Знакови имена от ГЕРБ под въпрос за министерски постове

Консултациите за "Борисов 3" продължават и през почивните дни
Обновена: 29 апр 2017 14:33 | 29 апр 2017 14:16, Елка Василева
159
Знакови имена от ГЕРБ под въпрос за министерски постове
Лиляна Павлова. Снимка: архив, Булфото

Знакови министри от предишния кабинет на Бойко Борисов са под въпрос за новото правителство, пише "Труд".

Бившият регионален министър Лиляна Павлова, която досега бе сочена за отличник и никой нямаше съмнения, че ще запази поста си в ключовото министерство, вече е с разклатени позиции. Причина е проверката на прокуратурата в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за магистрала “Марица” и 50 млн. лв., дадени за отводняване.

Самата Павлова е категорична, че няма нарушения по процедурата. “Мисля, че това е опит да бъда дискредитирана, както аз, така и постигнатото от двете правителства "Борисов 1" и "Борисов 2", коментира Павлова. В ГЕРБ има упреци срещу нея, а в БСП се коментира, че е “изгоряла”.

Веднага се заговори, че може да има трансфер на бившия министър на туризма Николина Ангелкова в МРРБ. Очаква се веднага след празниците да има нова атака на опозицията срещу Павлова – този път за санирането.

Постът на Ивелина Василева като екоминистър също не е сигурен. От ВМРО настояват в МОСВ да влезе бившият човек на Иван Костов Нено Димов. Той бе заместник на Евдокия Манева.

Ивелина Василева вчера прекара около час в една от парламентарните стаи на Патриотите. Тя разговаря с лидера на НФСБ Валери Симеонов. От неговата партия са склонни да застанат зад Василева. Твърдят, че не могат да дадат доверието си на Нено Димов – не го познавали.

Хората на Симеонов искат посочен от тях кадър да оглави земеделското министерство вместо Десислава Танева. Кандидатът им е Румен Христов от СДС.

Въпроси има и около Ивайло Московски – и неговото име се завъртя с вариант да е регионален, а не транспортен министър. Възможно било и да отпадне от новия кабинет.

За Екатерина Захариева се коментират два сценария – да влезе във външното министерство или да остане в правосъдието. Името й се завъртя за втори вицепремиер освен Томислав Дончев от ГЕРБ.

Няма яснота и дали Теменужка Петкова ще остане министър на енергетиката. За ведомството й има патриотични претенции. Очаква се лидерът на НФСБ Валери Симеонов да е само вицепремиер без портфейл за разлика от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който освен вице ще е и министър на отбраната.

Преговорите за правителство ще продължат и през почивните дни. Очаква се имената на новите министри да бъдат ясни на 3 май, а на четвърти НС да гласува кабинета "Борисов 3".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОТ ГЕРБ КРАДАТКъде ще има съд, бе човече? За кражби? Щом се занимавала прокуратурата? Ти къде живееш, бе? Коя прокуратура? Да не би да е на САЩ, та да дава на съд? Цацарутарата не прави злокобни неща. Тя е партийнолюбива. Иначе щяха ли да Я изберат с кратката констатация - "други кандидатури няма" - емблематични слова. А и кой съд ще осъди крадците? Момче, надежда всяка тука оставете. Тук е България 1989 - 2017 г.!
110
1
 
9
 
! Отговори
Коренак Софиянец преди 6 години
Нов бардак със стари дами
109
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как смеят да слагат министри от партии, които са прогонепи от власттаТоя Бойко въобще не може да носи отговорност
108
1
 
20
 
! Отговори
MISS PIGGY преди 6 години
още сам гладна мога да изям дуварите и на санираните блокове ГРУУУУУУУУУУУУУХХХХХХХХХХХХХХХ
107
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трийте, трийте, но и вашия *** ще го изтрият без хартия! Въпрос на време е!
106
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
до колегата на витошка а наздраве колега там на дружината на небостъргача тая вечер мее ударила зазъбицата иси къртя рикииката наздраве дружина ;мисля да къртя дълго и постоянно наздраве колега
105
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВинетуОо, гепаджия, сети се че има съд. А сега се сети, кой е осъден в Страсбург за убииство и коя прокуратура не ще да поднови тука делото, каквото е решението на съда.Да ти подскажа - Б о рисов. Чакъра , приятелю е десидент и убиеца му на малкия пръст не може да му стъпи по нравствени и личностни качесва, ами горкия знаеше малко за цигарените далавери на Боката и той какъвто е срахлив - го уби. Той така, от страх, затри и Мишо Бират, не се спря - очисти и семейството му.Е тва е твоя СЪД
104
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,,Знаковите"имена били под въпрос, не бойте се, ще дойдат други,,знакови"имена и още по-знаково, ще крадат !Така е с ГЕРБ, те са предвидими и само надграждат,,постигнатото".
103
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Интересно !Какво не ти е ясно.Борисов няма да гони престъпниците , щото е един от тях. Най големия. Само ги плаши за да им завземе териториите на крадене. Както стана с тоя Ловешкия пишман автопроизводител.Чакай от Боко справедливост.
102
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Олигарсите са купили Тиквундера, а той се е напазарил с партии продажници, които на изборите са уж протев него а след това с него, напазарил е сайтове, ***, медии, изборни комисии, роми, турци... Всичко читаво требе да гласува за БСП да се отървеме от тия герберасти.
101
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия ВМРО и Симеонов дали са наред - какво ми бутат седесарите за министри. Тая *** и нула гласа да има на избори пак ще има министри, щото се е продала на западната олигархия. Народе докога ще гласуваш за патерици на Боко и седесарокостоваците. Атака, ПФ и ВМРО ви измамиха и се продадоха на олигарсите. Само БСП ще ни отърве от тая гербава седесарска хунта. Окрадоха милиарди и си купуват избори и партии.
100
2
 
21
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
Е КАТО МИ ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ЛИ ПОНЕ ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО ОТ ГЕРБ? СРАМОТА!!!
99
3
 
25
 
! Отговори
НЕ СТИГАТГЕРБУРАЦИТЕ преди 6 години
АМИ ИДВАТ И ГЛАДНИТЕ ОБЕДИНЕНИ МАФИОТИ
98
5
 
25
 
! Отговори
KAЛИНКА преди 6 години
КАК ДА СЕ СПРАВИ БОЙКО?! НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ К...?!
97
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За ГЕРБ са гласували 430хил.,,шведа", избирателите им са 1,2млнсъщо така 650хил администрация, назначена по партизано-шуробаджанашки критерий...в задачата се пита, колко нормални хора са гласували за племето ГЕРБ и до колко те са нормални !?!
96
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 4 км.магистрала 50млн, от тях поне 45млн.краднати.Всяка отрязана лентичка на Батце, е свързана с една огромна кражба. Държавата строи на цени в пъти по-високи от пазарните и адски некачествено, но Цацата си е назначен от Капото, и безвремието е пълно.Докато Бойко е на власт, сме обречени да бъдем в дъното на всички положителни класации и първи в такива, като, ниски доходи, корупция, смъртност, неграмотност, емиграция...
95
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази Мамутица за нищо не става! Какви прави като министър не знам, но след зимата и лъсна ос..ния г-з от кражби и измами. Пътищата и тунелите са като Лунната повърхност. Тлъстото крало та се съдрало. И Рапона ще я слага отново. Жална ни майка!!!
94
5
 
32
 
! Отговори
66 преди 6 години
ТАЗИ САМО КАТО КАЖЕШ КОЛКО СТРУВА ЕДИН КВАДРАТЕН МЕТЪР САНИРАНЕ ТРЯБВА ДА Е В ЗАТВОРА...ТОВА СА ЦЕНИ КОИТО ПОВЕЧЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ЗНАЯТ КАК ВЪРВЯТ НА ПАЗАРА А НА ЕДРО ЦЕНАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПО-НИСКА.....А ЗА МАГИСТРАЛИТЕ НЕ МИ СЕ ГОВОРИ БЕЗДЪННА КАСА....
93
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету си беше и Винету ще си останеш.И Ташунка Витко не може да ти помогне.
92
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако спрат далаверите, ГЕРБ ще останат само с ромейските си избиратели.