните представители да работят без заплати.

От БСП го репликираха, че икономиката на страната върви надолу и доходите на хората намаляват.

Филип Попов от партията на социалистите пък припомни случай от тази зима за човек, който ял сняг, за да оцелее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
41
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
Това правителство няма да изкара до есента
46
1
 
12
 
! Отговори
mmm преди 6 години
loshoto e che dosta hora sa na hranilka ot pravitelstvoto i taka si usigorqvat glasovete
45
2
 
40
 
! Отговори
Искам да го блъскам преди 6 години
Тоя Горнаов като му видя инфантилната вийзиика и тъпата нагла муцунка ми идва да хвана един чук за пържоли и да го блъскам, докато ми отмалее рамото и разтегна гръбни мускули. Ето този е анти-министър категорично. Най-голямата мижитурка от предишното правителство и може би от бъдещото.
44
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно Обединените патриоти трябва да се чете Обеднелите патриоти. Не съм гласувал за тях, но си мислех че в случая щяха да подкрепят предложението. Да се почесват избирателите им...Където не ги сърби.
43
3
 
32
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До SharkНе е вярно. Гласувахме. С чиста съвест за БСП. Този и единствен може би път, в българската политическа история се откри шанса да се гласува с чиста съвест за БСП, без срам. И бе пропилян;))) електорално от страха на стадото.
42
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам няколко конструктивни предложения.1.Да бъдат изтеглени още 34 млрд заем, защото тези явно няма да стигнат.2.Пенсиите и заплатите да се намалят с по 50%, защото не отговарят на производителността на труда в БГ.3.Винетката да стане 500 лв за да не падат тунели.4.Охраната на Борисов и Цветанов да се увеличи от 56 на 382 човека, защото народът много ги обича, а блиндираните им БМВ-та, които купиха миналата година по половин милион парчето да бъдат заменени с Бентли-та за по 2 млн.
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алооо,слугите ??!?Как така става да взимате по 5000 лв ,а "началниците " -500 лв !
40
0
 
13
 
! Отговори
cseedno преди 6 години
te sa out sled 2 sedmici.
39
0
 
25
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Даже да се увеличат сто пъти,и другия месец пак...и такааа до краяяя на светааа!!!!..а,и да намалят пенсиите и особено минималната и възраста за пенсиониране да стане 112 години!!!...и всичи задължително да,ядем рачел по 5пъти на ден и да му се молим!!!
38
1
 
23
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Да подкрепя писалия по -долу по темата "въздържал се". Това според мен означава "не знам, нямам мнение". Ако беше депутат-музикант и трябва да гласува по въпросите на външната политика, евала. Признава си човека, че не разбира и по добре да остави професионалистите да решат. Ама в случая става дума за собствения джоб и "въздържал се" означава " малко ме е срам, ама дано другите не ги замразят". Ха сега се пребройте, кой за кого е гласувал и да си направим сметката какво ни чака. Позорен акт!
37
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, то овцете са най-виновни. Има ли овце, ще има и овчари.
36
0
 
43
 
! Отговори
Homer преди 6 години
*** долни! Ама и овцете сме си виновни, лош матрял....
35
0
 
46
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Другите заплати не са пипани от години, а депутатските по четири пъти в годината. Влезнахте в парламента и веднага се самозабравихте.
34
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е, че нищо конкретно няма. Само псуване на разни тролчета по форумите. Тия къде били, ония къде били. Ами вие къде сте, недоволните? :DКато не ви харесва Тиквич - ей я София, бая е голяма, няма как да я пропуснете. Питайте как се стига до Народното събрание (явно ще ви трябва) и покажете на тия какво мислите за тях.Умните и красивите го направиха, що пък вие да не можете?
33
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще си увеличават възнагражденията на всеки три месеца?! Айде, Герб си ги знаеме, ама от обединените патриоти не го очаквах това... Подушиха пари и край!
32
1
 
23
 
! Отговори
МЕЧО КУХ преди 6 години
Ало, редакциятаЗа замразяването гласуваха 74 депутата, 31 бяха против, а 81 се въздържаха. От ГЕРБ 29 бяха против, а 53 се въздържаха.В БСП всички 73 гласували бяха "За", а патриотите - 19 "Въздържали се". В ДПС един гласува "За", а 7 се въздържаха, от "Воля" двама бяха против, а двама се въздържаха.И как така 74 за замразяването, 31 против, при 81 въздържали се, а пък предложението за замразяването е отхвърлено??????
31
2
 
38
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
В белите страни - НЯМА такова нещо като СРЕДНА заплата - има минимална. Да си индексират ззаплатите тея нещастници с увеличение на минималната заплата. Псува ми се много днес. А вие спите ли, овциииии!!!
30
2
 
41
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Точно така, плюйте, псувайте, ядосвайте се, така трябва. А на изборите гласувахте ли за ГЕРБ??? Гласувахте, нали така!!! Други стояхте ли си в къщи от мързел да се подместите и от философстване в стил "ам то няя за кой"! Ай ся псувайте!!!!
29
0
 
16
 
! Отговори
Един преди 6 години
До РеалистСвинята ще я разбереш дали има съвест по държанието и ама тия *** е безпредметно да ги коментираш за съвест.
28
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко милиарда заеми още ще изтеглите и кой ще ги връща ?