Поделиха властта: Патриотите взимат 4 министерства и вице

Те поемат властта над отбраната, икономиката, екологията и туризма
1 май 2017 07:30,
259
Поделиха властта: Патриотите взимат 4 министерства и вице
Снимка: архив БТА

Партиите от новата управляваща коалиция се разбраха коя кои министерства ще ръководи в третото правителство на Бойко Борисов. Късно в събота лидерите на мнозинството са си стиснали ръцете патриотите да вземат четири министерства и вицепремиер.

Каракачанов, Симеонов и Сидеров поемат властта над отбраната, икономиката, екологията и туризма в България.

"Това съответства на съотношението между броя депутати на ГЕРБ и Обединените патриоти", коментират източници от партията на Бойко Борисов пред в. "Стандарт".

Още по темата
Макар и подялбата на властта вече да е факт, имената на министрите продължават да се уточняват.

За министър на екологията от квотата на патриотите се готви бившият депутат от ДСБ Нено Димов. Той бе заместник министър на околната среда в правителството на Иван Костов в периода 1997 – 2001 година. Димов напусна ДСБ през 2007 година след критики към Командира, а в момента е шеф на Института за дясна политика.

За икономиката за фаворит се смята бившият шеф на Агенцията за приватизация Емил Караниколов, който е от квотата на "Атака".

За военен министър без алтернатива се очертава лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според информациите патриотите няма да вземат желаните от тях енергетика и култура, които твърдо остават в ГЕРБ.

"Няма да има големи изненади в състава на кабинета. Основните министри на ГЕРБ от предишния кабинет - ще останат на постовете си", допълват запознати с коалиционните преговори.

Имената на новите министри ще станат ясни най-късно на 4 май. Дотогава се очаква Бойко Борисов да върне на президента изпълнен мандата с членовете на Министерски съвет. Тогава се очаква и новите министри да се закълнат в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
4
 
0
 
! Отговори
Винету преди 6 години
И какво и има на думата кауун, та я изтрихте? Те *** повечето са такива.
139
4
 
0
 
! Отговори
Винету преди 6 години
До 157. Твое или на Минчев, това мнение няма НИКАКВО, АМА НИКАКВО значение кои ще бъдат министрите. Нали, червен ***?
138
6
 
25
 
! Отговори
Огнян Минчев - цитат преди 6 години
Огнян Минчев - цитат Има три непреодолими препятсвия пред новия кабинет "Борисов 3" и те са: 1.Пословична некадърност.2.Некомпетентност .3.Връзкарство и рушветчийство.
137
1
 
6
 
! Отговори
!!! преди 6 години
ами като не си го вадиш западния от устата(очевидно за пари),а границите са отворени - използвай ги !!!
136
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верно е на запад ходят милиони Българи. Към Русия не съми чул никой да отиде да вземе 1500 евра:) Аре стига сте цапали сайта с пенсионерските си фантазии и спомени от скучното си детство.
135
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПатреоИдиоТете няма да ги дават по ТалАвиЗора!
134
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, русоффиллистиците, много ми е интересно...границите вече са отворени.Като толкова ви харесва православната-славянска ***, защото не отидете там да живеете? Тези, които харесват Запада, отидоха там...другите останахме тук..защото вярваме, че вървим в правилната посока. Само вие, путллерастите продължавате да дърпате държавата към Азия. Защо?! АКо ви харесва, свободни сте да емигрирате в путиновия рай. Но, не!! Вие искате да теглите България към него. Предатели сте всички.
133
5
 
10
 
! Отговори
да преди 6 години
излишно се напъвате, г'ъзоблизци на с'ороските фондацииизхвърлихме ви на б'оклука, където ви е мястото
132
12
 
14
 
! Отговори
да преди 6 години
защо НАТО е вредно за България ли, защото за разлика от НАТО Русия нещо нямам спомен да е искала от нас да унищожаваме армията си..нещо нямам спомен Русия да е искала от нас да ни ползва и като база за бомбардиране на съседите ни(в случая Сърбия)партенката с руската окупация на България от руските туристите винаги ще буди смях :))))а между другото България все още очаква НАТО да й достави адекватни ракети,на мястото на руските, за нарязването на които ни бе оказан натиск...
131
9
 
4
 
! Отговори
До 144 преди 6 години
До АнонименИма значение. Същото значени, което има за нас и ЕС.Но, вие рускопоклонниците не можете да го осъзнаете.България в НАТО и ЕС означава доверие на западните ни партьори...повее инвестиции и разпознаването ни от цивилизования свят, че сме част от него. Под цивилизования свят нямам предвид Русия, Венецуела, Иран, КНДР.Разбра ли??!!
130
3
 
15
 
! Отговори
ОБЕДИНЕНИ ИДИОТИ 300 преди 6 години
ЩЕ ИМА БУНТ МНОГО СКОРО..НЕ ГИ ВИЖДАМ ТЕЗИ ОЛИ.ГОФРЕНИ ПО ДЪЛГО ОТ 3 МЕСЕЦА.ЩЕ ИМА,,30 ПРОЦЕНТА НАГОРЕ--ТОК, ВОДА, И АИ ЧЕСТОИО--НОВА ТОЛЛ СИСТЕМА, + ВИНЕТКИ.ПЛЕМЕ, ЖИВЕЙ, ПЛЕМЕ .
129
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО досега да са помогнали на някой ? На кой е нужен тоя военен бок и колко струва тая глупост като цяло.
128
8
 
9
 
! Отговори
До 141 преди 6 години
До даТОва имах предвид. За вас- путлеропоклониците НАТО не е важен. ДОри и не можеш да обясниш, защо той е "вреден" за БЪлгария, както и си го написал. Вреден е, защото НАТО е единствения съюз, който е срещу джуджето-диктатор.Няма оправия...вие си искате азиатските алкохолици и ще си умрете за тях. Сигурно ще ми кажеш и че Каракачанов е перфектния мин на отбраната? Защо ли?? Защото люби Русия, колкото и вие?Ходи ли вече да посрещнеш Вълците на ***??
127
10
 
17
 
! Отговори
да преди 6 години
"партньорите" ти в НАТО да го д'ухат !!!винаги ще има балъци, които не разбраха,че НАТО е глупост, която никога няма да е от полза на България, както е и до сега !!!!НАТО винаги е действало и ще продължава да действа във вреда на България
126
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ченгето и платен *** КАракачанов- министър на отбраната. Браво!Това ще е чудесно послание към партньорите ни от НАТО, а именно - в България все още сме на ниво съветските ни братя са ни най-важни. Дано ЕС и НАТО дадат ясен знак на мутрата, че не искат путлеропоклонници и троянски коне в съюза. Но, едва ли.Хайде, форумния мурзиллааж да започва с минусите.
125
1
 
5
 
! Отговори
да преди 6 години
40 годишният тр'ошляк Ф-16 5-та ръка си го купи ти..даже може и Месершмит да си вземеш..близки са по възраст. Грипен е перфектен за нуждите ни !!!А Ф-35 наистина не може да се купи..той просто не се произвежда,също като оня б'оклук Ф-22
124
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и без доньо снимката е ясна : стани куме да седне кумицата...
123
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов беше хванат по бели *** от една скрита камера във вилата на Емо Ротманса в Етрополе преди 4 години да организира купуването на гласове в полза на ГЕРБ.Винкела го сгащиха навремето да краде готовата продукция на Дебелт.За мурвата Сидеров да не говорим колко изцепки направи.На Марешки му лъснаха няколко чудовищни престъпления,свързани с рекет,побой,далавери с лекарства и горива.Свинетка я хванаха със злоупотрба за 51 милиона на Марица.За МУТРАТА въобще не говоря.И тези ще управляват.
122
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грипен не е военен, а спортен самолет, понякога използуван и е селскостопанскста авиация. Има известниа разлика, нали? Но за сметка на това пък комисионните са доста тлъсти.
121
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре намазана патриотите. Ще на дупката големи папки. Все апетини министерства.