Марешки изригна в НС: Пият, пушат... Да дойде лаборатория!

Депутатът не е готов доброволно да се раздели с имунитета си
Обновена: 27 апр 2017 16:49 | 27 апр 2017 16:07,
87
Марешки изригна в НС: Пият, пушат... Да дойде лаборатория!
Веселин Марешки. Снимка: БТА

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки отправи сериозни обвинения към народните представители и то не какви да е, а в зависимости. Според него някои депутати пият, пушат, дори употребяват наркотици, но той не назова конкретни имена. В същото време той е категоричен, че по-голямата част от представителите от неговата партия са трезвеници и че само двама пушат цигари. Именно избраниците му били пък тези, които вдигали нивото на Народното събрание и на народния представител.

"В сградата на Народното събрание излизат от определени места кълбета цигарен дим, някъде мирише на алкохол, в определени лица се забелязва употребата на наркотици и упойващи вещества. Аз заявявам, че нашата група е съставена от хора, придържащи се към здравословния начин на живот. Само двама от 12 пушат цигари, няколко човека са абсолютни трезвеници, нито един не употребява наркотици", отчете се, без да го питат, Марешки.

Той заяви, че са готови да подкрепят повикването на лаборатория, която да следи за чистотата на въздуха за цигарен дим и алкохол и да следи за психическата устойчивост на депутатите. Първи щели да се изследват представителите на "Воля".

По повод на поискания му имунитет от главния прокурор Сотир Цацаров Марешки даде да се разбере, че няма да се раздели доброволно с него. Той предпочита да се спази процедурата и да се направи парламентарна комисия, която да реши дали е виновен или не. Обвинението му е за причиняване на лека телесна повреда на общински съветник при изпълнение на функциите му и за изнудване.

Марешки заяви, че ако комисията реши, че е виновен, след като бъдат разгледани всички документи, СРС-та и показания, той ще си даде имунитета, без да чака това да бъде гласувано в пленарната зала. В противен случай ще се търси отговорност от тези, които са го наклеветили.

По-рано главният прокурор поиска имунитетите и на други двама депутати - Светла Бъчварова-Пиралкова и Делян Добрев.

Добрев се отказа сам от имунитета си още във вторник, за да изпревари събитията и искането за това от страна на главния прокурор, тъй като той бе разследван и в миналото НС. Обвинението на Добрев е за умишлена безстопанственост, от което е настъпила щета за НЕК ЕАД в размер на 4 561 697, 27 евро, в качеството му на  министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Светла Бъчварова също съобщи в кулоарите на парламента, че ще се откаже от имунитета си. Тя е подсъдима по внесен обвинителен акт за сключване на неизгодни сделки между Селскостопанска Академия и "ЛИТЕКС КОМЕРС" АД, представлявано от Гриша Ганчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата изпълнява репсивни функции и не се е променила това го знае и Марешки който е глобяван многократно щото е изпълнил рецепта по-рано докато в рамковия договор има заложено да се съберат няколко милиона лева от глоби на лекари болници и аптеки вместо да е заложено подобряване на профилактика диагностика и лечение нека да не си подава имунетета
42
2
 
22
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
МАРЕШКИ ТЕ ГЕРБАДЖИИТЕ И НАЦИОНАЛИСТИТЕ ДОРИ И ЛЕКИ ЖЕНИ СИ ВОДЯТ В ПАРЛАМЕНТА, А ТИ НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ПРАВИШ НА ГРЪМНАТ.
41
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя само като му погледнеш физиономията на нискочел неандерталец и абсолютно всякакви коментари около него стават излишни.Срам, такива хора да са депутати и то забележте по ВОЛЯта на народа.Заслужавате си 100% съдбата.
40
3
 
14
 
! Отговори
Ремонт на буталата преди 6 години
Много защитници тука на варненската трибуквена Мутра бе.Ама какво се чудя, те избраха друга малограмотна Мутра за премиер, защото бил еднакво про-ст като тях, та тоя ли няма да изберат за депутат.Относно евтиното гориво, това което Магарешки продава за бензин е смес от бензин, бензол и сулфиди (соли на сярната киселина).Докарва го до октановото число, но въпросната смес няма мазане, така че скоро хитреците ще се простят с двигателите си.
39
6
 
4
 
! Отговори
oпетков преди 6 години
До Пешо Пешо, пешо, като не знаеш случая, поне си мълчи. Почти всички медии го изопачиха до неузнаваемост. А лицето или по-скоро ***, който бил "ударен" от Марешки напълно си заслужава боя. Плюс това той не е изпълнявал никакви служебни задължения, а е извикан на "помощ" от един от участниците в скандала. А Цацата вижда удобен случай да шантажира още един народен представител.
38
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не се подложат доброволно на тестове за наркотици - да видим кой се е друсал в последните няколко месеца и да се посмеем?А пък и защо да не стане задължително?Ако народните "представители" гласуват "против" подобен закон, то ще е ясно, че повече от половината са надрусаняци. И трябва ли някакви наркозависими да определят съдбата на държавата?
37
0
 
18
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Парламента-комуна за лечение на зависимости,звучи ми добре.
36
5
 
18
 
! Отговори
в преди 6 години
ТОЗИ АКО ЗНАЕТЕ КОЛКО НЕ СТАВА КАТО ЧОВЕК,АМА КОЛКО САМО НЕ СТАВА,МАЛЕ-Е-Е-Е.....В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ ГОСПОДИ.....КАКВИ ХОРА КАКВО СТАВАТ.....
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да говори така , трябва да е наясно , че тези дето взимат дрога са покровителствани от някой , който ги държи именно с тази им слабост и още няколко поне ;) доставчиците са дилъри а дилърите носят и на проститутките ;) значи имаме доставка на дрога и жрици :) за това знаят всички но с подробностите са запознати в детайли Данс :) та кой командва този панаир на слабости :) да ги преброи колко са , да проследи близките им контакти с най големите в партиите им и ще разбере кои са с връзки в дс :)
34
0
 
23
 
! Отговори
До 37 преди 6 години
Стига грухтял! Да не мислиш че подарява по 20 ст на литър на всеки зареждащ при него. Знаеш ли за какви пари става въпрос. За същите пари,които другите бензиностанции постоянно грабят. Във Варна и големите вериги свалиха цените и явно не са на загуба. Значи можело.
33
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Да дойде и полицията отдел Наркотици и отдел Аморално поведение! Да дойдат и санитарите от лудницата! ""..................Другарки и другари изпаднали, гладни, червени селяни ...за пръв път в Парламента има уважаващи себе си хора, а не партийни *** отиващи веднага на борсата след всеки парламентТепърва ще разберете защо някои хора са успешни и защо мнозинството са клошари, и защо капитализма издига кадърните, а загробва мързеливитеима много да учите другарки и другари
32
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей тези които гласуваха за този се продадоха за 20 стотинки намаление на горивото. Как да не им *** *** фостенцата??? Вие 20 стотинки ли СТРУВАТЕ БЕ селянжъри??? Докъде го докараха племето за 20 стотинки да се продава! Те *** по долу от 50 лева не се продават бе!
31
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марешки изригна в НС: Пият, пушат, дрогират се , ходят по чужди жени и мъже... Да дойде лаборатория! Да дойде ХЕИ! Да дойде и полицията отдел Наркотици и отдел Аморално поведение! Да дойдат и санитарите от лудницата!
30
6
 
13
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
като няма какво друго да рече *** и говори квото не го питатот защита минава ватака май копира поведението на любимеца си тръмп
29
2
 
19
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
айде, почна се...:)
28
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина, за да гласуваш за това недоразумение е подигравка със самите себе си. Не си дава имунитета защото го е страх, Тиквара който го създаде може да го прекара. Тъй като изпечен ментарджия, Аптекара не вярва и на себе си, съдейки по себе си. Едва се е докопал до властта и сега без имунитет, един Господ знае какво ще стане. Защото после може никога да не влезе отново.
27
2
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Какъв имунет това нещо трябва да се премахне,като е извършил криминално деяние съд и в дрънголника пък там ако ще да пуши,пие,шмърка а този може и в гей оргия да участва!
26
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да гласуваш за Марешки трябва да си или душевно болен, или много Tъп.
25
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я,ето го и човека сводник.Помните ли при Венета Райкова във на Горещо се хвалеше ,че имал хотел във морската градина на Варна който разполагал със басейн фитнес момичета и екстри за пудрене на нослето,срещу скромната сума от 10 000 лева можете да си изкарате цяло денонощие във добра компания,помните ли ? Е този днес е депутат
24
1
 
19
 
! Отговори
маке преди 6 години
па я съм си баж за парламенто не ке се изложим