Знакови имена от ГЕРБ под въпрос за министерски постове

Консултациите за "Борисов 3" продължават и през почивните дни
Обновена: 29 апр 2017 14:33 | 29 апр 2017 14:16, Елка Василева
159
Знакови имена от ГЕРБ под въпрос за министерски постове
Лиляна Павлова. Снимка: архив, Булфото

Знакови министри от предишния кабинет на Бойко Борисов са под въпрос за новото правителство, пише "Труд".

Бившият регионален министър Лиляна Павлова, която досега бе сочена за отличник и никой нямаше съмнения, че ще запази поста си в ключовото министерство, вече е с разклатени позиции. Причина е проверката на прокуратурата в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за магистрала “Марица” и 50 млн. лв., дадени за отводняване.

Самата Павлова е категорична, че няма нарушения по процедурата. “Мисля, че това е опит да бъда дискредитирана, както аз, така и постигнатото от двете правителства "Борисов 1" и "Борисов 2", коментира Павлова. В ГЕРБ има упреци срещу нея, а в БСП се коментира, че е “изгоряла”.

Веднага се заговори, че може да има трансфер на бившия министър на туризма Николина Ангелкова в МРРБ. Очаква се веднага след празниците да има нова атака на опозицията срещу Павлова – този път за санирането.

Постът на Ивелина Василева като екоминистър също не е сигурен. От ВМРО настояват в МОСВ да влезе бившият човек на Иван Костов Нено Димов. Той бе заместник на Евдокия Манева.

Ивелина Василева вчера прекара около час в една от парламентарните стаи на Патриотите. Тя разговаря с лидера на НФСБ Валери Симеонов. От неговата партия са склонни да застанат зад Василева. Твърдят, че не могат да дадат доверието си на Нено Димов – не го познавали.

Хората на Симеонов искат посочен от тях кадър да оглави земеделското министерство вместо Десислава Танева. Кандидатът им е Румен Христов от СДС.

Въпроси има и около Ивайло Московски – и неговото име се завъртя с вариант да е регионален, а не транспортен министър. Възможно било и да отпадне от новия кабинет.

За Екатерина Захариева се коментират два сценария – да влезе във външното министерство или да остане в правосъдието. Името й се завъртя за втори вицепремиер освен Томислав Дончев от ГЕРБ.

Няма яснота и дали Теменужка Петкова ще остане министър на енергетиката. За ведомството й има патриотични претенции. Очаква се лидерът на НФСБ Валери Симеонов да е само вицепремиер без портфейл за разлика от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който освен вице ще е и министър на отбраната.

Преговорите за правителство ще продължат и през почивните дни. Очаква се имената на новите министри да бъдат ясни на 3 май, а на четвърти НС да гласува кабинета "Борисов 3".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
17
 
! Отговори
до 63 преди 6 години
Абе приятелю какво хорни е тая и на 7-8 ракии да съм ако се съблече само си представи каква мас и сланина и целулит е туй туловище.
50
2
 
30
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До като няма контролКак се строи магистрала?Ами първо голяма фирма печели търга(те си знаят как).После "голямата фирма",понеже няма техника,а само банкови гаранции,наема за половината пари подизпълнители-по-малки фирми.Те от своя страна пак за половината(примерно) пари наемат крайните изпълнители,които с остатъка трябва да свършат работата,да платят заплати и да изкарат печалба!Познайте какво ще е качеството.Съотношенията в разпределението на парите може да не е същото,но принципът е такъв.
49
2
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Скоро минах на...тъгадък в Софето по жълтите павета,защото не бях идвал 4-5 години от Кривунделово.Ейй,туй грандоманията и жаждата за власт са...голяма работа,аз го почуствах,само като минах по Дондуков,а какво ли си мислят бивши и настоящи министри и дупетати събирани на...случаен принцип.Огромни сгради,огромни кабинети,секретарки охрана и мерцедеси на повикване.Журналята,дебнещи на тумби да ги оставим,не са важни.Майко Българио,кога и ти спокойно ще заспиш;може би когато и аз стана...министър.
48
2
 
21
 
! Отговори
Хорни преди 6 години
"Сто лева за винетка давам, само да те ********м! Ах,Лилито Павлова!"
47
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може подсъдими и с висящи дела с по 3-4 присъди да са сандидати за министри няма ли там нещо в закона. A на Боко тиквата импийчмънт. Защо за президент от който нищо не зависи почти има импийчмънт ама за премиера няма САЩ са президнтска държава там има ипийчмънт за президента ние не сме къде е логиката да е импийчмънт пак за президента.
46
2
 
23
 
! Отговори
до 47 преди 6 години
Някои по- малки държави , като Македония ни дават добър пример.Но... ние не сме , като тях. Защо ли ?
45
2
 
24
 
! Отговори
като няма контрол преди 6 години
4 км магистрала може да са 50 млн,но могат да са и 100 млн,ако се поиска.По Живково време,всяко СМР се доказваше как и колко струва.Сега вероятно се гледа тавана и се казва някаква сума.
44
2
 
21
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен56Приятелю, докато Борисов козирува и слушка, когато му заповядват от Брюксел или САЩ, може да пощипва оттук-оттам по малко от баницата.Ако е вярно за 50-те милиона, нали не мислиш, че Павлова сама ги е свила, и не е дала и нагоре? А колко пъти по 50 милиона са пропуснати така, между другото.Така че-бъди спокоен.Виж, ако кривне от правилната линия, от ЕС ще му спрат парите, а от Сащ ще му припомнят публично, как се става от *** охранител нещо повече.
43
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво можеше да се купи с 2 лева по времето на Тоталитаризма? БИЛЕТ ЗА ТРАМВАЯ 6 СТ. ОСМОРКА С БОЗА 20 СТ. ЦИГАРИ 32 СТ. КИБРИТ 4 СТ. ОБЯД В СТОЛА 1 ЛВ. ОБАЖДАНЕ ПО ТЕЛЕФОНА 2 СТ. БИЛЕТ ЗА КИНО 35 СТ. А СЕГА НАПРАВЕТЕ СМЕТКА КАКВО МОЖЕ ДА СИ КУПИТЕ С 2 ЛЕВА ПО ВРЕМЕТО НА СВОБОДАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА?
42
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туй моме освен да лови снежиките много разбира от отводняване хидроинеженера щеше да ни излезе по-евтино взема по 2 млн тая направо по 50 млн здраво отводняване пада. Да я прибират по-скоро в някоя свинеферма тая.
41
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са знаковите имена от политическият ъндърграунд.Явно тук няма кой да ги подпука,но Европа не вижда ли какво става.Освен ако част от откраднатите евросредства не се връщат обратно в джоба на някоя брюкселска зелка.Само разсъждавам.
40
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се, те не трябва да бъдат винени за всичко. Основната вина си остава в потърпевшите народът който с прословутото българското; овчедушие: В момента сме в парадоксална ситуация. От една страна искат да има повече демокрация, а от друга страна не пускат властта. Искат да не се краде, но това което са откраднали по време на прехода да си го запазят.
39
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опапали са 50млн.за 4 километра, а още, колко километри, и колко милиарди има прахосани, ние строим трилентови магистрали, а ни излизат на цена, като петлентови построени в скандинавските страни ( където всичко е мн.по-скъпо ) !? Само, че прокуратурата естествено няма да направи, просто кукловодите на Борисов,му показаха в началото на мандата, че могат да го смачкат винаги и да не си вярва чак толкова много.
38
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Некадърни са,но иначе устати,като отворят едни усти,не можеш да им ги затвориш.А пък някои добре "мотивирани" журналисти дори не си правят този труд.Оставят ги на воля да си дрънкат нелепици и да ни баламосват,какво щели да направят на ползу роду.
37
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но това не са всичките поразии които направиха. Съсипаха образованието, здравеопазването, пенсионната система, екологията. Бяха толкова некадърни мениджъри, че голяма част от активите които прибраха бяха разфасовани на скрап която изнесоха навън, а с парите бетонираха Черноморието и си купиха лъскави лимузини.
36
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лиляна Павлова като заговори за саниране,магистрали/разбирай за много пари/ така се превъзбужда,все едно е участвала във филм за възрастни и са и платили много висок хонорар.
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на снимката: - Не съм можела да изям 10 килограмова пържола, айде де!?
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на снимката: - Не съм можела да изям 10 килограмова пържола, айде де!?
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на Народния съд, ,,милият"дядко на,,хубавото" Лиле, е бил известен, като един от съдиите, произнасящи най-често присъдата,, Смърт "...сега разбира се Лилянка е закърмена с демократическо мляко...мЪ разбира сЪ...Бойко и той така...
32
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много пенсионери умират от глад,а други едва кретат с мизерни пенсии,въпреки,че имат по 40 години трудов стаж,а с майчинските,които получават,майките само памперси не могат да купят на дрцата си,а искат раждаемост.Пари за тези най-уязвими групи няма,но я ги вижте тия как са се ояли,как хвърлят наляво и надясно стотици милиони,а банковите им сметки в офшорки никой не знае колко са.Ама кой да им потърси сметка като народа е заспал дълбок сън и нищо не може да го събуди.