Геополитическа адекватност: България да се изостри към Турция!

Български, а не турски мюсюлмани да влязат в мюфтийството, съветва експерт
1 май 2017 10:01,
219

България трябва да заеме много по-остра позиция към Турция. Това смята международният наблюдател и експерт по сигурност Алекс Алексиев.

"Позицията на България в геополитическата картина не е много адекватна. Би трябвало да имаме много по-остра позиция към Турция. Все още имаме управници, които мислят, че Русия е по-важна за нас отколкото държавата ни", каза специалистът в предаването "България сутрин" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Според него най-тревожното е, че в Турция се налага ислямистка диктатура.

"Там демокрация вече няма. Трябва да бъдем нащрек за събитията в южната ни съседка", каза Алексиев.

Той призова България да изгони турските граждани, които управляват българското мюфтийство.

"Има достатъчно българи мюсюлмани, които могат да изпълнят тази роля", смята още наблюдателят.

Алекс Алексиев коментира и твърденията, че предстои избухване на нов световен конфликт.

Експертът е категоричен, че в никакъв случай не сме на прага на трета световна война, въпреки че геополитическата ситуация далеч не е спокойна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнадолскиКАКВО СИ ПИЛО?
121
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнадолскиПотърси помощ-СПЕШНО Е
120
5
 
8
 
! Отговори
лошо за Турция преди 6 години
В Турция се очертават много лоши времена ,голяма вероятност е да има опит за преврат ,но този път истински опит ,а не инсценировка ,също е възможно да се стигне до гражданска война ! Ердоган ако беше мъж на място щеше да позволи да се направи ревизия на бюлетините ,но понеже е гузен не иска ревизия ! Вероятно гласувалите за него са около 40% и му се наложи да фалшифицира резултатите до 53% в негова полза ! Каквито и чистки да прави ,повече от половината население е против него !
119
4
 
6
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Голям анализатор е бил този Алекс бе...с какво ще се изострят точно... имали някакъв уред или крем за изостряне...питайте козметичката ви:-)...може да предложи някакъв продукт...хи хи хи
118
3
 
9
 
! Отговори
Eni4er преди 6 години
Следя и Българските и Турските медии.Само в България се говори за конфликт с Турция,там за такова нещо не се споменава.Явно им е домъчняло на българите за добрите стари времена от преди 150 г.Още малко да се позаострят и ще им се сбъднат мечтите
117
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
tiya klaviaturni yunatsi koito ticat ' po pet na noj' may voynata ya mislyat za film da se molim da nyama nikoga voyna ce voynata ne e covesko ima samo smirt,glad,stradaniya..... az licno bih se skaral s nyakoy bilgarin no da ubivam ne
116
3
 
4
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До 121"а искаш ли Тръмп да докара още 1000 танка насам и ние да тръгвем към Турски парламент половин Турция и всички кюрди ще са ни благодарни до живот. "ИСКАМЕ...Обади се веднага...:-):-):-)но първо взе хапа!!!
115
5
 
3
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"И какво като има мислиш, че някой турчин ще посегне на църквите ли я пробвайте и ще видиш как ще има кръстоносен поход ? Пий си хапчето, че и Путин ако се освести накрая и ни помогне ще ви разкараме от лицето на земята за 15 мин както много се репчите иначе много ви бива на приказки пробвайте бе направете нещо да видим какво ще стане."Това Зависи от Вас дали ще посегнем или не...:-)...Абе вие без помощ неможете ли...А дали ще ви помогне???:-):-):-):-)
114
2
 
6
 
! Отговори
Чърчил преди 6 години
Истината е че нямаме никаква изгода да си разваляме отношенията с Турция заради когото и да било...
113
6
 
7
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До 129Не ти е достатъчно сивото вещество за да предвидиш стратегиите на Турция...Но ако си харчиш ефора на сивото ти за България може би...ама не пак няма да се оправите:-):-):-)
112
6
 
7
 
! Отговори
Хм преди 6 години
В момента на Турция въобще не и е до нас,но скоро няма да е така!Когато Ердоги унищожи цялата опозиция и под американски натиск бъде създадена кюрдска държава-тогава ще настъпи и сетния ни час!За загубените територии Турция ще бъде компенсирана с български(минимум 1/3)!Не е трудно да се организира,а американските бази у нас ще подпомогнат процеса като попречат на евентуална руска намеса.Всъщност даже не е сигурно дали Русия въобще ще помогне.Така че,всички на юг от Балкана да си приготвят багажа
111
5
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАААААААА преди 6 години
ПРЕДИ 4 ДЕНА ТУРЦИЯ ВНЕЗАПНО БОМБАРДИРА КЮРДИТЕ В СИРИЯ И ИРАК, ИМА НАД 220 ЗАГИНАЛИ, САЩ СЪЩО СА ИЗНЕНАДАНИ, ИМА СЛУХОВЕ ЧЕ СА ЗАГИНАЛИ И АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ, НО САЩ СИ ЗАМЪЛЧА, НЕ ОТРЕЧЕ, НО И НЕ ПОТВЪРДИ,СРЕЩУ ВЯТЪРА НЕ СЕ ПИКАЕ :)))))))А ДНЕС ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ИСТОРИЯТА НА САЩ,ТРЪМП НЕ Е ОТИШЪЛ НА ВЕЧЕРЯ С ЖУРНАЛИСТИТЕ- НА ПРАЗНИКА ИМ,КАЗАЛ Е - С ЛЪЖЦИ И ИНТРИГАНТИ НЯМАМ РАБОТА :))))
110
5
 
6
 
! Отговори
До Шахид преди 6 години
Я по-добре се гръмни! Кои народи? Ромовете народ ли са, турците също. Светът върви напред, развива наука и бизнес, той неграмотника ще вдига революция. И като победи тази революция, ти ли ще управляваш, като див и неграмотен, необразован и безкултурен? Дивака няма шанс освен да прави диващините. Ромовете искат да получават, не да учат и работят. Ти какво си завършил, грамотен ли си, или си някой овчар от Анадола прекалил с ракията? Не, ти си воевода, велик при това! ***.
109
3
 
5
 
! Отговори
до 128 преди 6 години
И какво като има мислиш, че някой турчин ще посегне на църквите ли я пробвайте и ще видиш как ще има кръстоносен поход ? Пий си хапчето, че и Путин ако се освести накрая и ни помогне ще ви разкараме от лицето на земята за 15 мин както много се репчите иначе много ви бива на приказки пробвайте бе направете нещо да видим какво ще стане.
108
6
 
7
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
ДО 120"Американците вместо да ни пращат свои воиски и бази, могат да пращат дарение оборудване. Иначе са просто окупатори, а не партниори."Защо пак на готово чакате бре...направете си вие оборудване...:-):-):-)и финанси да ти прати ли:-):-):-)
107
2
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Анадолски, много бързо взе да ставаш досаден! Яcтpeбa ли заместваш?
106
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 117 ДА братя по майчина линия Османски чеда сме!
105
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Турция се полакоми или като изход от криза за отклоняване на вниманието, удари България, Европа ще се обедини и Турция ще загине в изолация или вътрешни войни. Това ще дойде супер на 40 милиона кюрди които ще ударят в гръб. А Сирия и Иран ще чакат ли? Ще им дойде идеално да си му върнат за простотиите. И какво ще остане от Туркията, една част на Сирия, друга на кюрдите, трета Иран, четвърта разделена м/у Русия, България и Европа. И турците ще трябва да се молят за някаква милост, друго няма.
104
7
 
8
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"А защо в България трябва да има мюфтийтство който иска мюфтии да ходи в Турция ние ходим ли в Турция да си правим църкви да правим партии и прочие "Чак да те подсетя, че си голяма шашмa в Едирне има ДВЕ български и в Истанбул българската Желязна...А за партии и прочии трябва да има достатъчно "българи" за да си отворят партийка...тогава може да изпратите на чело на партията козметичката ви:-):-):-):-):-):-)
103
9
 
8
 
! Отговори
ШАХИД преди 6 години
ВЪСТАНИЕТО НА НАРОДИТЕ Е БЛИЗО! ВРЕМЕ Е НАРОДИТЕ ДА КАЖАТ "НЕ" НА БЪЛГАРОФАШИСТКИЯ ТЕРОРИЗЪМ. НЕ НА ОКУПАЦИЯТА НА ТЕХНИТЕ ЗЕМИ. СТИГА СОФИЙСКО РОБСТВО, БЕДНОСТ И ГЛАД, СТИГА ЕМИГРАЦИЯ! БОРБАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ, ОЩЕ НЕ Е ОТМЪСТЕНО ЗА ОБЕЗГЛАВЕНИТЕ И РАЗСЕЧЕНИ НА ПАРЧЕТА ТУРЦИ,РОМИ, ПОМАЦИ И МАКЕДОНЦИ ОТ СТРАНА НА ФАШАГИТЕ!