Поделиха властта: Патриотите взимат 4 министерства и вице

Те поемат властта над отбраната, икономиката, екологията и туризма
1 май 2017 07:30,
259
Поделиха властта: Патриотите взимат 4 министерства и вице
Снимка: архив БТА

Партиите от новата управляваща коалиция се разбраха коя кои министерства ще ръководи в третото правителство на Бойко Борисов. Късно в събота лидерите на мнозинството са си стиснали ръцете патриотите да вземат четири министерства и вицепремиер.

Каракачанов, Симеонов и Сидеров поемат властта над отбраната, икономиката, екологията и туризма в България.

"Това съответства на съотношението между броя депутати на ГЕРБ и Обединените патриоти", коментират източници от партията на Бойко Борисов пред в. "Стандарт".

Още по темата
Макар и подялбата на властта вече да е факт, имената на министрите продължават да се уточняват.

За министър на екологията от квотата на патриотите се готви бившият депутат от ДСБ Нено Димов. Той бе заместник министър на околната среда в правителството на Иван Костов в периода 1997 – 2001 година. Димов напусна ДСБ през 2007 година след критики към Командира, а в момента е шеф на Института за дясна политика.

За икономиката за фаворит се смята бившият шеф на Агенцията за приватизация Емил Караниколов, който е от квотата на "Атака".

За военен министър без алтернатива се очертава лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според информациите патриотите няма да вземат желаните от тях енергетика и култура, които твърдо остават в ГЕРБ.

"Няма да има големи изненади в състава на кабинета. Основните министри на ГЕРБ от предишния кабинет - ще останат на постовете си", допълват запознати с коалиционните преговори.

Имената на новите министри ще станат ясни най-късно на 4 май. Дотогава се очаква Бойко Борисов да върне на президента изпълнен мандата с членовете на Министерски съвет. Тогава се очаква и новите министри да се закълнат в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До даВоенен самолет не е като да си купиш едно луксозно автомобилче и да си правиш кръгчета из квартала.Никоя страна имаща реално нужда от многоцелеви изтребтел не е купила Грипен. Унгария и Чехия - че някой тях да ги заплашва, да имат морска граница. Грипена си е учебен самолет, докато онова Ф16 е сташилище .Не случайно е най-продавания изтребител в света. Е най-дбре е ф35 но за него има оашка от чакащи за повече от 15 г. напред.
119
0
 
14
 
! Отговори
глупаците преди 6 години
Доньо, Доньо!Къде си Доньо, да ги нарисуваш тези от снимката горе!
118
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов и Симеонов ше се разберат и давамата са от една порода,за Сидеров ше е малко по трудно щот е материалист и не гледа на далеч,ще изнудва! Каракачанов си го взеха за декор така и така трябва едно добро да се направи на някое улично псе , защо да не е Каракачанов. Важното е че бодигарда с червенaта партийна книжка пак ще е главен министър на България и законните измами си продължават ! Гласуваш за ГЕРБ получаваш БКП ORIGINAL !!!
117
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно как преди рипаха срещу подобна формула - 3:5:8 (в съответствие със съотношението на депутатите от 3-те партии тогава), а дне правят същото. Още ли има заблудени, които си мислят, че в НС има различни партии?
116
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все още БКП командва -Сдс,бкп, Дс и Герб( кп).
115
0
 
17
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Няма да се задоволят патриотите с 4 министерства, ще искат още постове и пари. Искаха и да печелят избори, за да вземат цялата власт, ама няма кой да им я даде. Показаха си рогата и вече няма кой да гласува за тях.
114
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това го знаем отпреди изборите, къде е новината?
113
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой казваше че волен е луд? Не са луди тия които ядат баницата, а тия които я дават!
112
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** е хубав човек.Моля да не ме отрязва от коментарите.Това мое изказване е лицемерно.
111
1
 
23
 
! Отговори
анти преди 6 години
Лоша работа - мнооооого лоша се очертава.Да ни пази Господ от това управление ,че то няма друг кой.То народът е заспал от години дълъг сън.
110
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пръв път ще имаме правителство,започнало с фаулстарт още преди да е избрано.Следващи избори най-късно пролетта на 2018 г.
109
4
 
5
 
! Отговори
да преди 6 години
щатските *** не само не могат да създадат качествен изтребител, но дори да го създадат..не могат да започнат производството му, защото са некадърници
108
1
 
18
 
! Отговори
До 117 преди 6 години
Не разбра ли, не е необходимо да си фен на БСП за да не харесваш държавата в която ни натика Банкянския страхливец. Като си му фен, кажи ми едно нещо направено за двата мандата с което те е накарал да се гордееш, ме си българин? Едно само! Стандарт, икономика, външна политика, големи проекти, здравеопазване и т.н. Ненавиждам него и партията ви защото избивате пенсионерите, унижавате българите, предавате българския дух и същност, и лъжете с обещания, лъжете. Колко милиарда изнесе вече? Над 15!!!
107
3
 
5
 
! Отговори
да преди 6 години
най-малкото се гарантира,че няма да се набутаме с купуването на американските Ф-*** от Португалия
106
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напускането на България става задача номер 1! Шанс а тези австралопитеци нямаме. За трети път БиБитко ще седне като падишах, ще "управлява". Усетихме резултата от "управлението", миграция, корупция - първи в Европа, смъртност-също, окопаване във властта със заплахи и купуване на избори, пустеещи области, никаква икономика, сел.ст-во на база на вноса, разбито образование и умиращо здравеопазване. И кой ще подобри нещата, кой, Шкембето, Перхидрола, Винкела, Цецо Цървула, Бат Боцко? Те досега нищо.
105
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Злобните комунистическо-русофилски *** днес не са ли на манифестация послучай деня на труда? Пак ни заливат с поредната доза помия и плюят всичко позитивно .
104
1
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Варадейро министър на туризма сега ще почнат едни полети със Луфтханза.....
103
2
 
29
 
! Отговори
ГЕРБЕРОПАТРИОТАР преди 6 години
Ще ви вдигнем доходите,ама друг път.Ще ви намалим цените на ток,парно,газ,вода и транспорт,ама друг път,а сега ще ги вдигнем.Ще ви махнем урана от водата,ама друг път.Ще ви санираме безплатно,ама друг път.Ще ви решим демографската катастрофа,ама друг път.Ще преборим ромската престъпност,ама друг път.Ще преборим колониалното робство,ама друг път.Ще решим проблема с бежанците,ама друг път.Обаче личните банкови сметки ще си ги напълним,че и препълним още този път.
102
16
 
12
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
БСП ще си изядат топките от мъка, че остават във вечна опозиция!
101
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най накрая разделиха краденето, да но измрете в адски мъки всички политици, които от прехода до сега не работехте за този изстрадал народ.