Знакови имена от ГЕРБ под въпрос за министерски постове

Консултациите за "Борисов 3" продължават и през почивните дни
Обновена: 29 апр 2017 14:33 | 29 апр 2017 14:16, Елка Василева
159
Знакови имена от ГЕРБ под въпрос за министерски постове
Лиляна Павлова. Снимка: архив, Булфото

Знакови министри от предишния кабинет на Бойко Борисов са под въпрос за новото правителство, пише "Труд".

Бившият регионален министър Лиляна Павлова, която досега бе сочена за отличник и никой нямаше съмнения, че ще запази поста си в ключовото министерство, вече е с разклатени позиции. Причина е проверката на прокуратурата в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за магистрала “Марица” и 50 млн. лв., дадени за отводняване.

Самата Павлова е категорична, че няма нарушения по процедурата. “Мисля, че това е опит да бъда дискредитирана, както аз, така и постигнатото от двете правителства "Борисов 1" и "Борисов 2", коментира Павлова. В ГЕРБ има упреци срещу нея, а в БСП се коментира, че е “изгоряла”.

Веднага се заговори, че може да има трансфер на бившия министър на туризма Николина Ангелкова в МРРБ. Очаква се веднага след празниците да има нова атака на опозицията срещу Павлова – този път за санирането.

Постът на Ивелина Василева като екоминистър също не е сигурен. От ВМРО настояват в МОСВ да влезе бившият човек на Иван Костов Нено Димов. Той бе заместник на Евдокия Манева.

Ивелина Василева вчера прекара около час в една от парламентарните стаи на Патриотите. Тя разговаря с лидера на НФСБ Валери Симеонов. От неговата партия са склонни да застанат зад Василева. Твърдят, че не могат да дадат доверието си на Нено Димов – не го познавали.

Хората на Симеонов искат посочен от тях кадър да оглави земеделското министерство вместо Десислава Танева. Кандидатът им е Румен Христов от СДС.

Въпроси има и около Ивайло Московски – и неговото име се завъртя с вариант да е регионален, а не транспортен министър. Възможно било и да отпадне от новия кабинет.

За Екатерина Захариева се коментират два сценария – да влезе във външното министерство или да остане в правосъдието. Името й се завъртя за втори вицепремиер освен Томислав Дончев от ГЕРБ.

Няма яснота и дали Теменужка Петкова ще остане министър на енергетиката. За ведомството й има патриотични претенции. Очаква се лидерът на НФСБ Валери Симеонов да е само вицепремиер без портфейл за разлика от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който освен вице ще е и министър на отбраната.

Преговорите за правителство ще продължат и през почивните дни. Очаква се имената на новите министри да бъдат ясни на 3 май, а на четвърти НС да гласува кабинета "Борисов 3".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ГЕРБ нямат качествен човек за европредседателството, затова искат кадри от БСП.
90
3
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ НЕ МОЖЕ преди 6 години
ДА УПРАВЛЯВА БЕЗ "тримата ***"
89
1
 
22
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ КРАДАТ преди 6 години
ЩОМ СЕ ЗАНИМАВА ПРОКУРАТУРАТА, ЩЕ ИМА И СЪДА МАГИСТРАЛИТЕ ЗАЩО ПРОПАДАТ?
88
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
к....радливо племе са герберастите
87
16
 
1
 
! Отговори
Винету преди 6 години
До 100. И как е доказано, бе червен ***? Доколкото знам, това го решава съдът, нали?
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kato trie6 pari vzima6 li?
85
4
 
15
 
! Отговори
А МАГИСТРАЛА МАРИЦА преди 6 години
ПРОПАДА.
84
4
 
39
 
! Отговори
крадат преди 6 години
СВИНЕТКИ, ПРАСЕТКИ, ВИОЛЕТКИ - ТОВА Е ГЕРБПО-КАЧЕСТВЕНИ НЯМА!
83
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО ТЕСНИТЕ ВРЪЗКИ НА СИМИТЛИЙСКИЯ КМЕТ С БОРИСОВ НАПРАВИХА СИНА МУ ДЕПУТАТ.А ТОЙ Е КУХА ЛЕЙКА - ФУТБОЛЕН СЪДИЯ ОТ НАЙ-НЕКАДЪРНИТЕ.
82
2
 
26
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ КРАДАТ преди 6 години
ДОКАЗАНО Е, НЕ СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!
81
2
 
32
 
! Отговори
ГЕРБ НЯМА КАДРИ преди 6 години
ТОЛКОВА СА КОМПРОМЕНТИРАНИ, ЧЕ ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ.НО В ГЕРБ ИМА ОСТЪР ДЕФИЦИТ НА КАЧЕСТВЕНИ КАДРИ
80
18
 
5
 
! Отговори
Интересно ! преди 6 години
Разбирам,комунистите започват с "атентати" по герберски хора - те така живеят -с рушене на всичко съзидателно(така фалираха и държавата ни няколко пъти). Не разбирам само защо Борисов не е предявил още претенции към недоразумението Елена Йончева,Кирил Добрев ??? И двамата са изнасяли валута от България ,т.е. крали са България! ЗАщо още няма реакция към тях???
79
3
 
17
 
! Отговори
до 84 преди 6 години
Защо бе, защо да не сравняваме неудобно ли ти е че през диктатурата и комунизма на бай Тошо покупателвата способност на българине е била десетки пъти в повече, а демокрацията подложи на геноцид и прокуди 3 млн българи зад граница. Защо да не сравним кажи бе морков вие сте по калпави и тоталитарни комунисти бе търтеи гробажийски еднокнижни.
78
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо само тая съдят трябва да дадат отчет за всеки похарчен народен лев не може да дърпат 16 млрд заем и никой да не знае за какво Боко тиквата да връща заема от джоба си тогава. Нали все ни разправя че той строи колко струва една магистрала в Австрия и колко у нас откъде е тая разлика.
77
6
 
3
 
! Отговори
До 83 преди 6 години
И заплатата беше 64-78 лева когато бяха тези цени. А в царско време левът е бил конвертируем.А още по рано в средните векове е нямало държавни заплати.Аман от ,,сравнители" на несравняеми неща.Ако бобената чорба ти е критерия си от тези със 180 лева пенсия,колкото две твои заплати тогава.
76
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А,защо бе,били под въпрос.Глупости.Пак ще си ги изберат.За тях краденето се е превърнало в национален спорт.За съжаление няма как да е масов.
75
2
 
39
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
До ГласуващКак да махне Бойко любовницата си Лиляна моме? Та тя е копие на него. И двамата са бъчви, преяли и препили.
74
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50 милиона са хвърлени за 4 км.Толкова са им поискали,толкова са дали.Ако им бяха поискали 100 милиона щяха толкова да дадат.А представете си колко са дали за 100 км.например.Стотици милиони лева безконтролно похарчени за некачествено строителство и то за наша сметка.Кой ид..от гласува отново за тях?
73
3
 
24
 
! Отговори
42-ри ден преди 6 години
Това е най-дълго съставяното правителство до сега. Защо ли? Разбра се, че няма да изпълнят нищо от предизборните обещания. За това се споразумяха. Разбра се, че няма да зачетат референдума, че ще си увеличават заплатите, не само няма да ги намалят. Така си запазиха стила- ЛНН (лъжи,нищо за народа). Сега пък за какво се споразумяват толкова дълго време? Кой да краде. За кого да краде . От къде да краде и колко много много може да краде ли?
72
2
 
24
 
! Отговори
Гласуващ преди 6 години
БОЙКО,МАХАЙ ЛИЛЯНА-МОЖЕ ДА ТИ Е ГАЛЕНИК НО ХОРАТА НЕ Я ХАРЕСВАТ И ОБИЧАТ!?