Марешки изригна в НС: Пият, пушат... Да дойде лаборатория!

Депутатът не е готов доброволно да се раздели с имунитета си
Обновена: 27 апр 2017 16:49 | 27 апр 2017 16:07,
87
Марешки изригна в НС: Пият, пушат... Да дойде лаборатория!
Веселин Марешки. Снимка: БТА

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки отправи сериозни обвинения към народните представители и то не какви да е, а в зависимости. Според него някои депутати пият, пушат, дори употребяват наркотици, но той не назова конкретни имена. В същото време той е категоричен, че по-голямата част от представителите от неговата партия са трезвеници и че само двама пушат цигари. Именно избраниците му били пък тези, които вдигали нивото на Народното събрание и на народния представител.

"В сградата на Народното събрание излизат от определени места кълбета цигарен дим, някъде мирише на алкохол, в определени лица се забелязва употребата на наркотици и упойващи вещества. Аз заявявам, че нашата група е съставена от хора, придържащи се към здравословния начин на живот. Само двама от 12 пушат цигари, няколко човека са абсолютни трезвеници, нито един не употребява наркотици", отчете се, без да го питат, Марешки.

Той заяви, че са готови да подкрепят повикването на лаборатория, която да следи за чистотата на въздуха за цигарен дим и алкохол и да следи за психическата устойчивост на депутатите. Първи щели да се изследват представителите на "Воля".

По повод на поискания му имунитет от главния прокурор Сотир Цацаров Марешки даде да се разбере, че няма да се раздели доброволно с него. Той предпочита да се спази процедурата и да се направи парламентарна комисия, която да реши дали е виновен или не. Обвинението му е за причиняване на лека телесна повреда на общински съветник при изпълнение на функциите му и за изнудване.

Марешки заяви, че ако комисията реши, че е виновен, след като бъдат разгледани всички документи, СРС-та и показания, той ще си даде имунитета, без да чака това да бъде гласувано в пленарната зала. В противен случай ще се търси отговорност от тези, които са го наклеветили.

По-рано главният прокурор поиска имунитетите и на други двама депутати - Светла Бъчварова-Пиралкова и Делян Добрев.

Добрев се отказа сам от имунитета си още във вторник, за да изпревари събитията и искането за това от страна на главния прокурор, тъй като той бе разследван и в миналото НС. Обвинението на Добрев е за умишлена безстопанственост, от което е настъпила щета за НЕК ЕАД в размер на 4 561 697, 27 евро, в качеството му на  министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Светла Бъчварова също съобщи в кулоарите на парламента, че ще се откаже от имунитета си. Тя е подсъдима по внесен обвинителен акт за сключване на неизгодни сделки между Селскостопанска Академия и "ЛИТЕКС КОМЕРС" АД, представлявано от Гриша Ганчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо трябваше Марешки да разказва за цигарения дим , за алкохола и т.н. журналисти в парламента всеки ден колкото искаш , а нищо не написаха до сега , ееееее -*** така не бива .
22
1
 
29
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
цитат: " Аз заявявам, че нашата (марешката) група е съставена от хора, придържащи се към здравословния начин на живот. Само двама от 12 пушат цигари, няколко човека са абсолютни трезвеници, нито един не употребява наркотици".Е да но ВСИЧКИ са КРАДЦИ, дигнали се от варна да крадат на воля из държавата и главно из София.нали ги виждам всеки ден, преди минути един варненски джип се натресе на червено в кръстовище на Околовръстното и едва не смачка всичко наоколо.Нагли мутри с власт!
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Козият рог чист ли е?
20
1
 
7
 
! Отговори
ХЛОРИРАНИ ИДИ ОТИ преди 6 години
ПУСКАТ ФАЛШИВИ НОВИНИ.ОРГАНИТЕ ДА ГИ ИЗДИРЯТ И ПОДВЕДАТ ПОД ОТГОВОРНОСТ ЗА ФАЛШИВИ НОВИНИ И ВСЯВАНЕ НА ПАНИКА.
19
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без кока и алкохол трудно издържат парламентарното напрежение. Трябва да са във форма.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 10 - ЯВНО Е,ЧЕ ТИ СИ ОТ ПЪРВИТЕ ОТРОВЕНИ И ВЕЧЕ ИМАШ НЕОБРАТИМИ МОЗЪЧНИ ИЗМЕНЕНИЯ.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО СЪДЪТ МОЖЕ ДА РЕШИ ДАЛИ Е ВИНОВЕН ИЛИ НЕ.НЕ НЯКАКВА ПАРЛАМЕНТАРНА КОМИСИЯ ОТ ИСКЪРСКИ ГО ВЕ ДА.ПЪК И МАРЕШКИ ВЕЧЕ Е ПОДСЪДИМ.
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добра идея . Половината патриоти се друсат за да поддържат националната идея на висота . Жалко , че Москов го няма
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представителя на трибуквените какво се напъва. Не разбра ли че е кух като *** и не му стига умствен капацитет.
14
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е луд Марешки, луди са тия дето го вкараха в парламента.
13
1
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
В случая Марешки е прав! B НС са се събрали точно "от кол и въже, "или "онУй нещо" дето го събират "Титаните"!
12
5
 
17
 
! Отговори
Грую преди 6 години
Да си беше лекувал акнето от колкото да става дупетат и да ръси глУпюсти
11
2
 
7
 
! Отговори
е как... преди 6 години
Нормално, нали е мутра.
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да му разрешат да отвори аптека и бензиностанция в Народното Събрание да има откъде народните избраници да си купуват евтини лекарства и горива те му искат имунитета. Няма такава държава.
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Криминални субекти във власта е задължително, след като рекетьор е министър председател на държавата 8 години !!! Хак ти е , *** народе !
8
1
 
22
 
! Отговори
Куха лейка преди 6 години
Да са ви честити избраниците....
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДЕЛОТО НА МАРЕШКИ Е В ХОД И Е ПРЕД ПРИКЛЮЧВАНЕ. АКО НЕ БЕШЕ СЕ СКРИЛ ЗАД ИМУНИТЕТА НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ, ВЕЧЕ ЩЕШЕ ДА ИМА ПРИСЪДА.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...."пием, пеем, пушим. дамаджани сушим. да живеят тарикатите е е е".....
5
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марешки как е влязъл в парламента бе хора, той не е ли подсъдим??? Е нема такава държава! И не е май само той!
4
6
 
19
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Банкет бе, Марешки, ГЕРБПейтриът празнуват. Ти нали ги подпираш изотзадзе, макар и условно? Подкрепяш ги. Какво се възмущаваш?