Марешки изригна в НС: Пият, пушат... Да дойде лаборатория!

Депутатът не е готов доброволно да се раздели с имунитета си
Обновена: 27 апр 2017 16:49 | 27 апр 2017 16:07,
87
Марешки изригна в НС: Пият, пушат... Да дойде лаборатория!
Веселин Марешки. Снимка: БТА

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки отправи сериозни обвинения към народните представители и то не какви да е, а в зависимости. Според него някои депутати пият, пушат, дори употребяват наркотици, но той не назова конкретни имена. В същото време той е категоричен, че по-голямата част от представителите от неговата партия са трезвеници и че само двама пушат цигари. Именно избраниците му били пък тези, които вдигали нивото на Народното събрание и на народния представител.

"В сградата на Народното събрание излизат от определени места кълбета цигарен дим, някъде мирише на алкохол, в определени лица се забелязва употребата на наркотици и упойващи вещества. Аз заявявам, че нашата група е съставена от хора, придържащи се към здравословния начин на живот. Само двама от 12 пушат цигари, няколко човека са абсолютни трезвеници, нито един не употребява наркотици", отчете се, без да го питат, Марешки.

Той заяви, че са готови да подкрепят повикването на лаборатория, която да следи за чистотата на въздуха за цигарен дим и алкохол и да следи за психическата устойчивост на депутатите. Първи щели да се изследват представителите на "Воля".

По повод на поискания му имунитет от главния прокурор Сотир Цацаров Марешки даде да се разбере, че няма да се раздели доброволно с него. Той предпочита да се спази процедурата и да се направи парламентарна комисия, която да реши дали е виновен или не. Обвинението му е за причиняване на лека телесна повреда на общински съветник при изпълнение на функциите му и за изнудване.

Марешки заяви, че ако комисията реши, че е виновен, след като бъдат разгледани всички документи, СРС-та и показания, той ще си даде имунитета, без да чака това да бъде гласувано в пленарната зала. В противен случай ще се търси отговорност от тези, които са го наклеветили.

По-рано главният прокурор поиска имунитетите и на други двама депутати - Светла Бъчварова-Пиралкова и Делян Добрев.

Добрев се отказа сам от имунитета си още във вторник, за да изпревари събитията и искането за това от страна на главния прокурор, тъй като той бе разследван и в миналото НС. Обвинението на Добрев е за умишлена безстопанственост, от което е настъпила щета за НЕК ЕАД в размер на 4 561 697, 27 евро, в качеството му на  министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Светла Бъчварова също съобщи в кулоарите на парламента, че ще се откаже от имунитета си. Тя е подсъдима по внесен обвинителен акт за сключване на неизгодни сделки между Селскостопанска Академия и "ЛИТЕКС КОМЕРС" АД, представлявано от Гриша Ганчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Имало е такава песен още от царско време: "Ядем, пием, пушим, дамаджани сушим. Да живеят тарикатите".Е, и депутатите имат право да си създават развлечения. Но дано и нещо полезно да свършат.
62
0
 
0
 
! Отговори
Tofar преди 6 години
Po v 10 i v 18 chasa vseki den kravna proba da im pravite za doping.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тази *** ще кове закони? Боже и туй доживяхме
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е Марешки да знае кой купува със зелена рецепра вещества - все пак от него ги купуват :D
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАЛИ Е ВИНОВЕН РЕШАВА САМО СЪДЪТ, А НЕ НЯКАКВА КОМИСИЯ.МАРЕШКИ Е ПОДСЪДИМ И ДЕЛОТО МУ Е ПРЕД ПРИКЛЮЧВАНЕ.ТОЙ СЕ СКРИ ЗАД ИМУНИТЕТА ОЩЕ КАТО КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТ, НО ТОВА НЕ ПРЕЧИ ДА ГО СВАЛЯТ ТНОЗИ ИМУНИТЕТ И ДА МУ ПРОЧЕТЕ СЪДЪТ ПРИСЪДАТА ЗА ИЗНУДВАНЕ И ТЕЛЕСНИ ПОВРЕДИ.
58
1
 
5
 
! Отговори
Анти Атом преди 6 години
Единия така се надруса, че забремени гаджето на доведения си син,та чак свадба и вдигна.
57
0
 
4
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 6 години
Тия трезвените от Воля не бяха ли се заключили в тоалетната на парламента ,та чак пожарна идва да ги спасява,а вратата сама се отвори....
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от Атака направо ще счупят тестовете за кокаин
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не е пратен там да гледа кой пие и кой пуши, ама като друго не се сеща да направи ...
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещата отиват към Борисов 4ри.
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...."Пием, пеем, пушим, дамаджани сушим, Ние сме тарикатите е е "......
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Snorkyоня дъртофелник опипва Майчето Манолова пред камерите.Пак ли не си разбрал бе Чукча, не е Майчето Манолова , а Фандъкова и дъртака е жозеф Дол, вашия любим вожд от ЕНП. Гледай и се възхищавай :https://alterinformation.files.wordpress/2014/11/orig_510764_bg.jpg
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще изнудва ли управляващите та не си дава имунитета :) щото ако му го поискат на заседание , той може да оттегли обещаната си подкрепа към новото правителство :)
50
1
 
11
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
До ОТ ГЕРБ КРАДАТИ БСП крадат като са на власт, както и сините крадци от СДС и НДСВ. Изобщо всички партии са намесени в кражба или съучастие в кражба.
49
2
 
19
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ КРАДАТ преди 6 години
НАРКОМАНИТЕ СЪС СИГУРНОСТ СА ОТ ГЕРБ.КРАДАТ ОТ МИТНИЦИТЕ ОТ ЗАЛОВЕНИТЕ НАРКОТИЦИ
48
1
 
23
 
! Отговори
пие миркоман преди 6 години
аз като управлявам мпс ме задължават за проба за наркотици а че някой управлява държавата не може
47
2
 
15
 
! Отговори
до 50 преди 6 години
Май нещо си се пообъркал. Фандъкова беше опипвана пред камерите от Жозеф Дол при откриването на бутафорийката при Лъвов мост.А докато дъртия извратяняк и бъркаше под полата, тя стоеше разкрачена като крава която я доят.
46
1
 
13
 
! Отговори
Дрцо преди 6 години
По-научно : Тиквопитек /далечен предшественик на Хомо сапиенс/
45
9
 
5
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Веско, *** половината са гейове и наркомани и/или алкохолици, а жените имат любовници и се пердашат през работно време. Още помним как оня дъртофелник опипва Майчето Манолова пред камерите.
44
2
 
15
 
! Отговори
Вие питате преди 6 години
Вие питате: Какво ще се получи от съчетанието на тиква с аптекар?Ние отговаряме: Тиквоп(т)екар!