Геополитическа адекватност: България да се изостри към Турция!

Български, а не турски мюсюлмани да влязат в мюфтийството, съветва експерт
1 май 2017 10:01,
219

България трябва да заеме много по-остра позиция към Турция. Това смята международният наблюдател и експерт по сигурност Алекс Алексиев.

"Позицията на България в геополитическата картина не е много адекватна. Би трябвало да имаме много по-остра позиция към Турция. Все още имаме управници, които мислят, че Русия е по-важна за нас отколкото държавата ни", каза специалистът в предаването "България сутрин" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Според него най-тревожното е, че в Турция се налага ислямистка диктатура.

"Там демокрация вече няма. Трябва да бъдем нащрек за събитията в южната ни съседка", каза Алексиев.

Той призова България да изгони турските граждани, които управляват българското мюфтийство.

"Има достатъчно българи мюсюлмани, които могат да изпълнят тази роля", смята още наблюдателят.

Алекс Алексиев коментира и твърденията, че предстои избухване на нов световен конфликт.

Експертът е категоричен, че в никакъв случай не сме на прага на трета световна война, въпреки че геополитическата ситуация далеч не е спокойна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой иска да запали нова война на Балканите и в момента се опитва да скара съседни страни и май на ред е България с Турция...
81
4
 
7
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ИЗОСТРЯНЕТО НА МЕЖДУДЪРЖАВНИ ОТНОШЕНИЯ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ДА Е ПОДКРЕПЕНО С АРМИЯ, КАКВАТО БЪЛГАРИЯ ИМА САМО ФОРМАЛНО....ИНАЧЕ ВАЖИ ЛАФА :'НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ"...ИНАЧЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО Е ДОБРО
80
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България освен да се наду.пва друго нищо не може. Срам ме е да се нарека българин
79
12
 
9
 
! Отговори
турчина преди 6 години
"Според него най-тревожното е, че в Турция се налага ислямистка диктатура."Турците гласуваха за Ердоган, а християните треперят - ТРЕПЕРЕТЕ
78
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да ми обясни какво е български и какво турски мюсюлманин? И какво общо има Ердоган с това?
77
4
 
12
 
! Отговори
Българин от Германия преди 6 години
Напълно подкрепям становището, че мюфтийството трябва да се ръководи от български мюсюлмани, както и всички имами да бъдат български граждани, а не внедрени от Турция и Арабските страни. В джамиите да се проповядва на български език. Всички тези искания се поставят и в Германия за немските имами и религиозни служби на немски език. Настоява се за ограничаване на турската религиозна организация DITIB, пряко подчинена на турската държава.
76
3
 
12
 
! Отговори
Булгар преди 6 години
До ВАСИЛЛИС СТИЛИХОНдревните елини, нямат нищо общо с днешните гърци. Днешните гърци са византийци, които ги свързва само земята на която са живеели !!!!
75
3
 
3
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
До Мустафа КескинТи кво, оплакваш ли се или да
74
3
 
15
 
! Отговори
Булгар преди 6 години
Кво ще се ежете бе мишоци!!На една шепа крадливи политици вие е страх да се опълчите, които 30г. ви разсипаха живота, тръгнали сте с голо д.упе таралеж да мачкате. Първо си оправете страната вътре, а после мислете за вънка!!!!
73
1
 
8
 
! Отговори
Istinata преди 6 години
Jalko za turcite.pak prostacite nadeliaha.shte stanat nai velikite proizviditeli na zabradki za sujelenie samo tva.potuvat
72
4
 
12
 
! Отговори
vah преди 6 години
До АнонименEрдоган може и да не е високо образован, но ето какво направи за 15г: много добра здравна система, на която и САЩ завиждат, 27млрд. дълг към МВФ го премахна и издигна Турция да дава заеми на МФВ, образователна реформа най-простото което е на всеки ученик безплатен таблет, издигна турската икономика на 17 място, мин. заплата 750 лв, мин. пенсия 500лв., и много други. Когато оня *** от Банкя направи едно от тези ела и пиши тогава!!!
71
4
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАААААААА преди 6 години
ЕРДОГАН ЧИСТИ ЗДРАВО КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ, ЧИСТИ ЗДРАВО ОТ КОРУПЦИЯ - БРАВО ЕРДОГАНЕЕЕЕЕЕНЕ НА КОРУМПИРАНИТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕА, КАКВО МИСЛИ ТОЗИ НА СНИМКАТА - НИКОЙ НЕ СЕ ВЪЛНУВА, НО АКО МНОГО НАСТОЯВА- ЕДНА ВОЙНА НЯМА ДА НИ С3 РАЗМИНЕ :)
70
6
 
10
 
! Отговори
Мустафа Кескин преди 6 години
В Турция е страшно зле ,дори дипломати искат политическо убежище в ЕС ! Такова чудо е само в Северна Корея ,но за съжаление се случи и в Турция !
69
9
 
5
 
! Отговори
ВАСИЛЛИС СТИЛИХОН преди 6 години
ГЪРЦИЯ Е СТИГАЛА НАВРЕМЕТО ДО ХИМАЛАИТЕ И ДО ПЛОДОРОДНИТЕ ДОЛИНИ НА РЕКИТЕ ОКСУС И ЯКСАРТ.НОВИЯ АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ ЩЕ ОСВОБОДИ ПЪРВО ПОРОБЕНА ИЗТОЧНА ГЪРЦИЯ (АНАТОЛИС), А ПОСЛЕ И АЗИЯ ОТ ГНЕТА НА ТУРЦИТЕ И ПЕРСИТЕ..ГЪРЦИЯ ОТНОВО ЩЕ ГРАНИЧИ С ИНДИЯ И С ХИМАЛАЙТЕ.ЦЕЛИЯ СВЯТ ПОДКРЕПЯ ГЪРЦИЯ .
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо няма будстки храмове искаме и будистки храмове и мормонска църква и абе от всички религии да даойдат да си наравят по едно мюфтийтство то тука е зоопарк за ислямисти, ай сиктир от тука ве.
67
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ми хвалиш болника Ердоган е все едно да хвалиш Боцко от Банкя за успехите му в науката и безграничната му интелигентност. И двамата без образование, параноици, искащи цялата власт ако може за 100 години. И лакоми, лакоми, трупат ли трупат от народа си,лъжат ли лъжат с надеждата, че ще им се размине.Турчина ще отнесе плувката, в леглото си няма да умре. Много народ изтреби и продължава.Нашият интелектуалец се натресе отново за да си пази дебелия г/з, не за да работи за България, той я продаде.
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MUSULMANITE NE PREDPOCITAT DA IM SA VODACI SIDEROV I SIMEONOV.DA OBICAT SIDEROV I SIMEONOV LI?
65
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо в България трябва да има мюфтийтство който иска мюфтии да ходи в Турция ние ходим ли в Турция да си правим църкви да правим партии и прочие изгонете мюфтии и да си гледат работата тука е НАТО-вска държава да ходят в САЩ да си правят джамии, там Тръмп ще ги оправи.
64
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BALGARIA SHTE PREVZEME TURZIA S POMOSHTE NA VELIKA RUSIA.
63
7
 
7
 
! Отговори
Българин от Германия преди 6 години
Турция имаше икономически растеж, в момента е в криза. Чуждестранните инвеститори също се оттеглят, напр. германски фирми.А, че България нямала селско стопанство, не е вярно. От магистралата Бургас-София виждам огромни площи с житни култури, слънчоглед, лозя и др. по зялото протежение от Бургас до Чирпан. Преди 2 седмици се върнах от България и имам пресен спомен от зелените добре уредени полета. Виждат се и все-повече стада от крави и овце -региони Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловди