Герджиков vs. Нинова: Не си стискайте кадрите, те са на България

"Ако вие не можете, историята да ме съди", обяви служебният премиер
Обновена: 2 май 2017 12:29 | 2 май 2017 12:25,
88

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Служебният премиер Огнян Герджиков разкритикува БСП и лидерката й Корнелия Нинова за нежеланието да оставят служебния вицепремиер Деница Златева и в кабинета на Бойко Борисов, за да продължи работата по българското председателство на Съвета на ЕС.

Герджиков нарече това егоизъм и обясни, че и той самият е преговарял с шефката на социалистите, за да остави Златева в кабинета на ГЕРБ и патриотите.

"Наистина смятам, че ценните кадри в България са национално ценни и не трябва партиите да си ги стискат при себе си", каза служебният премиер.

Още по темата

Той разказа, че е поканил Корнелия Нинова преди две седмици с молба да преосмисли решението си.

"Тя каза, че това не е нейно решение, а е решение на Бюрото на БСП и ми обеща да го внесе за пререшаване. За съжаление резултатът бе същият, те заявиха, че няма да дадат госпожа Златева на България", каза Герджиков.

Той направи коментара си по време на пресконференция, на която отчете свършеното от служебния кабинет. На брифинга присъства и самата Златева, която благодари за оценката на работата й.

Тя обясни, че сама е взела решението си да не остава в редовното правителство като се съобразила и с позицията на Изпълнителното бюро на червените.

"Ще помагам на човека, който ще поеме от мен поста. Когато поех поста заварих празен кабинет, но няма да предам на наследника си три плика, а пет големи папки", обясни Златева.

По време на пресконференцията Герджиков обяви, че е бил щастлив да работи с президента Румен Радев.

"Не е речено, че в условията на демокрация ние е трябвало да бъдем абсолютно единодушни, но това е смисълът на демокрацията. Щастлив съм, че можах да работя с президента Румен Радев", каза още Герджиков.

По време на отчета си служебният премиер обяви за постигната основната цел на екипа му – провеждането на предсрочните избори.

Другият преоритет, с който екипът му се справил, е подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС.

Огнян Герджиков писа четворка по четирибалната система на работата на кабинета си.

Сред най-важните решения на кабинета си той отчете по-голяма събираемост спрямо същия период на миналата година, спад на престъпленията, намаление на убийствата и грабежите, приет проект на стратегия за научните изследвания, изплатени над 210 милиона лева от Министерството на земеделието и др.

"Излишъкът в бюджета е над 1,6 милиарда лева, а приходната част 785 милиона лева. Това говори за добре работеща икономика", обясни още Герджиков.

"Ако вие не можете, нека историята отсъди успешен ли е бил мандатът на петото служебно правителство", сложи край на отчета си служебният премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко тиквата e нашия Кич чен Ун иска да вземе и кадрите на опозицията и да продава щедро стеропор на народа, яжте стеропор сега или емигрирайте за стеропор имало пари ама за доходи нямало.
20
10
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Тази Златева като е толкова ценна защо се е продала на БСП? То е ясно, щом си в БСП значи не ти е чиста работата.
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми Борисов да сложи Свинетка. Тъкмо вече си е купила скъпите чанти, ще ги разнася из Европа и ще пръска хубост.А обувките и за колко хиляди ли са? Все пак магистрала Марица пусна 50 милиона.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само една оставка 16 млн ни струва, тука имаше за две детски градини и една болница и един паркинг хак да им е.
17
4
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ НЯМА КАДРИ преди 6 години
Министерствата са задръстени с огромен брой ненужни неспособни партохрантутници, но качествени хора - малко. Свинетки, прасетки, виолетки - това е. С чанти за 17000 лева.Затова искат от БСП.
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко става бе юнаци. Тикви патриотари и подобни нямате кадри ли, ами като нямате къде сте тръгнали бе юнаци тоз мандат колко ще ни струват авантюрите на тиквата
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съд за Герджиков и неговият ментор Радев!
14
5
 
10
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Кадри...и БСП...нещо като котка пристрастена в консумацията на винен оцет!БСП е убежище на партийни некадърници с огромни апетити - примери бол!Така от свинар - Гергов стана финансов магнат...а *** купува Ролс-Ройсове на отрочето!Гнила...разложена...гнусномиризлива -БСП!
13
8
 
10
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 6 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
12
8
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Герджиков ,Златева е член на ИБ на БСП.И защо да се подложи на Борисов ,за да има с кого да се оправдава после.С този човек дослук не трябва да се прави -той е способен да омаскари и най почтения човек когато не му е угоден и за собственото си оцеляване.Ако не си разбрал досега това говори за собствения ти интелект или просто да се нагласиш до силните на деня.Какво каза Борисов за троето правителство:Ако само 1 човек от Герб влезе в това п-во веднага ще бъде отстранен от Герб -много забравяш !!!
11
5
 
7
 
! Отговори
иван преди 6 години
Ами че как иначе *** да се прави на интересна , след като ЦИК им притури няколко процента и те го знаят , но незаменими хора няма !!!!
10
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кадри на БСП-БКП?Не ги щем!ЧТова са предатели, троянски коне на Русия,хора без чест и достойство способни да продадат и майкас и за пари!Вчера се събрали мастити червени милионери и реват, че хората нямат пари. Ами нямат, защото комунистите ги крадат вече близо век.
9
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Герджиков не си стикайте вашите кадри и помислете как да ги използвате за доборото на държавата, не мислете за чужди кадри, но на неуки калинки професори да станат секретарки няма как да бъде.
8
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този вдетинен дядка се уплаши да направи една стегната ревизия на Тиквока, уплаши се или го уплашиха. Добре беше тръгнал. Само АПИ да бяха подхванали щеше да излезе колко е окрала Свинетка и за какво ги е похарчила.Примрял от страх защото не е глупав да разбере как се ограбва българина, но как да го обяви!Нали Тиквока ще го ликвидира веднага. Прибра дядката некоя и друга кинта, осигури се доживот, ще изиграе театрото Успешен мандат.Добре знае, че се сриване и бедността расте.Но си пази гъзенцето
7
11
 
17
 
! Отговори
Спеца преди 6 години
Тоя царедворец и герберски послушко , наистина не разбира , че мафията начело с Борисов и Цветанов вещае огромни щети за България и обществото!Наивен ли е или си е лековерен въздухар?Колкото по-бързо бъдат изритани от политическата сцена - толкова по-добре!
6
12
 
21
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Една партия, която е в опозиция, не трябва да си предоставя кадрите в услуга на управляващите партии. Ако управляващите партии нямат кадри, да не се бутат да управляват. Откъде-накъде за провала на ГЕРБ, АТАКА, НФСБ и ВМРО, отговорност трябвало да носят и други партии?! Провалът им е сигурен, разбира се.
5
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е туй най-много ги дразни някои. СДС си счупиха главите пред комуниста Боко тиквата и Нинова зае тяхното място по естествен път. Нинова е българската Жана дАрк за ужас на червените тикви ще има свобода и демокрация и коректив на калинките накацали по ластарите на тиквата.
4
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** какво стана с дългата резервна скамейка на ГЕРБ, нали имаха много кадри и всичките много подготвени! Даже и "тежка артилерия" имаха, по думите на Баце.
3
12
 
13
 
! Отговори
Циник преди 6 години
БКП и кадри....нещо като овчар в совалка!
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тоя тука изби рибатa, живеем в свободен свят и всеки сам избира на кой да служи и как да използва уменията и знанията си.