Парите са за бежанци и армия, но Борисов обеща: И за доходи!

Бъдещият премиер даде дума и за затвор за работодатели, които пречат на синдикатите
Обновена: 2 май 2017 11:45 | 2 май 2017 11:42, Вера К. Александрова
129
Парите са за бежанци и армия, но Борисов обеща: И за доходи!
Снимка: архив БТА

Вместо мир и социален преоритет, темата е превъоръжаване. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа реалността пред конгреса на КНСБ, който се провежда днес. Бъдещият премиер обясни, че секторите, за които днес отиват пари са два: Бежанци и въоръжение.

"ЕС не ме чу, когато говорих преди години да затворим външните граници и всеки, който влиза, да го прави през КПП-та и да отива само там, където го искат. В момента и ЕС, и ние харчим мното пари и не се вижда краят на кризата", обясни лидерът на ГЕРБ.

Той обяви, че от управляващите се искат нови милиарди в сфери, в които хората не усещат. Борисов допълни, че сме свидетели на надпревара между страните и липса на воля - световните лидери да решат проблемите по дипломатичен начин.

Още по темата

Лидерът на ГЕРБ даде да се разбере, че пред нас като държава стои изискването на партньорите и на НАТО да се превъоръжаваме, а това струвало милиарди.

"Войните, които се водят са безсмислени - хиляди човешки жертви, милиони бежанци, огромен натиск върху икономиките на стараните, особено по периферията... Финансовата криза в Гърция, проблемите в Македония, превръщат България в държава от чиято стабилност ЕС има нужда", обясни Борисов.

Въпреки проблемите обаче бъдещият премиер остави надежда, че властта ще мисли и за доходите на хората.

"Ще се постараем, този път нямаме милиардите за американските централи, за КТБ, за "Белене", така че има глътка оптимизъм да можем и за сферите, които са изведени като приоритет от синдикатите", каза той.

Бойко Борисов обясни, че ръстът на доходите зависи пряко от социалния пакет на Юнкер и поиска той да бъде приложен във всички държави на ЕС.

"Разликата в заплащането на един работник тук и в Европа е едно към десет", сметна лидерът на ГЕРБ. Според него, чрез социалния пакет, можело да бъдат вдигнати доходите на част от работещите – най-вече онези в мултинационалните компании.

Борисов обеща и да продължи битката с корупцията и контрабандата.

"Всяко отверстие, откъдето изтичат държавни пари, трябва да се затвори и да се мисли за повишаване на доходите", обяви той.

Бъдещият премиер обеща да се реализира и идеята за поправка в НК, която да криминализира действията на работодател, който пречи на създаването на синдикат.


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
BENARD RILY преди 1 година
Здравейте всички,
  Във всеки момент от живота си ще имате нужда от пари за едно или друго нещо: да започнете или да разширите бизнеса си, да плащате сметки, да уреждате дълговете си, да поправяте повреденото си превозно средство, да плащате наем и т.н. Освен ако не сте мултимилионер, винаги ще имате една или повече разходи, които чакат да консумират всяко пени, което печелите.
Реалността е, че има моменти, когато просто няма да имате парите, когато имате нужда от това толкова зле. В такива случаи имате редица възможности: помолете вашите приятели и семейство за помощ, продадете част от акти
104
1
 
2
 
! Отговори
до 120 преди 1 година
Болен! Банкя! Боко!
103
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОГ! БЪЛГАРИЯ! БОЙКО!
102
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще земъ и аз да прочитъ тоа Винету
Да мога да разбирам Вожда
101
2
 
6
 
! Отговори
Бока Докторант преди 1 година
До ПЕНКО
Абе ти верно ли не знаеш как е завършил пожарникарското школо Вожда, та ги плещиш тия небивалици. А доктурантурата Му не виде ли. Че е ползвал литература в оригинал от немски, френски и англииски източници, според последната и стряница а той освен Когратулейшънс друга ингилизка дума не знае
100
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
Оше не десет, а двайсее по десет пъти ше го изберете, бе Ромми, ненагледни. Нал е вашта жилка крадива и лъжлива та сте си лика прилика, бандити долни.
99
2
 
11
 
! Отговори
Мръсник Гаден преди 1 година
До Анонимен
"ЕС не ме чу, когато говорих преди години да затворим външните граници"
09.10.2013г. "ГЕРБ гласува против предложението на Атака да се затворят границите"
Това е Долен Мръсен Лъжец Мръсника Борисов.
98
2
 
5
 
! Отговори
Светлото ББъдеще преди 1 година
Малей,и,й. Как се е наточил да зема още заеми на наш гръб. Лелей,й,и, как му сладко тече слюнката и как се облизва Мазният Мутро. Малей,й,и колко ли ще дръпне първом.
Айде да се обзалагаме. Аз залагам на Два Милярда - за отскок, в първите два месеца.
97
4
 
8
 
! Отговори
до 108 преди 1 година
Велик е разбира се, щом над 1 милион хора гласуват за него...индиректно признавайки, че човек известен най-вече с това, че е чел 7 пъти Винету , едва ли нещо друго. Така ли в тази България няма поне един: по-умен, честен и културен от Боко Тиквата? Ако го избираме, значи - няма....и от това ми става още по-тъжно. А който, въпреки това продължава да харесва Боко Тиквата---от сърце го орисвам--детето му да има интелекта на Боко Тиквата. /ако ми сложете минуси-все едно ги слагате на Боко Тиквата/!
96
1
 
12
 
! Отговори
работеща преди 1 година
Истинските държавници мислят първо за благосъстоянието на работещите хора и след това за всичко останало! Унизително е за държавници,уважаващи себе си да допуснат толкова много работещи бедни ! Бели роби в собствената си страна! Бих се радвала,ако ми докажат ,че греша,защото съм от малкото останали тук,които все още милеят за България!
95
2
 
12
 
! Отговори
Даола преди 1 година
"На гол корем - чифте пищов" - това е моят коментар за превъоръжаването.
94
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА живее Герб
93
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко е велик политик и държавник
92
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До упс... 103 на времето баша ти селския крадец стана партизанин на 10 септември сега и ти търсиш мекото 4ервен бо,клук
91
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко сега и за винаги това е положението 4ервени бо,клуци от Бсп той ще краде не вие
90
11
 
6
 
! Отговори
Учете се от другите! преди 1 година
Хора, добре ревете тука!
ББ не давал! Смятахте че ще го бутнете с БСП-то. Това никога няма да стане!!!! 1/2 от народа е против БСП перманентно - има защо и то много!!!! Така че БСП никога няма да го минат!!! Затова трябва БСП да изчезне - до 4-5 % , както беше тръгнало и е отдавна факт в Полша, Чехия... Тогава ще има алтернатива на ББ. Само тогава!!! Другите страни го доказват. И тогава доходите ще се вдигат!! Тогава ще има присъди, борба с корупцията, независимост на гл.прокурор итн.
89
4
 
15
 
! Отговори
до 84 преди 1 година
"Докога ще ни облъчвате с глупостите на прочелия една книга премиер.Дали сме имали друг такъв в 13 вековната си история?Май не."
Той и ТЖ не беше чел книги, повече "пишеше".
88
3
 
18
 
! Отговори
упс... преди 1 година
Борисов: Парите са за бежанци и армия...
-------
От утре ставам "армейски бежанец"!!!!
87
1
 
8
 
! Отговори
до 98 преди 1 година
Ами да увеличи на държавните служители!!! Това зависи от него!!! Там е замразил откакто се е явил!!!!!!!!!!! Работниците няма искат да работят за по малко от тези в държавния сектор и работодателите ще се принудят да дават!!! Трябва да им се забрани фа внасят работници от Украйна, Молдова - само от ЕС. Или ще вдигнат заплатите или ще се махнат. Но ако има печалба - няма да се махнат.
86
2
 
17
 
! Отговори
1234 преди 1 година
По високи доходи в Борисовия джоб а за народа примоциики с нови по-високи цени на всичко.Първата примоцийка идва на 1 юли с новата цена на тока и газта.