Разделена, Турция се отдалечава от ЕС, обяви ДПС

Според движението 2,5 млн. турци ще отстояват Турция на Ататюрк
28 апр 2017 17:15,
60
Разделена, Турция се отдалечава от ЕС, обяви ДПС
Снимка: архив "Булфото"

ДПС констатира, че референдумът в Турция е разделил турското общество на две половини и е отдалечил страната от членството в Европейския съюз.

Движението излезе днес с позиция по проведеното на 16 април допитване в южната ни съседка за и против увеличаване на правомощията на турския президент.

В позицията, подписана от лидера Мустафа Карадайъ, се изказва съмнение за легитимността на резултатите. Този извод се налагал от оценките за референдума – констатирани множество нарушения, смяна на правилата по време на гласуването, неравностойна кампания.

Още по темата

"Предложените промени в Конституцията не получиха категорична подкрепа", обобщава Карадайъ. Той конкретизира, че нито нарушаването на разделението на властите, нито утвърждаването на авторитарен режим, са срещнали категорична подкрепа в турското общество.

ДПС отново припомни предупреждението си, че преобразуването на Кемалистка Република Турция в Султанат я прави вредна за себе си, за съседите си, за Европа и света.

"Движението за права и свободи винаги е отстоявало в европейските институции позицията, че мястото на Република Турция е сред семейството на демократичните европейски общества. Първите реакции на европейските политици и институции след проведения референдум показват, че Турция се отдалечава от членството в ЕС", се казва още в декларацията на движението.

Според ДПС 25 млн. турски гласоподаватели, сред които и не малко от живеещите в Турция български граждани, категорично са заявили с вота си, че твърдо ще отстояват основните принципи на модерната, демократична, светска и силна Република Турция, основана от Мустафа Кемал Ататюрк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
12
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"ДПС констатира, че референдумът в Турция е разделил турското общество на две половини и е отдалечил страната от членството в Европейския съюз."Абе точно пък вие недейте да правите изводи за Турция, след като там правите същото с патриотите, насаждайки етническа омраза на обществото
23
0
 
16
 
! Отговори
емир преди 6 години
А дпс и карадайъ се отдалечават все повече от турците и мюсюлманите в България и се слива стремоглаво с мафията и пеевски.
22
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ISTANBULLU И не е истанбул а Константинопол- Български град
21
6
 
11
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Ес е една НУЛА! Проект на ционизма и капитализма. Щом иска ЕС да ходи в Германия. Не да ми харчи пари от субсидии.Империализма, Ционизма и Фашизма са ръка за ръка днес.
20
1
 
17
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Искам да попитам кога биячите на Октай Енимехмедов от тази "европейска" партия с Шеф Пеевски ще влязат в затвора? И кога този ще се научи да говори на официалния език в БГ?
19
6
 
15
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
Този *** говори сякаш на парламентарните избори е изкаръл 1 милион гласа.Ти не може да се сравняваш с манталитета на турския депутат.Българския краде като за световно,а Турския защитава националните с и интереси със силна икономика.
18
9
 
9
 
! Отговори
до Ибрикчия преди 6 години
Турския народ да заминава за Анадола с 200!
17
5
 
6
 
! Отговори
ISTANBULLU преди 6 години
До ПешоABE PE6OOO PE6O TI OT DE ZNAE6 KOY KOLKO BALGARSKI ZNAE BE :)))TI ZNAE6 LI 4E TURSKITE MLADEJI IZU4AVAT BALGARSKIQ OT BALGARSKITE UBAVICI. NOVOTO POKOLENIE TUR4ETA RODENI V TURCIQ DE.AKO TVOYTO PRITESNENIE E TOVA 4E NE GO ZNAEM BALGARSKIQ BADI SPOKOEN 4E MOJE DA SE IZNENADA6 MNOGO
16
2
 
10
 
! Отговори
www преди 6 години
НА ТОЯ *** НЯКОЙ ДА МУ КАЖЕ ЧЕ ЕВРОПА НЯМА НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА ПРИЕМЕ ТУРЦИЯ В СЪЮЗА...
15
21
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ТУРСКИЯТ НАРОД НЕ ТЪРПИ ДА БЪДЕ ЛЪГАН ,А ЕРДОГАН ИЗЛЪГА ТУРСКИЯТ НАРОД КАТО ФАЛШИФИЦИРА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ РЕФЕРЕНДУМА ,А ЗА КАПАК НА НАЛОЖЕНАТА ОТ НЕГО "ДЕМОКРАЦИЯ ТИП ЕРДОГАН" ДОРИ НЕ ПОЗВОЛЯВА РЕВИЗИЯ НА БЮЛЕТИНИТЕ ПРИ ОЧЕВАДНИ И ДОКАЗАНИ КОНСТАТАЦИИ НА НАРУШЕНИЯ ! ТУРСКИЯТ НАРОД Е НАРОД С ДОСТОЙНСТВО И ЩЕ НАМЕРИ СИЛИ ДА ЛИКВИДИРА ЕРДОГАН И ОБКРЪЖЕНИЕТО МУ !НИЕ СМЕ НАЦИЯ ДОКАЗАЛА СЕБЕ СИ КАТО СМЕЛА И ОТМЪСТИТЕЛНА ,НЕ ТЪРПИМ ДА НИ МАЧКАТ И ДА НИ ЛЪЖАТ !
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още му звънти плесницата която му извъртя Местан.
13
10
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
И двете турски партии да се забранят а талибаните да се покръстят!
12
9
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Този талибан кво изказване му удари едва ли не ще вкара турчаците в ЕС. Като толкова го интересува Турция защо не ходи там да ги говори тези глупости?И какви са тези Българи дето живели в Турция пък не знаят Български а идват тук да гласуват?Абе я на ексукурзия в анадола всички неумити талибани да пътуват да си гонят алаха смотан!
11
7
 
6
 
! Отговори
чагдаш тюрк преди 6 години
До ISTANBULLUС антитурски настроения са такива неграмотници като тебе ,които са за затъпяването на турската нация с разни ислямски шериати ! Такива неграмотници като тебе са против това турците да бъдат интелигентни и образовани хора ,за вас е вашно да има една броеница в ръцете ви и 5 пъти на ден да правите намаз !
10
6
 
7
 
! Отговори
ISTANBULLU преди 6 години
SAMO DOSTDPS SE OKAZAHA LICEMERNI SKRITI KOMUNISTI S ANTITURSKI NASTROENIQ.SLEDVA6TITE IZBORI DAJE NQMA DA POLU4ITE 1 %BEZSRAMNICI
9
11
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
РАЗБРАХТЕ ЛИ СЕГА ЗАЩО ЕРДОГАН НЕ ХАРЕСВА ДПС И МУ СЕ НАЛОЖИ ДА СЪЗДАДЕ ПАРТИЯ ДОСТ ?! ЕРДОГАН НЕ ХАРЕСВА СВОБОДНОМИСЛЕЩИТЕ ,ЕРДОГАН СИ ТЪРСИ РАЯ ПОКОРНА ЗАТОВА СЪЗДАДЕ ДОСТ !
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AGAKaradayi ne e turchin a pomak ot s Borino ,Smolqnsko
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Karadayi nedey da se pravish na interesen i da se haresash na ruskite si gospodari,naroda na Turcia kaza DA na referenduma,kaji zashto ne protestirahte kogato Simeonov i glutnicata mu bieha nashite sunarodnici na granicata
6
2
 
8
 
! Отговори
AGA преди 6 години
TUY KO PE LE VAOB6TE TUR4IN LI E ??? DOGANA GO ZNAEM 4E NE E.NO TURCITE V BG RAZBRAHA 6TO ZA STOKA STE I VE4E NE STE V UPRAVLENIETO.NEMOJE HEM DA SI TUR4IN HEM DA MRAZI6 TURCIQ
5
8
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ДПС отново припомни предупреждението си, че преобразуването на Кемалистка Република Турция в Султанат я прави вредна за себе си, за съседите си, за Европа и света.ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТУРСКИЯТ НАРОД Е НАЯСНО С ТОВА И ЗАТОВА ГЛАСУВА ПРОТИВ ЕРДОГАН ! НО ЗА ТЯХНО НЕЩАСТИЕ ЕРДОГАН ИМА ДОСТАТЪЧНА ВЛАСТ ЗА ДА СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ФАЛШИФИЦИРА РЕЗУЛТАТИ И ДА ОТКАЗВА НА МЕЖДУНАРОДНАТА КОМИСИЯ ДА СЕ ПРАВИ РЕВИЗИЯ НА БЮЛЕТИНИТЕ ! ПРЕДИ ГОДИНИ ТУРСКИЯТ НАРОД ИЗБРА ЕРДОГАН ,НО НЕ Е ОЧАКВАЛ ТОЙ ДА ИЗЛЕЗЕ ТАКЪВ ***