Депутатите за заплатите на депутатите: Да не се замразяват!

БСП искаше беше те да се замразят на нивата от декември 2016-а
27 апр 2017 15:30,
152
Депутатите за заплатите на депутатите: Да не се замразяват!
Снимка: архив, Булфото

Депутатите отказаха да замразят заплатите си и така оставиха в сила правилото, според което възнагражденията им се увеличават на всеки три месеца.

Процедурата е записана в правилника на парламента и предвижда индексация на депутатските пари спрямо промяната на средната заплата в обществения сектор.

Още по темата

БСП внесоха предложение заплатите да се замразят на нивата от декември миналата година, но мнозинството в парламента не прие това. 

За замразяването гласуваха 74 депутата, 31 бяха против, а 81 се въздържаха. От ГЕРБ 29 бяха против, а 53 се въздържаха.

В БСП всички 73 гласували бяха "За", а патриотите - 19 "Въздържали се". В ДПС един гласува "За", а 7 се въздържаха, от "Воля" двама бяха против, а двама се въздържаха. 

По време на дебатите бившият финансов министър и спряган за нов Владислав Горанов обясни, че няма смисъл от замразяването на заплатите.

"Проблемът на средните величини е, че понякога тя расте, а реалните доходи намаляват и икономиката тръгва надолу. Но сега това не е така", заяви той.

Горанов призова да се намери нов механизъм за формиране на заплатите на управляващите. Иначе, според него, винаги щяло да има бедни и богати. Той дори предложи на БСП, ако искат да внесат промяна народните представители да работят без заплати.

От БСП го репликираха, че икономиката на страната върви надолу и доходите на хората намаляват.

Филип Попов от партията на социалистите пък припомни случай от тази зима за човек, който ял сняг, за да оцелее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Анонимен 136 До укротителя на робовладелци:Нито завиждам , нито злобея.Просто исхах да затворя устата на тези дето плюят по държавните служители.И да те питам , мислиш ли че няма нужда от държавни служители?
126
0
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До АК-47 120 Приятел , не разбра ли че за който и да гласуваш няма управия ?.И ако си мислиш че Нинова се е затичала да управя България, много се лъжеш.И от нея нищо не става.Послед опит е да се състави експертно , не партийно правителство с даказали се в годините специалисти .Ако и това не проработи , закриваме държавата.
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Goranov s 200 lv li jivee ako tova e jivot ili s 580 lv e drugarja goranov jivee s 6000 i dr dobavki skapi koli dchofiori ohta i imoti slugi v kuhnata taka sa novobogataschite ot gerb patrioti bsp te sa efni i saschti naroda gi preisbra daschto trabcaache novi isbori. Te sa. Se edni i saschti komunisti bkp samo v dr imena partiizi prebojadisani dezata na bkp
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПенсионерА ти защо седя на тази заплата 8 години? Аз в частния сектор преди 10 години работех на твоите пари (580лв) в моемента след смяна на 5 работни места съм с чиста над 3000.... Завиждаш сигурно и злобееш ама не си искал да хабиш нерви като мен да се разправяш с всеки работовладелец а си предпочел да си кротуваш нали???
123
0
 
2
 
! Отговори
ГеП преди 6 години
В предишните два полумандата на ГеП заплатите на държавните служители не бяха увеличавани. Единствените с големи заплати бяха техните калинки, които спускаха откъде ли не, събрани от кол и въже. Например една младша калинка получава с назначаването си без ден трудов стаж, колкото колеги, които са супер компетентни и работят като волове от 20-30 години. Младшата калинка бива и повишавана на всеки две години, и заплатата повишавана. На всички други - 0. Говоря за поне 10 случая пред очите ми.
122
1
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Анонимен 126 Прав си колега.Пенсионирах се скоро като инспектор вет. лекар в БАБХ .Последната ми заплата беше от 580 лв. основна и с прослужени 40 г. стана 700 лв.Взех пенсия от 380 лв.Ето ги хубостите на малките /пчеличките/д. служители дето вършат цялата рабока. Заплатите на колегите не бяха вдигани 8 ОСЕМ години. Едва тази година са вдигнати с фантастичните 5-6 %.Тези дето плюят по държавните служители да прочетат хубово това и да замълчат.
121
1
 
1
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 111 То и аз за малко да гласувам за БСП , ама като се замислих.... , той Бойко не може да управи държавата , та камо ли Корнелия.
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ТЯХ ВИНАГИ ЩЕ ИМА-ЗА ПЕНСИИ НЯМА ПАРИ.ТОВА СЕ КАЗВА НАГЛОСТ, ОВЧЕДУШИЕ, ЦИНИЗЪМ!1
119
0
 
2
 
! Отговори
Даскала преди 6 години
Ами тия от ГЕРБ са се борили за кокала , не за тоя дето духа!Заплатите съм им най-малкия проблем , предстои скоростно надлапване с патриотично настроените към собствените си нужди Симеонов , Сидеров , Каракачанов и техните гладни чети!На всички тия "управляващи" ще им се наложи да лапат като за последно , защото ще бъде наистина за последно!
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КРИВО ГЛЕДА , ПРАВО СЪДИ . СЪЗДАВА СЕ ВПЕЧАТЛЕНИЕ , ЧЕ ГОСПОДИН ГОРАНОВ СЕ Е ЗАЕЛ С ТОВА , КОЕТО НЕ МУ Е РАБОТА .
117
1
 
13
 
! Отговори
ДА ВИ Приседнат преди 6 години
Пожелавам ви само едно,,Това измислено "Правителство" да ПАДНЕ и да СЕ ЗАДАВИТЕ ОТ ТЕЗИ ПАРИ....ПОВРЪЩАМИ СЕ ОТ ПОЛИТИЦИ..
116
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех господа депутати,искам само месец да посрещнете нуджите си с моята скромна заплата на държавен служител от 630 лв. Да това са ми благинките както тук някой писа. Не всички държавни служители взимат 1300 лв. Чисти. С тези пари само тоалетната си хартия няма да можете да си купите. Толкова наглост мили родни депутати,че и на всеки три месеца... моята заплата не е увеличавана от 2012г. Благодаря
115
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДЪРЖАВНИЯПочти всички държавни служители са слагачи и некадърници . Който е некадърен да прави частен бизнес се г*ъзи на власта и получава държавна служба . Това е проблема
114
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не пишете, че преди малко пияните рашки (в Черно море) си праснаха един от техните военни кораби в кораб с крави и си го потопиха. Кораба с кравите и кравите са ОК - не е проблем.
113
2
 
3
 
! Отговори
ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР преди 6 години
До extremist 121:Абе, не е точно така. Има и държавни и държавни служби, взимам чисто 1300 лева като сложим всичките "благинки" които изреждаш. По-зле е от дребна частна фирма, ала и стани ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ в МФ - съвременен вариант на робството.
112
1
 
14
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Проблемът на средните величини е, че понякога тя расте, а реалните доходи намаляват и икономиката тръгва надолу - ТОЯ ФИЛМ СЕ СЛУЧВА САМО ПО ЕДИН НАЧИН: ГРАБЕЖА ОТ 240 ЧОВЕКА РАСТЕ, ТЯХНИТЕ ДОХОДИ ХВЪРЧАТ СТРЕМГЛАВО НАГОРЕ, ИКОНОМИКАТА ТРЪГВА НАДОЛУ А С НЕЯ И НАШИТЕ РЕАЛНИ ДОХОДИ
111
0
 
15
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Депутатите отказаха да замразят заплатите си и така оставиха в сила правилото, според което възнагражденията им се увеличават на всеки три месеца. - Я ПОСОЧЕТЕ ПОНЕ ЕДНА ФИРМА В ЧАСТНИЯ СЕКТОР В БЪЛГАРИЯ КЪДЕТО ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ВСЕКИ ТРИ МЕСЕЦА ??? ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР НЕ ГО КОМЕНТИРАМЕ - ТАМ И ЗА 700лв НА МЕСЕЦ ЩЕ БАЧКАМ(КАТО ДОБАВЯТ ВСИЧКИ БОНУСИ, ИЗВЪНРЕДНИ, ВРЕДНИ , КАТЕГОРИИ ДО КЪМ 1800 ГИ ДОКАРАВАТ). ДЕПУТАТА В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ПЛАЩА ЕЖЕМЕСЕЧНИ ВНОСКИ В ХАЗНАТА А НЕ ДА ВЗЕМА ЗАПЛАТА
110
0
 
14
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
Ама тези дембели, тлъсти ***, какво си търсят, да почнем да вадим калашниците ли??? Нали нямало пари за възрастните хора!!! Нямало пари за здравеопазване, за образование, и за всичко в тази държава, ама за увеличение на техните заплати имало! Като сте гласували за тези мръсни ТЪРТЕИ, търпете си ги сега. И следващия път пак да гласувате за тях, вместо да ги качите на една совалка... Знам, че ще ме изтриете...
109
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега видяхте ли какви хора избрахте??? Другия път пак за тях гласувайте.
108
0
 
16
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Сития на гладния не вярва.