Покрай Панаира: Червен преход, червени олигарси

Бишият син кмет на Пловдив Спас Гърневски нападна БСП
28 апр 2017 13:00,
26
Покрай Панаира: Червен преход, червени олигарси
Снимка: Dnes.bg

Скандалът около развалената сделка за Пловдивския панаир продължи в пленарната зала на парламента с остра декларация от страна на ГЕРБ.

Новият депутат на партията, бишият син кмет на Пловдив Спас Гърневски, разкритикува остро БСП и Георги Гергов. Той нарече абсурди изказванията как Столетницата ще се бори с паралелната държава.

Още по темата

"Преходът, който бе иницииран от БКП и ДС, до голяма степен изпълни целта си да трансформира червената номенклатура в младата демокрация на България", каза Гърневски. Той цитира думите на големия поет Валери Петров, който към края на живота си казал, че явно социализмът става толкова по-хубав, колкото повече капитализъм се вкарва в него.

"Огромният процент от българските олигарси са с корени в БКП и БСП. Нима има важна сруктура в икономиката, бизнеса и всичси сфери, където начело да не са хора, свързани с бившия комунистически режим?", попита още депутатът от ГЕРБ.

Той нападна и СДС затова, че не е потърсил отговорност от бившия комунистически режим. 

"Защото ако СДС, на който бях член, бе потърсил отговорност за опита да ни превърнат в 16 република, ако бе извършил безпкомпромисна лустрация, днес нямаше да поставяме въпроса за управляващата олигархия, нямаше да поставяме въпроса за криминалната приватизация на Пловдивския панаир", каза още депутатът. 

Той нарече сделката за Пловдивския панаир пладнешки грабеж.

"В Пловдив е осъществена схема за разграбване чрез класически образец от руско-комунистически олигарх в лицето на висш функционер на вашата партия, Георги Гергов - четвърто поколение комунист, руски гражданин, почетен руски консул и първо поколение олигарх", обърна се Гърневски към социалистите.

Той обясни, че "планът за кражбата" е от времето на Станишев, Овчаров и Корнелия Нинова. Към лидерката на социалистите той се обърна с думите, че се е саморазправила с ортака си, което, преведено на български, значело, че гущерът си отрязва опашката. 

"Управление като вашето от онова време означава едно - или Гергов, придобил имотите си за над половин милиарн без да даде и пет лева от джоба си, е гениален бизнесмен, мениджър от световна класа, или държавата е била обикновена кочина. Ако е вярно второто, при такова управление могат да забогатяват само свинарите", каза Гърневски. Той призова младите в БСП да научат истината за криминалния преход на България и накрая призова да се спре с политическото противопоставяне. 

Лидерката на БСП Корнелия Нинова обеща подобаващ отговор, но в следващите дни. Тя се съсредоточи върху събитията в Македония, които също тревожели много българи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
7
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
16
1
 
6
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа и използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
15
0
 
4
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
14
2
 
6
 
! Отговори
ХА, ХА преди 6 години
До Един българинВсички КОМУНИСТИ крадат. Останалите, обикновените хора като наскрадем по малко в зависимост от случая, ама редовно. Крадем от съседа круши, от клиента на магазина в който работим, като го удряме в кантара, от фалшивите стоки които произвеждаме за шефа си, от общината като си изхвърляме *** на улицата и я принуждаваме да ни чисти, от нафтата на служебния автомобил и т.н. и т.н.И кой е виновен, "комунистите разбира се".
13
3
 
4
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 6 години
КОГА?
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Гърневски беше кмет на Пловдив се провеждаше най-голямата приватизация (както наричаха тогава грабежа) и неговата комисионна беше 25 %Дори Ал.Божков му завиждаше- той вземаше 11 %
11
1
 
8
 
! Отговори
ДАЛАВЕРАТА Е В ГЕРБ преди 6 години
ГЪРНЕВСКИ ЗАЩО НЕ СИ СТОИ В СДС АМИ СЕ Е ПРИШИЛ КЪМ ГЕРБ?защото знае къде е ДАЛАВЕРАТА
10
3
 
8
 
! Отговори
ВСИЧКИ КРАДАТ преди 6 години
Е И К`ВО?и борисов е комунист и милиардер.и гърневски стана милионер когато беше кмет на пловдивхърбел обвинява щърбел
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НаблюдателСДС го няма - предаде избирателите сиТа то никога не е мислило за избирателите си. Мислило е за гушката си, нали Капитализъм и печалби гони бе наивници.
8
2
 
4
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
В този сайт цен.зурата е по-свирепа и от татово време.
7
6
 
3
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Доколкото си спомням в Пловдив от 1991г БСП/БКП не е на власт.С изкл. на Славчо Атанасов(ВМРО,2007-2011) всички кметове са СДС и после ГЕРБ.Общинския съвет-също.Така че всичко в Пловдив е демократична направия-и тя като другата...
6
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Вярно но "след дъжд качулка"! За това и СДС го няма - предаде избирателите си!
5
1
 
16
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Хубаво им го е казал. Докато в другите държави от соц блока извършваха лустрация и премахваха агентите от управлението си, нашите си създадоха мутрите, прехвърлиха си бизнесите, разпродадаха си заводите и вече нямат стигане. Вече имат заводи, имат бизнеси, имат си партии, имат си опозиции, имат си медии. Вече нашите комунисти само с революция могат да се махнат.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя родът е Гърневи, от с. Косово, общ. Асеновград. Но някак си не върви на възторжен млад партиен поет фамилия Гърнев, затова става Гърневски. Поне да беше талантлив, а то чиста мижитурка.
3
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
след 27 години аз не разбрах разликата между сини и червени
2
1
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Абе не знам ама като си спомня как седесарите влязоха във Великото народно събрание облечени в пловерчета на еленчета и ромбчета а го напуснаха в костюми за хилядарка се чудя докога ще ни занимават със демокрацията си която много им даде...а и кво прай в първа часна партия да не е заради майкаБългария...
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Присмял се хърбел на щърбел. Казаното до голяма степен е вярно, но кой го казва?