Геополитическа адекватност: България да се изостри към Турция!

Български, а не турски мюсюлмани да влязат в мюфтийството, съветва експерт
1 май 2017 10:01,
219

България трябва да заеме много по-остра позиция към Турция. Това смята международният наблюдател и експерт по сигурност Алекс Алексиев.

"Позицията на България в геополитическата картина не е много адекватна. Би трябвало да имаме много по-остра позиция към Турция. Все още имаме управници, които мислят, че Русия е по-важна за нас отколкото държавата ни", каза специалистът в предаването "България сутрин" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Според него най-тревожното е, че в Турция се налага ислямистка диктатура.

"Там демокрация вече няма. Трябва да бъдем нащрек за събитията в южната ни съседка", каза Алексиев.

Той призова България да изгони турските граждани, които управляват българското мюфтийство.

"Има достатъчно българи мюсюлмани, които могат да изпълнят тази роля", смята още наблюдателят.

Алекс Алексиев коментира и твърденията, че предстои избухване на нов световен конфликт.

Експертът е категоричен, че в никакъв случай не сме на прага на трета световна война, въпреки че геополитическата ситуация далеч не е спокойна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Turkish officials 2Америка ли е виновна ,че Ердухан избива собствения си народ ?!
141
9
 
20
 
! Отговори
Turkish officials 2 преди 6 години
Турция се усети,че ако не стегне коланите може да бъде дестабилизирана отвътре. Не може в този момент,когато се образуват и се опитват да образуват нови държави в съседство да си играе на демокрация.4.Сащ забъркаха всички каши,а цената я плаща Турция и европейските държави.Преди да стане всичко това, само преди 6 години нямаше ИД.,нямаше бежанци,нямаше такова разделение.Турция прие тази форма,защото я заобикаля тази ужасна реалност..Това е за сега..
140
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анадолски опитите успешни ли са ? Гледам скоро ще родиш демократично по анадолски !
139
3
 
4
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Мустии...много си САФ!
138
10
 
18
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
Нормален коментар на един ненормален българин. "Там вече демокрация няма" "исламска диктатура" "да се изострим срещу Турция" ...... Докато имате такива експерти по сигурността, българите никога няма да бъдете в сигурност.
137
6
 
18
 
! Отговори
Turkish officials преди 6 години
Така...1.В момента Турция има много по сериозни проблеми от това да се занимава с България и балканските държави. Единственото, от което тя се интересува е да не се закачат етническите турци.2. В тази географска ширина в момента е невъзможно да се управлява по европейски(просто казано)!Има проект за близкия изток,инициатор на който са Сащ или някои кръгове в Сащ.3. Цру създаде арабската пролет,която съсипа държави като Либия,Египет и Сирия.
136
5
 
6
 
! Отговори
Мустафа Кескин преди 6 години
До АнадолскиКакво бе Мустафа Кескин...да не би ДЕМОКРАТИЧНА европа да ти е изтрил коментара та го лепкаш пак!!!???:-):-):-):-)............................Тя демократична Европа не е виновна ,че ми трият коментарите ,нито пък са виновни администраторите на сайта ! Това ,че някои с умствени дефекти като Ердоган се възползват от правото си да сигнализират за неуместен коментар и да трият неудобни коментари не означава ,че европа и администратора ми трият коментарите !
135
4
 
5
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"А според теб гл."редактор " на този пропаднал сайт заслужава ли си съдбата"Заслужава колега...не малко пъти е търкал и мене демокрацията на моделаторката...при положение, че не употребявам цинизми...
134
5
 
7
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Еееее не Мустафа Кескин...демокрацията не те ще...:-):-):-):-)А аз пиша от диктатурска страна...:-):-):-):-)
133
2
 
12
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 6 години
Тва *** Алекс Алексиев - проводник на чуждите на България американски интереси вече започна да говори очевидни неща, очевидни дори за обикновения човек. А само до преди 2 - 3 години ни лансираха Турция като велика демокрация, от кято да се учим и с която да сме съюзници (рабирай васали). И не можах да разбера защо намесва Русия в случая.
132
4
 
10
 
! Отговори
Мустафа Кескин преди 6 години
До АнадолскиСамо не мога да разбера що се взимаш толкова на сериозно , що се вживяваш в ролята на жертва ?! Кой ти насажда етническа омраза ?! Това ,че се критикува даден режим етническа омраза ли е ?! А и самите турци в Турция показаха колко искат Ердоган да ги тъпчи ,та чак му се налоши резултати да фалшифицира и да не допуска ревизия на бюлетините ! ! Аман от такива като вас !
131
6
 
3
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Какво бе Мустафа Кескин...да не би ДЕМОКРАТИЧНА европа да ти е изтрил коментара та го лепкаш пак!!!???:-):-):-):-)
130
8
 
5
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"На бас че никога не си било в турция"АРЕ ПРОВЕРИ ОТ ИП...АКО СЪМ, ДАЖЕ И В МОМЕНТА... ЩЕ СЕ ХВЪРЛИШ ОТ НЯКЪДЕ:-):-):-):-)
129
7
 
4
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До Мустафа КескинТа ти даже не си разбрал какво искам да кажа...Ама не се учудвам... Не мога да очаквам много от тълпата на Кемал Кълъчтароглу:-):-):-):-)О полисе силахъ ким верди...:-):-):-):-):-)
128
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнадолскиНа бас че никога не си било в турция
127
8
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
Единственото същество на земята което няма род и родина е "българският" "турчин"
126
10
 
5
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Ердоган ако беше мъж на място щеше да позволи да се направи ревизия на бюлетините ,но понеже е гузен не иска ревизия ! Вероятно гласувалите за него са около 40% и му се наложи да фалшифицира резултатите до 53% в негова полза ! "Каква ревизия бе ***...ти гласували тук...аз гласувах...ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ ИМАШЕ ОТ ВСЯКА ПАРТИЯ НАБЛЮДАТЕЛИ НА ВСЕКИ САНДЪК:-):-):-) каква фалшификация бре морон...
125
3
 
3
 
! Отговори
бай йордан преди 6 години
До АнонименГЛУПАК СИ ТИ АНДРЕШКО.
124
3
 
9
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Абе тези анализатори и някои обединени палячовци...освен да насаждат омраза върху етносите друго нищо не могат...все пак те печелят от това...ако няма разделение как ще владеят...Ако оспорваха проблемите на България колкото на Турция...може би щеше да е друго...ама това никога няма да го разберете...в Турция въобще не се споменава името на България...а тук, Турция та Турция...Ердоган та Ердоган.
123
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по добре седнете си на *** от 7 милиона половината не са българи! от половината на половината са пенсионери и болни!!! Да дойде който иска, ще късаме домати и ябълки и ще се храним заедно.