Поделиха властта: Патриотите взимат 4 министерства и вице

Те поемат властта над отбраната, икономиката, екологията и туризма
1 май 2017 07:30,
259
Поделиха властта: Патриотите взимат 4 министерства и вице
Снимка: архив БТА

Партиите от новата управляваща коалиция се разбраха коя кои министерства ще ръководи в третото правителство на Бойко Борисов. Късно в събота лидерите на мнозинството са си стиснали ръцете патриотите да вземат четири министерства и вицепремиер.

Каракачанов, Симеонов и Сидеров поемат властта над отбраната, икономиката, екологията и туризма в България.

"Това съответства на съотношението между броя депутати на ГЕРБ и Обединените патриоти", коментират източници от партията на Бойко Борисов пред в. "Стандарт".

Още по темата
Макар и подялбата на властта вече да е факт, имената на министрите продължават да се уточняват.

За министър на екологията от квотата на патриотите се готви бившият депутат от ДСБ Нено Димов. Той бе заместник министър на околната среда в правителството на Иван Костов в периода 1997 – 2001 година. Димов напусна ДСБ през 2007 година след критики към Командира, а в момента е шеф на Института за дясна политика.

За икономиката за фаворит се смята бившият шеф на Агенцията за приватизация Емил Караниколов, който е от квотата на "Атака".

За военен министър без алтернатива се очертава лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според информациите патриотите няма да вземат желаните от тях енергетика и култура, които твърдо остават в ГЕРБ.

"Няма да има големи изненади в състава на кабинета. Основните министри на ГЕРБ от предишния кабинет - ще останат на постовете си", допълват запознати с коалиционните преговори.

Имената на новите министри ще станат ясни най-късно на 4 май. Дотогава се очаква Бойко Борисов да върне на президента изпълнен мандата с членовете на Министерски съвет. Тогава се очаква и новите министри да се закълнат в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
3
 
! Отговори
осман преди 6 години
следващите избори дост ще има поне 10 процента.да живее демокрацията....
179
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще повърна!
178
1
 
9
 
! Отговори
Без име преди 6 години
Тиквата се оказа по-умен и от Доганя.На патриотите това им беше края.С един изтрел главите и на тримата *** ще паднат.Предателите винаги се оказват най-големите на думи българи.
177
4
 
9
 
! Отговори
Киро Хикса преди 6 години
Не мога да повярвам, че Волен се наведе на Лойко Главунестия! Отврат! Никога повече няма да гласувам, чувствам се предаден.
176
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана с нелегалните емигранти който обещавахте че ще изгоните ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ.
175
1
 
12
 
! Отговори
*** преди 6 години
Има ли визия в партийна насока? "Златният пръст" на ДПС - Воленчо - Бялото перо - сега става *** на Бокича. Аман от метаморфози!!!! Важното е да се ла'па, лап'а и пак ла'па, а народа - той е от духовата музика.
174
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия как не ги е срам на 6 милиона народ 240 депутата и 17 министерства , голямото лапане започва , народе затягай колана
173
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 189Замечтахте се ,нещо ..патриоти ли? Ако бяха истински патриоти щяха те да са първи, а Борисов да ги моли да са в правителството ,ама защо ли не е така???? Всичко си беше организирано на Бокича му писна от Раданка Кордова (Кънев) Дълбоката , Петъо Москов Пияндето, Меги Кунева -Пръмова Парибата. Трябваше да ги смени с нови не "опитомени" от шлема му .Сидера катон езадоволена мацка от кога му прави номера да му привлече вниманието ,Валя отдавна пък мечаеше да влезне вътре (в политиката).Краси винаги е била готова .Така че стига с тези илюзии ше гледаме поредните е - бани от ба
172
3
 
15
 
! Отговори
Магнолията Вехне преди 6 години
До АнонименКато спомена Магнолията, та да ти споделя едно, дето много ми хареса: "Издирва се негодник, преп.кал Магнолията Борисова с уранова урина . Тя Вехне. Съхне и Опашката на Тиквата, но това е поправимо - в Симитли присаждат Опашки на Тикви.Верно , че ги слагат Отзад, но нема лошо." Много свежо.
171
3
 
30
 
! Отговори
МОЛЯ преди 6 години
Патриоти ако искате народа да е зад вас седръжте като мъже не се навеждайте на мутри ,поставете си ясно условията 300лвпенсия още две министерства енергетика и култура или нови избори и хората щезастанат зад вас. Не се продавайте на мафията.
170
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам сериозен въпрос - КОЙ ще е министър на външните работи?!Въпросът е много важен, защото в последните 25 години в това министерство се влиза само ако си учил иврит. Разбирайте ме както искате, но в нета има такова брожение срещу подсурдинковото назначение в това министерство, че честно казано никак не ме учудва защо БГ така се радикализира в крайно дясно в последните години!Дано ГЕРБ намали парата във външно, че народа току виж избие там дето никой не го очаква. ДАНО!
169
9
 
14
 
! Отговори
За преди 6 години
Години на ред недоволстваме, че нищо не се променя!Сега за първи пън хора с патриотична идеология РЕАЛНО влизат в управлението! За първи път имаме шанс нещо да се промени. На мен ми е достатъчно да знам че министерството на отбраната и на икономиката е в ръцете им. Стига сме се кланяли на чужди. НО много искам да знам кой е министър на образованието, че там колко смърди не е истина. За образованието, отбраната и здравето ще съм НАЩРЕК до дупка!
168
2
 
40
 
! Отговори
граничар преди 6 години
Сега Волен Сидеров против НАТО ли е и американските бази в страната и против ли е брюкселските бандити каже ми господа-другари от Герб
167
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 7 годишното управление на бандитите от Герб българина стана по беден и по болен малкия и средния бизнес са вече на бунището защо а милионерите са се увеличили с 64
166
8
 
32
 
! Отговори
Kit Chelin преди 6 години
Гласуваш за Герб, получаваш БКП.
165
21
 
9
 
! Отговори
завинаги преди 6 години
некъФ комунист ще си счупи пръста да натиска червения бутон да слага минуси на демократичната победа на народа над мафиотската крадлива *** на бсп.
164
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Взимам си биричка с чипс и се позиционирам на първия ред.
163
7
 
17
 
! Отговори
Пепа преди 6 години
БРАВО!Ще ви подкрепям!Но ако нещо накърнява националния интерес... няма да мълча!
162
4
 
13
 
! Отговори
На снимката преди 6 години
НЕДОСЕГАЕМИТЕ
161
7
 
22
 
! Отговори
Чужденеца преди 6 години
Тия повечето са подсъдими,а останалите са директно за софийския затвор.Какво ми ги русите за министри, нагли.