"Воля" зад кабинета, но не дава подкрепа "просто така"

От партията няма да настояват за условия, освен за поети ангажименти
Обновена: 28 апр 2017 17:53 | 27 апр 2017 15:08,
17
"Воля" зад кабинета, но не дава подкрепа "просто така"
Снимка: архив, Булфото

Позициите между току-що сформираната управляваща коалиция между ГЕРБ и "Обединените патриоти", и партия "Воля" изглежда се сближават. Въпреки че Веселин Марешки категорично каза, че не са водени никакви преговори и разговори с ГЕРБ, партията му е готова да подкрепи кабинета, пък и да участва с експерти.

"Воля" няма да настоява за условия, освен за поетите ангажименти пред българските граждани, обясни Марешки.

"Чакаме да приключат срещите с националистите, след това ще се срещнем да видим какъв документ искат да представят за подкрепа", обясни Марешки в кулоарите на парламента и уточни обаче, че няма да подкрепят "просто ето така".

На въпрос дали "Воля" би участвала с експерти и министри Марешки заяви, че са подготвени във всяка сфера, но той самият не би заел пост.

"Имаме експерти, кадри, готови сме във всяка една сфера с много силни кадри, тъй че е въпрос на желание на най-голямата партия. Тя си избира партньорите и експертите", каза той.

Марешки отчете, че и 90% от предизборната програма на "Воля" започва да става и част от програмата на коалицията. Затова е и много вероятно да дадат подкрепата си по тези точки.

"Няма да имаме настояване за нищо, освен за решаване на проблемите в българската държава. Дали ще е подписано, устно договорено, в залата се вижда какво подкрепяме и какво не. За всяко нещо сме готови да го дебатираме и да го защитим", заключи Марешки.

По повод на делото срещу него Марешки заяви, че няма какво да крие и ще търси максимална публичност.

"Когато има публични скандали, всеки трябва да излезе и да защити името си", каза той.

Той коментира, че е проблем, че главният прокурор не може да бъде разследван. Марешки призова по въпроса да се търси някаква процедура, тъй като всички трябва да са отговорни пред закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
марая преди 6 години
До Анонимене как така намери време да пишеш тук при условие , че имаш стандарт и всичко , което четящи и списващи тук нямат...ЕКВИЛИБРИСТИКА...
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТО МАЙ НИКОЙ НЕ ИСКА НИЩО ОТ МАРЕШКИ, А ТОЙ ВСЕ СЕ ПРЕДЛАГА.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 15 години работех за 500 лв. Платех си сметките и за семейството ми оставаха едва 250 лв. В един прекрасен ден теглих майната на всички и се изнесох от мутроландия. Само за 3 години събрах пари колкото в мутроландия щях да събирам за 20 години. Стандарта ми на живот вече е над средният. Децата ми пораснаха изучиха и започнаха работа. Ако бях останал в мутроландия щях да съм първият бедняк и да храня мутрите в парламента. Нее евете си *** мутри да ви хранят тези които гласуват за вас!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Воля" зад кабинета, но не дава подкрепа "просто така" за мерси.
10
3
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
До 7Ок. Умен, пътя знаеш ли
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Марешки са отредили ролята на "златният пръст", ролята, която имаха АТАКА, когато имахме правителството на Орешарски. С негласуването си, те ще осигуряват мнозинство на ГЕРБ и псевдопатриотите, а с присъствието си ще осигуряват кворум.
8
1
 
9
 
! Отговори
Бг действителност преди 6 години
Воля и ОП са най - обикновени предатели и патерици на Герб! Предадоха си избирателите, предадоха идеите и забравиха обещанията и за какво влязоха в Парламента!Дори вече тона и приказките им станаха пъдарски!
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такава пародийна държава като БГ, населена с толкова проЗДи хора.
6
1
 
7
 
! Отговори
баба Седефка преди 6 години
Васко Фармацевта се оказа една продажна гивендия...
5
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Истината е, че само ГЕРБ и псевдопатриотите, макар че теоретично имат мнозинство, на практика трудно ще го осигурят и имат нужда от подкрепата и на други депутати. Единият вариант е ДПС да продължи политиката си на неофициална подкрепа за ГЕРБ, без да участва официално в управляващата коалиция, както беше при предишното правителство и е много вероятно тази подкрепа за ГЕРБ от страна на ДПС да продължи и в този парламент. Другата възможност в Марешки,но на него май му се искат министерски постове
4
1
 
10
 
! Отговори
фсфсдфсдфс преди 6 години
Просто така НЕ, но за пари и власт - ДАААААААА!
3
1
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
За сега много, много не го броят, но всяко нещо с времето, ако тиквата не си подаде оставката както винаги до сега в най-скоро време ще започнат да се люспят разни "независими" които нямат сметка от нови избори и точно тогава може да му излезе късмета на Марешки и да се окаже, че е подходящата поредна патерица.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то никой не дава подкрепа "просто така".Патриотите да не са си дали подкрепата "просто така?".Не се прави,че не ги разбираш тия работи.В момента не им трябваш,но ако нещо се разбутат,ще поискат и твойта подкрепа.Дори и с отвращение,както е сега.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя през ден дава подкрепа пък всъщност никой не го ене за него. Чак ми е супер смешен. Като тръгне да дава интервю и се вижда как се гърчи от притеснение пък тръгнал политик да става. Яко го тресе комплекса.