Герджиков vs. Нинова: Не си стискайте кадрите, те са на България

"Ако вие не можете, историята да ме съди", обяви служебният премиер
Обновена: 2 май 2017 12:29 | 2 май 2017 12:25,
88

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Служебният премиер Огнян Герджиков разкритикува БСП и лидерката й Корнелия Нинова за нежеланието да оставят служебния вицепремиер Деница Златева и в кабинета на Бойко Борисов, за да продължи работата по българското председателство на Съвета на ЕС.

Герджиков нарече това егоизъм и обясни, че и той самият е преговарял с шефката на социалистите, за да остави Златева в кабинета на ГЕРБ и патриотите.

"Наистина смятам, че ценните кадри в България са национално ценни и не трябва партиите да си ги стискат при себе си", каза служебният премиер.

Още по темата

Той разказа, че е поканил Корнелия Нинова преди две седмици с молба да преосмисли решението си.

"Тя каза, че това не е нейно решение, а е решение на Бюрото на БСП и ми обеща да го внесе за пререшаване. За съжаление резултатът бе същият, те заявиха, че няма да дадат госпожа Златева на България", каза Герджиков.

Той направи коментара си по време на пресконференция, на която отчете свършеното от служебния кабинет. На брифинга присъства и самата Златева, която благодари за оценката на работата й.

Тя обясни, че сама е взела решението си да не остава в редовното правителство като се съобразила и с позицията на Изпълнителното бюро на червените.

"Ще помагам на човека, който ще поеме от мен поста. Когато поех поста заварих празен кабинет, но няма да предам на наследника си три плика, а пет големи папки", обясни Златева.

По време на пресконференцията Герджиков обяви, че е бил щастлив да работи с президента Румен Радев.

"Не е речено, че в условията на демокрация ние е трябвало да бъдем абсолютно единодушни, но това е смисълът на демокрацията. Щастлив съм, че можах да работя с президента Румен Радев", каза още Герджиков.

По време на отчета си служебният премиер обяви за постигната основната цел на екипа му – провеждането на предсрочните избори.

Другият преоритет, с който екипът му се справил, е подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС.

Огнян Герджиков писа четворка по четирибалната система на работата на кабинета си.

Сред най-важните решения на кабинета си той отчете по-голяма събираемост спрямо същия период на миналата година, спад на престъпленията, намаление на убийствата и грабежите, приет проект на стратегия за научните изследвания, изплатени над 210 милиона лева от Министерството на земеделието и др.

"Излишъкът в бюджета е над 1,6 милиарда лева, а приходната част 785 милиона лева. Това говори за добре работеща икономика", обясни още Герджиков.

"Ако вие не можете, нека историята отсъди успешен ли е бил мандатът на петото служебно правителство", сложи край на отчета си служебният премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
4
 
! Отговори
до 80 преди 6 години
В българската история никой не е крал и злоупотребявал повече от една шепа самозабравили се уж-комунисти, техните деца и най-близкия им кръг, в периода от 09.09.1944 г. до днес.Точно за тях стана пословичен изразът "Паднала му държава на аванта!"
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Браво, Герджиков!В бе-се-*** липсват широко скроени личности. Пребивават само втренчени в личната материална изгода екземпляри, целите сковани от злоба, с фалшиви, криви усмивки .
59
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен - Най големите кражби в историята на България станаха при правителството на Борисов...Хей тpoл! Лъжеш ангро! Само лакърдии! Покажи документи!
58
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Най големите кражби в историята на България станаха при правителството на Борисов -милиардите от европейските фондове -най голямата далавера.Затова и сега Герб е богата и недостижима партия за останалите си конкуренти.Много пари ,много власт,много платени лобита.Държавата е купена от тях и се мълчи.Каква опозиция да бъде БСП като редиците са толкова стройни и финансово падплатени,че никаква информация не може да излезе за далаверите на Борисов.
57
2
 
6
 
! Отговори
Помня преди 6 години
До Анонимен 64 Герджика не ми е приятен , но постъпи честно и каза истината.Кражби и далавери почти нямо и икономиката е в добро състояние.Не слушай др.Лъжа какво казва. С плюене и нечестни удари под кръста и лъжи власт няма да видите.Народа вижда как работи Борисов , и какво правеха всички преди него.Само Костов е изключение.Жалко че Борисов не го оцени и не го взе поне за съветник.Ръст на БВП при него бе 6.5%.Нещо за което можем само да мечтаем.
56
3
 
7
 
! Отговори
Национална преди 6 години
катастрофа бе 45 г. управление на БКП и след това управлението на "ПРЕВЪРНАЛИТЕ се" в капиталисти, грабнали разпределените национални пари с куфарчета и именуващи се "социалисти"( по европейски и Луканов(+).Национална катастрофа ( илюстрация отпреди 7 дни е ) е кълбото Гергов-Цацаров- Дончев-Нинова и всеки обяснява своя версия, като главна роля на "разказвач" има Гергов.Докато би трябвало Гл Прокурор като най- ДОСТОВЕРЕН да обясни какво се е случило.А не обречени на "омерта'" да мълчат.Социали
55
4
 
7
 
! Отговори
тъжен факт за Радев преди 6 години
Президентът и това непрофесионално назначено от него правителство не се справят с текущите проблеми. Представяте ли си колко още бакии ще забъркат тези некадърници и президента, ако не се създаде бързо нормално правителство...
54
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина Герджика става да пише само детски книжки. Толкива се уплаши от грабежите на Мутрагена, свят му се изви. И от идеите за ревизия на Борисов 2 не остана нищо. Мутрагена му даде некой лев и дядката предпочете да си мълчи. България е пред икономическа разруха основно заради простотията на Мутрьо и корупцията. На Първо място сме в ЕС! Борисов 3 ще е национална катстрофа. Когато тя удари ще трябва Народен съд за всички участвали в разрухата. Най-вече за Мутрьо и Цецо Цървула.
53
6
 
11
 
! Отговори
Браво, Герджиков! преди 6 години
УРАВНОВЕСЕН,ФИЛОСОФ,МИРОТВОРЕЦ,успя да минеш "между огньове и остриета",но да запазиш баланса на СПРАВЕДЛИВОСТТА!К.Нинова сгреши мнго: трябваше Д.Залтева да продължи с евроминистерството, защото успехът ще бъде за РБългария!Точно това не разбират "дребничките закостенели орехчета" К.Зарков, Е.Йончева и целият електорат на БСП; като се "пънеш, като пречиш" на важни въпроси за РБългария не печелиш нищо;само презрение и насмешка в 21 век.НЯКОГА, ВИЕ,от БСП,опитали ли сте да бъдете ВЕЛИКОДУШНИ
52
3
 
7
 
! Отговори
Циник до 71 преди 6 години
Аре стига с червена пропаганда бе - РАБФАК - аджии ни управляват от 44 насам - резултата е видим!
51
6
 
7
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Герджиков беше грешка на Радев, подведен беше! Със сигурност съжалява за избора си!
50
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Помня как оплювахте Мая Манолова -комунистка,за нищо не става.Мая свърши толкова работа за една година както никой омбустман досега -разбира се все демократи с десни наклонности.Това очерняне ,води по властовите етажи некадърни десни кариеристи-жалко за България.Т.Дончева оня ден си го каза -Пловдив се управлява от пуцаджии -да ама гербери,ще ги траем и после ще им ядем попарата.
49
2
 
6
 
! Отговори
Приходи дръжки преди 6 години
КАТ глоби де що се движи кой за триъгълник кой за аптечка и събраха извънредни приходи..Но населението намалява и така ще намалеят и парите от глоби.
48
5
 
8
 
! Отговори
111111 преди 6 години
този Герджиков беше най лошия избор на Радев.Още като чух името му,разбрах че някой му е дал много лош съвет.Подлизурко ,винаги със силните на деня и през цялото време работеше за Герб.Не се учудвам,че е бил като дете от бавноразвиващите се.Че той подливаше вода на Радев и работеше за Герб.Но да му е за урок на Радев-той бързо се учи и втори път такава грешка няма да допусне.
47
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Който се е съюзил с този човек добро не е видял-или е омаскарен или пропада в небитието.Никакви съюзи с мутри,утре за всеки неуспех на правителството му това момиче от БСП ще бъде виновно.Но тя както разбирам е достатъчно умна,че да се върже на игричките на банкянския селянин.Кога досега за нещо той е бил виновен -никога,все другите обират попарата му,и най вече БСП.Какво каза Борисов:Ако някой от Герб влезе в това правителство/на Герджиков/веднага да си подава оставката от ГЕБР.Така май беше!!
46
2
 
12
 
! Отговори
Циник до 66 преди 6 години
Абсолютно си прав! Скоро четох, че да държиш златна рибка в буркан не било - мъчение на животинчето, защото паметта и стигала за 1 обиколка на буркана - всяка следваща била нова, и интересна ....българския избирател - помни по-малко и от нея!Търчи, и избира все същите престъпници , които от 44 насам го бият, стрижат, и крадат!Не заслужава по-добро!!!
45
7
 
8
 
! Отговори
Do\ преди 6 години
До всички писачи, драскачи и ***. Само тъпизми се леят и нищо повече! Е, след Нинова ще си изберете Йончева! Станишев ни оправи и избега! Сега е ред на Йончева! Както се е наела да се труди неуморно, ще измести Нинова. Но нали си е открай време БЕСЕпарче, нали си има връзки и то много сериозни , чака я голяма политическа кариера! Ха да ви е крепка партията! Като не харесвате ГЕРБ, това ви чака! Бойко за вас е *** селянин, а Станишев и Царя са родени със златна лъжичка в устата! Дано ви оп
44
2
 
9
 
! Отговори
ДА СЛЕЗЕ ОТ СЦЕНАТА преди 6 години
СТИГА Е РАЗДАВАЛ АКЪЛ
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти да мълчиш,защото обеща да се разровиш в далаверите на правителството на Борисов,а ги замете под килима.Но пък си контактувахте двамата през цялото време.Потрес!
42
5
 
9
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
И НЯМАТ КАЧЕСТВЕНИ КАДРИ.КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ.