Радев за Македония: Не може парламентът да е бойна арена!

Решение трябва да се търси в рамките на ЕС и на НАТО
Обновена: 28 апр 2017 20:26 | 28 апр 2017 19:57,
82
Радев за Македония: Не може парламентът да е бойна арена!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев заяви, че ситуацията в Македония е притеснителна и че е недопустимо парламентът да се превърне в бойна арена.

Още по темата

Обстановката в Македония притеснява всички и това не е начин за управлението на една държава. Аз вярвам, че партиите в Македония ще намерят правилния път, а това е повече диалог, отколкото противопоставяне, коментира държавният глава.

По думите му решение по въпроса за Македония трябва да се търси в рамките на ЕС и на НАТО. Той заяви, че България ще настоява ЕС да се ангажира повече с Македония и да има ясна перспектива за бъдещето на всички държави от Западните Балкани и предположи, че на утрешната среща на лидерите на европейските държави, ще бъде повдигнат и този въпрос.

Румен Радев бе в Граф Игнатиево, където наблюдава демонстрация на военновъздушни способности, представени от екипажи и самолети на Военновъздушните сили на САЩ. Най-модерният многоцелеви изтребител от пето поколение F-35A кацна за първи път в България в авиобазата.

Запитан как ще коментира ситуациите по избора на нов целеви самолет за българските ВВС, Румен Радев отговори: "Когато се комбинират къса памет с невежество, се получават нелепи коментари".

Процесът, който тече в момента за избора на нов целеви изтребител е разписан в пътната карта към проекта за инвестиционен разход, който бе приет с решение на Народното събрание от 2 юни м.г., припомни Радев. Много хора, които в момента разсъждават на тази тема са гласували и са разглеждали подробно всички тези срокове, добави той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може, може..!
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите, докато се извиняват, държавата им ще стане с размерите на стария Белградски санджак.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KVI VYZMOJNOSTI I KVI 5 LEVA NIE NQMAME NI EDIN SAMOLET KVO DA NI DEMOSTVRIRAT AAXAAXAAX NA UMRQLO KUCHE NOJ VADQT KRAVARITE
20
3
 
6
 
! Отговори
кокала преди 6 години
Радев споко бе. Що се месиш във вътрешните работи на суверенна държава. Кво те е.е теб там ще се бият ли ,ще се колят ли. По добре гледай своята ***, че да не вземем македонския пример(щото то се разбра че румънския няма да вземем). Пък то като се позамисля то какво ли зависи от теб.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е третата държава в Европа, в която самолетите са демонстрирали възможностите си.Хрумна ми, дали четвъртата няма да е Русия, хахахахххааааххахахаааассаахххххаахахахаха. Ха-ааааах, хахахахаааааах, ДА ДЕМОНСТРИРА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ, Аааааааах-хахахахааахххххххбаааха, хахххх,Ох не мога да спра да се смея, хаххааааахахахаххх
18
1
 
5
 
! Отговори
момок като предния.. преди 6 години
Май и тоя ще се окаже момок като предния...
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре беше Радев да е премиер за да организира войската и на *** да им измисли едни транспортни войски да работят там.
16
0
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
предлагам Македония да се прекръсти на Западна България и висчко ще се оправи
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MOJE I OSCHTE KAK SAMO BOI VI OPRAVQ
14
12
 
4
 
! Отговори
еххх преди 6 години
Тоя само клишета ръси Предишния поне можеше да говори
13
7
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Този самолет е менте и го показват само в шоу,той не върши никаква работа както голямата част от армията на САЩ.
12
3
 
8
 
! Отговори
Бум преди 6 години
Голям цирк е всичко,прехвалената най модерна американска техника на въоражение на армията на СА гори като кибрит унищожавана от Хуситите в Йемен.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боят е полезен за стимулитане на депутатската креативност .и парламентарна дисциплина.Избистря ума и поражда желание за работа.
10
0
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
До Анонимен А ТРЯБВА ИДОКАТО Е ВРЕМЕ
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чухме президентът , чухме и Бойко , те дадоха пример, не заповед и това е правилната позиция , тоест да не се взима страна по казуса и същевременно без вмешателството в този кипящ казан запален от няколко велики сили :) чухме и Нинова - тя иска декларация но не уточни ще вземе ли страна :) от патриотите по късно го уточниха ;) тя ще се поправи но ще е уместно ли . Надали :) примера на цар Симеон е най удачна :) спокойствие :) да следваме този път.
8
0
 
11
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
А ДАНО И НИЕ ПРИПОМНИМ С НЯКОЯ ТОЯГА ОБЕЩАНИЯТА КОИТО ДАДОХА ПО ГЕРБ И ВОЛЯ ИНАЧЕ ЩЕ СЛУШАМЕ ПАК ---АМА НЯМА ПАРИ ЗАТОВА НА 4 04 ПРЕД НС С ТОЯГИ ТЕ И ДА ИМ ПОКАЖЕМ КАКВО ГИ ОЧАКВА
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То по времето на Орешарски боевете се водеха около парламента.Целокупната българска полиция и жандармерия успяха да опазят депутатите от любовта на народа ни заради което бяха щедро възнаградени!
6
0
 
17
 
! Отговори
Не може сма може преди 6 години
НЕ МОЖЕ 240 В ПАРЛАМЕНТА ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ПОИСКАТ! НЕ МОЖЕ ЗА НАРОДА ДА НЯМА А ЗА 240 ДА ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ НА 3 МЕСЕЦА. НЕ МОЖЕ НАРОДА ДА ГЛАДУВА ДОКАТО ВИЕ СИ КОПИВАТЕ НОВИ ЛИМУЗИНИ ВСЯКА ГОДИНА. НЕ МОЖЕ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ДА ЛИПСВА ДОКАТО ВИЕ 240 СЕ РАЗКАРВАТЕ С ОХРАНА.
5
0
 
11
 
! Отговори
сокротце,соблаго преди 6 години
Може! Може!Кютека си ббе реален.
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Румен Радев отговори: "Когато се комбинират къса памет с невежество, се получават нелепи коментари".Голям!!! :)