Македония обедини българските депутати: Не на насилието!

"Насилието не може да е средство за разрешаване на политически спорове"
28 апр 2017 14:07,
128
Македония обедини българските депутати: Не на насилието!
Снимка: БТА

Кризата в Македония обедини българските парламентаристи. Депутатите абсолютно единодушно приеха декларация на Народното събрание за извънредната ситуация в съседката ни.

Още по темата

Народните представители видяха заплаха и за нашата национална сигурност и стабилността в региона и се обединиха около нуждата за обща позиция за напрежението в Скопие и сблъсъците в парламента.

Идеята за обща декларация на парламента дойде от БСП, а останалите партии застанаха зад нея.

След председателски съвет с лидерите на всички групи бе изготвен документът, който бе гласуван с 164 гласа "За" и нито един "Против".

В официалната позиция на Народното събрание е записано, че нахлуването в сградата на парламента в Скопие и физическата атака срещу народни представители заслужават най-остро осъждане.

"Насилието не може да е средство за разрешаване на политически спорове. Надяваме се, че президентът на Македония и водещите политически сили ще успокоят напрежението и ще вземат мерки за връщане в полето на политиката", пише още в декларацията.

В документа българските политици призовават за мъдрост и въздържане от всякакви провокации, които могат да ескалират до междуетнически конфликти, тъй като това ще се отрази на перспективите за икономическо и социално развитие в региона.

"Изразяваме подкрепа за държавното единство и териториалната цялост на Македония", е записано още в декларацията.

"В рамките на председателството на Съвета на ЕС България ще работи за ускоряване на процеса на присъединяване на държавите от Западните Балкани към съюза, за да се гарантира мира и развитието в Югоизточна Европа", завършва документът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
9
 
! Отговори
Калин преди 6 години
"Кризата в Македония обедини българските парламент/атристи/"
76
1
 
18
 
! Отговори
Рали преди 6 години
Глей как почват да се страхуват, ама кога ли ние ще стигнем македонците... Само това е решението!!! Депутатите трябва да се страхуват от народа, а не обратното. До кога ще спим драги сънародници?? Да ометем ***
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обединение помежду си пари не прави. Обединесете с напода или за по сигорно направете защитна стена като с турската граница. За направата му все ще се намери фирма с обществена поръчка.
74
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо българите на скачаме ? Защото всеки се е ориентирал да бяга навън и не го грее какво ще стане / остане тук !
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те нашите имат предвид " Не на насилието , да на ак47 и по стадионите .. " , умни да *** мър*ите :)
72
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало депутатите! Не на насилието, ама спрямо депутати, а насилие над обикновенният човечец...може!Мама ви ***...
71
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незнам какво ги е обединило но ако продължават с този Геноцид над народа едвали ще им се размине боя. Вече не се издържа. Ток вода парно храна всичко се е повишило и още искат да го повишават а заплатите и пенсиите си стоят от 20 години на едно място. Но пък за сметка на нас техните заплати у парламата не ги замразяват. Даже на всеки 3 месеца ще си ги вдигат. Е колкото и да сме заспали най накраят ще вземеме сопите и нещата ще си дойдат на мястото.
70
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори жалките макета излезнаха по-голям народ от нас ей!
69
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макета са потомци на Сашо Великиот. Според тях ние сме татаро-монголи. А сега тези национални предатели дето им се възхищат, да отидат и да си вземат маке гражданство.
68
0
 
16
 
! Отговори
1234 преди 6 години
наще са съпричастни към колегите си че и тях може да ги застигне същата участ както с всеки изминал ден всичко се вдига а доходите ни не мърдат даже и намаляват
67
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЩеревАма много се заблуждаваш ! От нашите българските депутати по-нагли ,по-дръзки няма ,няма ! Вчера си гласуваха всички дружно да не им се замръзяват доходите,въпреки ,че ако бяха дали на сиромашките пенсионери още малко пари според Борисов това ще срути държавата !А тяхното увеличение непрекъснато не срутва държавата. НАРОДА ТАКА СЕ Е ОЗЛОБИЛ,че това в Македония ще им се види приказка от това което ще се излии от българската нация ако още малко го изнасилват така брутално тези алчни акули
66
1
 
26
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Дано македонците да са подвлекли крак. И тук е време. Наред, без прескачания. Водачите - най-много.
65
1
 
28
 
! Отговори
Калин преди 6 години
Само пишем и драскаме. А в България ние, кога? Ето, македонците ни дадоха достоен пример!
64
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А СЛУЧАЙНО ДА ИМ ИДВА НА ДЕПУТАТИТЕ НА УМ ,ЧЕ И НАРОДА МУ Е ДОШЛО ДО ГУША И ОЩЕ МАЛКО ЩЕ ГИ ТРАЕ И ЩЕ КАЖЕ :НЕ НА НАСИЛИЕТО НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИЗВЕРГИ НАД БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.НЕ НА ГЕНОЦИДЪТ НАД 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ !
63
1
 
17
 
! Отговори
хм... преди 6 години
Случващото се в Македония трябва да провокира разумни изводи и заключения в нашите парламентаристи . Всичко е преходно.
62
0
 
25
 
! Отговори
жеко преди 6 години
гледах в ютуб, но ми се струва че малко ги биха, трябва и тука да го направим щото нашите когато и да ги пребиеш все е късно
61
0
 
37
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
Имате грешка в заглавието. Написали сте Македония обедини, а правилното е Македония уплаши българските депутати. Панически ги уплаши!
60
2
 
4
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Невменяемия *** Миленко също е бил там,нали??!!
59
1
 
18
 
! Отговори
Атакиз ут с. Мечка преди 6 години
Ох как ме сърбят кунките да маризя дупетати, ама пусто нали сме вече у властта...
58
0
 
14
 
! Отговори
до 66 преди 6 години
Заради такива като тебе страхливци , които ясно показват че са пъзлювци и другите хора не излизат на протест, защото туко що ти направи агитация да не излизат да простестират и да шамаросват депутати. Драги българи не слушайте такива като този страшния, когато искате простестираите. Като искате да дерете депутати - давайте!!! Изразете ясно своята позиция, че да ви помнят с години напред