Борисов 3: Кой кой е в новия Министерски съвет

Подробности от биографиите на бъдещите министри на България
Обновена: 3 май 2017 13:24 | 3 май 2017 13:14, Екип на Dnes.bg
57
Борисов 3: Кой кой е в новия Министерски съвет
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министър-председател: Бойко Методиев Борисов;

Роден е на 13 юни 1959. Председател на ГЕРБ, министър-председател на България за трети мандат. (Първият: 27.07.2009 – 21.02-2013, Вторият: 07.11.2014 – 14.11.2016 ).

Бойко Борисов бе главен секретар на МВР (2001– 2005) и кмет на София (2005 – 2009). Като главен секретар на МВР бе удостоен със званието генерал-лейтенант.

Борисов е основател на фирма "ИПОН-1" ООД, която е сред най-големите охранителни фирми в страната.
От 1985 – 1990 г. е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност на МВР.

Защитава дисертация на тема "Психо-физическата подготовка на оперативния състав" и му е присъдена научната степен "кандидат на науките" (равностойна на "доктор"). През 1990 г. напуска системата на МВР.

Има десетки награди и сертификати за борбата срещу наркотиците, организираната престъпност, корупцията и др.

Заместник министър-председател: Томислав Пейков Дончев;

Роден е на 6 август 1973 година в Габрово.

През 1991 година завършва математическата гимназия в Габрово. През 1997 г. получава магистърска степен по философия от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Има и втора специалност по журналистика. Магистър и по стопанско управление от ВТУ.

Специализирал е политически науки в Полша, бизнес-мониторинг във Великобритания, подпомагане на малки и средни предприятия в Израел.

Работил е като редактор в радио Габрово, учител във Велико Търново, член на различни неправителствени организации и др.

През 2000 г. става главен секретар на Клуб "Отворено Общество"- Габрово- до 2004 г. От 2001 г. до 2004 г. е изпълнителен директор на Високотехнологичен бизнес инкубатор-Габрово, бил е програмен директор в Институт "Отворено общество"- София.

Томислав Дончев е бил кмет на Габрово, министър и вицепремиер в двете правителства на Бойко Борисов.

Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика: Валери Симеонов Симеонов;

Роден е на 14 март 1955 г. в град Долни чифлик, област Варна в семейство на военен (запасен полковник от армията) и учителка. Завършва ямболската математическа гимназия с пълно отличие. Оттогава датира приятелството му с Волен Сидеров, който е от Ямбол и също е възпитаник на математическата гимназия. Завършва електроинженерство във ВМЕИ – София.

Започва работа по разпределение като помощник-технически ръководител в “Трансстрой”, след това работи в отдела по реконструкции на Летище Бургас и в кораборемонтния завод „Драгни Недев“. Три години плава в Атлантическия океан с траулери на „Океански риболов“, като електромеханик.

През 1991 г. създава първата си частна фирма за монтаж на таксиметрови апарати, откъдето идват и средствата за старта на кабелната телевизионна мрежа в жилищен комплекс Меден рудник.

През 1992 г., заедно с Антон Ангелов започва да изгражда кабелна телевизия в жилищен комплекс Меден рудник в Бургас. На 24 януари 1994 г. стартира телевизия СКАТ с първата новинарска телевизионна емисия.

След местните избори през 2007 г. е избран от листата на партия „Атака“ за председател на общинския съвет в Бургас, в коалиция с партия ГЕРБ, като става председател на общинския съвет.

През януари 2009 г. подава оставката си, заради гласуваното от мнозинството общински съветници решение да бъде изградена джамия в “Меден Рудник”.

На 17 май 2011 г. е сред тримата учредители на политическа партия „Национален фронт за спасение на България“. През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на Патриотичен фронт и Обединени патриоти.
 
Заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната: Красимир Дончев Каракачанов;

Роден е на 29 март 1965 г. в град Русе. Председател на ВМРО и съпредседател на коалиция "Обединени патриоти".
Завършил е Софийския университет "Св. Климент Охридски" със специалност история. Доктор по право на Югозападния университет "Неофит Рилски" .

Депутат е в 38-то, 40-то, 43-то и 44-то Народно събрание. Зам.-председател на 43-ия парламент.

Кандидат за президент на "Обединените патриоти" на изборите през 2016 година.

Заместник министър-председател по правосъдната реформа  и министър на външните работи: Екатерина Спасова Гечева – Захариева;

Родена на 8 август 1975 г. в Пазарджик.

Магистър по право на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

От 2001 до 2003 г. е адвокат. През 2003 г. е назначена за юрисконсулт, а от 2007 г. е директор на дирекция "Правно-нормативно и административно обслужване" в Министерство на околната среда и водите.

От август 2009 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Има специализации в Италия, Ирландия, Франция.

На 23 януари 2012 г. с Указ на Президента на Република България е назначена за Главен секретар на Президента. Тя бе правосъден министър във второто правителство на Бойко Борисов.

Министър на финансите: Владислав Иванов Горанов;

Роден е на 30 април 1977 г. в Плевен.

Завършил е счетоводство и контрол в Стопанска академия "Д. А. Ценов" в Свищов.

Работил е в Министерство на земеделието и горите.

От 2001 до 2009 г. е началник отдел "Социални разходи" в Министерство на финансите. В първия кабинет на Бойко Борисов заема поста заместник-министър на финансите, а във втория е финансов министър.

Министър на вътрешните работи: Валентин Иванов Радев;

Роден е на 6 февруари 1958 година в град Елин Пелин.

Завършил е Висшето военно артилерийско училище в Шумен с магистърска степен, офицер по артилерийско въоръжение – инженер по боеприпаси и химия на взривните вещества.

Магистър е по икономика от УНСС. От 1991 година е доктор, а от 1996 година е старши научен сътрудник II степен. Има няколко специализации в Русия, Канада, Чехия и Германия.

Професионалната си кариера започва като началник на служба "Артилерийско въоръжение" и стига до директор на Института за перспективни изследвания на отбраната. Бил е хоноруван преподавател в УНСС и Нов български университет. Председател е на Сдружението на специалистите по боеприпасите в България.

През 1989 година е обявен за почетен реализатор, а през 1993 година – за млад изобретател. Удостояван е с награден знак "За вярна служба под знамената$ – трета степен и с лично оръжие от министъра на отбраната.

Бивш зам.-министър на отбраната, депутат от ГЕРБ.

Министър на регионалното развитие и благоустройството: Николай Нанков Нанков;

Роден е на 19 декември 1983 г. в Севлиево.

Има магистърска степен по специалността „Регионално развитие и управление“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Николай Нанков е народен представител в 43-ото Народно събрание.

Бил е заместник-министър на регионалното развитие в периода 2011-2013 г.

Областен управител на Ловеч е през 2009-2011 г.

Министър на труда и социалната политика: Бисер Христов Петков;

Роден на 6.09.1963 г. в град Монтана.

Завършил "Икономика и организация на вътрешната търговия" във ВИИ "Карл Маркс" - гр. София. Специализирал е икономика в Австрия и Англия.

Работил е като асистент, старши асистент и главен асистент във ВИИ "Карл Маркс", а по-късно и главен асистент в УНСС.

Бил е председател на Държавна агенция за осигурителен надзор при МС и заместник-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление "Осигурителен надзор".

Директор на Националния осигурителен институт.

Министър на правосъдието: Цецка Цачева Данговска;

Родена на 24 май 1958 г. в с. Драгана

Завършила е право в Софийския университет "Св. св. Климент Охридски". До 1991 г. работи като юрисконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, където по-късно става началник на правния отдел.

От 1992 г. работи като адвокат в Плевенската адвокатска колегия.

Цачева е първата жена председател на българския парламент. Тя е избрана за председател на 41-то Народно събрание (14 юли 2009 до 14 март 2013) и 43-то Народно събрание .

На президентските избори през 2016 г. се кандидатира за президент заедно с Пламен Манушев. Двойката бе издигната от ПП ГЕРБ, класира се на балотажа, но загуби от сегашния президент Румен Радев.

Министър на образованието и науката: Красимир Георгиев Вълчев;

От септември 2009 г. е Главен секретар на Министерството на образованието, младежта и науката;

От 2002 г. е работил в Министерството на финансите, като в по-голямата част от времето е бил ангажиран с работа по изготвянето и изпълнението на държавния бюджет в частта му за образование;

Като главен секретар на МОМН и експерт в МФ, той е участвал дейностите по регламентиране на делегираните бюджети, изготвяне на разходните стандарти, разпределение на средствата в системата, изготвяне на нормативни актове и др.

През последните си месеци в министерството Красимир Вълчев, който е смятан за близък и до бившите просветни министри в различни правителства - Даниел Вълчев и Меглена Кунева, беше пряко ангажиран с новата оперативна програма за образование и наука.

Министър на здравеопазването: Николай Кирилов Петров;

Роден на 29 август 1959 година в гр, Средец.

Завършва медицина във ВМИ Варна през 1985 г. Специализирал е във Франция, Швейцария и САЩ. В периода 1989 – 1991 г. работи като клиничен ординатор; началник на Отделение по анестезиология, реанимация и интензивно лечение във Военна болница, Бургас. От 1992 г. до 2004 г. е старши и главен асистент във ВМА.

През 2002 г. завършва курс по "Реанимация и интензивна медицина при медицинското осигуряване на международни военни мисии на НАТО“, Франция. Две години по-късно придобива диплома по "Международно право на военните конфликти“.

В периода 1989 – 1991 г. работи като клиничен ординатор; началник на Отделение по анестезиология, реанимация и интензивно лечение във Военна болница, Бургас (1991 – 1992 г.); ординатор, асистент, старши и главен асистент във ВМА – София (1992 – 2004 г.).

Защитава степен „Магистър“ по „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ в МУ, София (2007 г.) и специалност по „Спешна медицина“ в МУ, София (2008 г.).

От 3 юни 2014 г. е началник на Военномедицинска академия. От 2009 година насам е и президент на дружеството на анестезиолозите в България.

През май 2014 г. е вицепрезидент на WorldSIVA (Световната асоциация по  интравенозна анестезия).

Министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018: Лиляна Павлова;

Родена на 6 декември 1977 г. в София.

Завършва УНСС със степен бакалавър по "Международни икономически отношения" и Варненския свободен университет със степен магистър по "Публична администрация и европейска интеграция". Защитава докторска степен по икономика, специализира право в Института за следдипломна квалификация към УНСС през 2002 г.

Започва кариерата си през 1997 г. като финансов мениджър към програма ФАР. Била е офис-мениджър към програма ФАР и експерт по международни проекти към Института за следдипломна квалификация при УНСС.

От 1999 до 2002 г. е експерт в Координационното звено по програма ИСПА, работила е и като експерт в дирекция "Национален фонд" в Министерството на финансите. До 2009 г. е началник отдел в дирекция "Национален фонд" в Министерство на финансите.

От 2009 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. След избирането на Росен Плевнелиев за президент тя става регионален министър в "Борисов"1. Такава е и във второто правителство на Бойко Борисов.

Министър на културата: Боил Василев Банов;

Роден е на 26.05.1971 г. в София. От 1978 г. учи в Седмо СОУ "Свети Седмочисленици", което завършва през 1989 г.

Боил Банов завършва "Режисура за драматичен театър" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", където се дипломира като магистър през 1999 г. Следвал е и в СУ "Св. Климент Охридски" – специалност "Културология".

Режисьор е на постановки в различни театри в страната – Народен театър "Иван Вазов", Сатиричен театър, "Сълза и смях", Драматично-куклен театър "Иван Димов“ – Хасково и др. Сред по-известните му постановки са: "В полите на Витоша" и "Когато гръм удари" от П. К. Яворов, "Вампир" от А. Страшимиров, "Сако от велур" от Станислав Стратиев, "Пет жени в еднакви рокли" от Алън Бол.

От 15 години Боил Банов е директор на Драматично-куклен театър "Иван Димов“ – Хасково.

Министър на околната среда и водите: Нено Ненов Димов;

Роден е през 1964 г. в София. Магистър по математика от СУ "Св. Климент Охридски" от 1991 г. Доктор по физика на БАН от 1997 г. Член на работната група на UN/ECE по емисионни инвентаризации.

Главен секретар на МОСВ (1997-1999), заместник министър на околната среда и водите (1997-2001), член на УС на Европейската агенция по околна среда (1997-2002), член на преговорния екип за членство на България в Европейския Съюз, народен представител (2005-2009).

Министър на земеделието, храните и горите: Румен Андонов Порожанов;

Роден на 17 август 1964 г.

Магистър е по "Аграрен бизнес, икономика и мениджмънт" и по "Отбранителна индустрия, икономика и мениджмънт" от Университета за национално и световно стопанство в София.

Дългогодишен служител на Министерството на финансите. От 1992 г. до 1995 г. е експерт в отдел "Финансиране на специални дейности", където отговаря за финансите на фирмите в отбранителния сектор, а до август 2001 г. е началник на отдел "Финанси, земеделие, търговия и услуги" в МФ. От 2001 г. до 2009 г. е директор на Дирекция "Финанси на реалния сектор" в министерството.

От август 2009 г. до март 2011 г. е началник на Кабинета на министъра на финансите, след което заема длъжността изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" до септември 2013 г. От февруари 2014 г. е председател на Управителния съвет на Центъра за стратегически анализи, финансиране и европейски фондове.

От 1993 г. до 2014 г. е заемал различни ръководни длъжности в реалния и в публичния сектор, сред които председател на Борда на директорите на "Арсенал" АД-Казанлък (1993-1999 г.), председател и член на УС на Булгартабак Холдинг АД (2001-2005 г.), член на УС на Sofia Tobacco Company (2005-2011 г.), председател на Борда на директорите на "Проектна компания нефтопровод Бургас – Александруполис" и представител на Годишното общо събрание на акционерите (юни 2010-февруари 2011 г.) и председател и член на Надзорния съвет на Българска банка за развитие (от септември 2009 г.).

Служебен министър на финансите в правителството на Георги Близнашки

Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията: Ивайло Ангелов Московски;

Роден на 19 юли 1972 г. в град Плевен.

Завършва бакалавърска степен по специалност "Публични финанси" в УНСС, а след това и финансов мениджмънт в Стопанска академия "Д.А. Ценов" в Свищов.

Между 1995 и 1996 г. е инспектор в "София инс".  Бил е член на Надзорния съвет на "Аналитик" АД, председател на Борда на директорите и член на Управителния съвет на "Монтана" АД, търговски директор на "Сата" ООД.

През 2002-2003 г. е търговски директор на "Балтекс комерс" ЕООД. До юли 2009 г. е управител на официалното представителство на фирма STOLL - Германия за България.

През 2009 г. става зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Транспортен министър и в двете досегашни правителства на Бойко Борисов.

Министър на икономиката: Емил Любенов Караниколов;

Бивш депутат от ГЕРБ и бивш председател на Агенцията по приватизацията.

Емил Караниколов влиза в третото правителство на Бойко Борисов от квотата на Обединени патриоти.
 
Министър на енергетиката: Теменужка Петрова Петкова;

Родена на 18 януари 1967 г.

Завършва Университет за национално и световно стопанство. Има магистърска степен в специалност "Счетоводство и контрол".

Преминава обучения в областта на "Вътрешния одит в публичния сектор" в Министерствата на финансите на Ирландия и Великобритания и в областта на "Държавната финансова инспекция" в Министерството на финансите на Португалия.

От 1992 г. до 2000 г. заема длъжностите финансов ревизор и финансов експерт в Столичното управление "Държавен финансов контрол". Професионалната й кариера продължава в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол като държавен вътрешен одитор и началник на отдел.

От 2007 г. е директор на дирекция "Организация и извършване на инспекционната дейност" в Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). В периода 2010 г. - 2013 г. заема длъжността директор на АДФИ.

Министър на туризма: Николина Панайотова Ангелкова;

Родена на 30 ноември 1979 г.

Магистър по право от Университета за национално и световно стопанство.

Има специализации по финансово управление на структурните фондове на ЕС, по европейско право и по регионална политика и структурни фондове в Института по публична администрация в Маастрихт и в Регионалния институт за административна реформа в Нант, Франция. Специализирала е и "Фирмено управление" в Института за следдипломна квалификация на УНСС.

Била е стажант в ГД "Околна среда" на Европейската комисия и съветник към ръководителя на българската делегация в групата на ЕНП в Европейския парламент.

В периода 2005-2010 г. е собственик на "Николова и партньори консулт", последователно е генерален директор на компанията "Херчеса България" ЕООД (2007-2009 г.) и управител на "Хелектор България ЕООД" (2009-2010 г.).

През 2010-2011 г. е ръководител на звено "Контрол, комуникация и координация" към министъра на регионалното развитие и благоустройството. През 2011 г. е член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", а до 2013 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета на Георги Близнашки.

Министър на младежта и спорта: Красен Кирилов Кралев;

Доктор по образование.

Има бизнес в сферата на рекламата.

Спортен министър във второто правителство на Бойко Борисов. Избран за депутат в 44-ото Народно събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
1
 
! Отговори
осман преди 6 години
бате бойко един турчин за цвят няма в правителството.няма нищо следващите години ние обещаваме .че винаги едип българин ще слажаме в правителството.петстотин години сме го правили...
44
0
 
1
 
! Отговори
По-анонимен преди 6 години
До АнонименКакво искаш? Все деца и внуци на другарки и другари активисти на БКП ...
43
2
 
0
 
! Отговори
Politik преди 6 години
Bravo pozdravleniq mislq che nqma da izkara pulen 3 ti mandat. Dano izkara za da zanuli vsichko.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички са за раирани костюми воглаве със зеленчука от Банкя
41
3
 
6
 
! Отговори
НАТРАКАМ преди 6 години
С ЦЕЦКА ЛЪЖАТА /ЦЕЦКА ЦАЧЕВА И ИСТОРИЯТА С ДЯДО Й/ НАЧЕЛО НА ПРАВОСЪДНОТО МИНИСТЕРСТВО, КАБИНЕТЪТ Е ИЗНАЧАЛНО ОБРЕЧЕН. НЯМА КАК КРАДЦИ КАТО ЛИЛЯНА ПАВЛОВА/ЗА ОНИЯ 51 МИЛИОНА ЗА АМ МАРИЦА/, КРАДЕЦА МОСКОВСКИ, АМИ ВАЛЕРКАТА СИМЕОНОВ, А АГЕНТА КАРАКАЧАНОВ, КОЙТО НЕ ИЗЛИЗА ОТ КЪЩАТА, ПАРДОН ПАЛАТА НА БОРИСОВ И КОГАТО БЕШЕ ОПОЗИЦИЯ И СЕГА, ПРОТЕСТЪРКАТА ЗАХАРИЕВА - ПРОСТО ДА УМРЕШ. НЯМА И ДВЕ ГОДИНИ ДА ИЗКАРАТ. ЩЕ ПАДА УДАРНО КРАДЕНЕ И СКОРОСТНО БАЙ, БАЙ, БАЙ ХЕЙ
40
3
 
5
 
! Отговори
сб преди 6 години
Този човек бил ли е редови учител? Влизал ли е в класна стая след завършване на средното си образование! Има ли понятие от проблемите на учителите? Ще разреши ли на директорите да глобяват родителите за постъпките на отрочетата им, да отстраняват същите от училище за определено време, ще издейства ли правото да се заключват вратите на училището след началото на първия час, ще забрани ли категорично достъпа на родители в сградата на училището по време на учебни занятия и т. н.
39
3
 
5
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
Предишният ужас ще продължи със същите същества. Ще продължим да бъдем най-бедната страна в ЕС, с най-голяма смъртност, с неуки младежи, и най-корумпираната... Няма какво да се коментира, да не говорим за земеделието... Ще продължи да се обезлюдява Родината. Тези мислят само за себе си и смятат ще животът се върти по жълтите павета в София.
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за какво беше цялата тази гимнастика бе тавариш пожар? За да направиш долтночифликчията заместик ли? Защо се похарчиха грешни народни милиони от данъците ни? За да си направиш кефа ли? Нали Радев пак ти е президент и пак той ще ти тура х.я?! Незнам какво имаш в тиквата си но във всеки случай не е сиво вещество а пък за гънки в кората на тиквата ти едвали има и една. А тези които са гласували за теб едвали имат глави. Познавам една дето е гласувала за теб от пиене няма времеда изтрезнее горката
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До реалистКогато дядо Вазов и Иречека са били министри,младото поколение са били 2/3 от населението и училищата са се разкривали а не закривали.Днес сме нация със затихващи функции! 45000 абитюренти кандидатстват за 55000 места във ВУЗ,при положение че половината няма въобще да учат висше а голяма част от другите бягат навън. За това най-важния министър в новия кабинет трябва да е Валерката.В демографията е заровено кучето.Жалко че с това ще занимава едноо долно бургашко ***.Ще ни оправи!!
36
2
 
6
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Красимир Вълчев- министър на образованието????? След дядо Вазов, академик Фол и акад. Илчо Димитров, сега падението е пълно. Не се чудете, че се затварят училища.
35
1
 
9
 
! Отговори
Министерствеников преди 6 години
Министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018?!Министър на младежта и спорта-най-спортния(а тия немладежите да не спортуват ли?Министър на туризма(не е ли сектор от икономиката)Министър на енергетиката(не е ли сектор от икономиката)Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията(орел,рак и щука)Министър на околната среда и водите(без земеделието,храните и горите)Министър на земеделието, храните и горите(без околната среда и водите)Само анестезиолога ще ни!
34
3
 
6
 
! Отговори
ОПТИМИСТ преди 6 години
ЕКСТРА СА, ТЕ ТИЯ НА ША НА ОПРАВЯТ:))
33
4
 
8
 
! Отговори
„Горд“ българин преди 6 години
Тъжно:(((
32
3
 
7
 
! Отговори
ЕГН преди 6 години
Този, без рождена дата, Емил Любенов Караниколов да я посочи - 04.052017г
31
2
 
24
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Министър на младежта и спорта: Красен Кирилов Кралев;Доктор по образование.Някой да ми обясни какво значи доктор по образование????
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помислил ли е тиквуна , ченгето Каракачанов кой ще го бръсне за слива от НАТО и ЕС.Как ще има военен министър без право на достъп до секретни документи на НАТО.Пълен цирк, без да обиждам цирковото изкуство.
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо допускаме тази ментално модифицирана престъпна па-плач икономически и финансови престъпници и терористи да управлява България? Това ли са мечтали Аспарух,Калоян,Симеон Велики,Кирил и Методи,Отец Паисий,Левски,Ботев, Вазов, Стамболов, Стамболийски, Джон Атанасов,Смирненски,Вапцаров,Пеньо Пенев, проф.Иван Попов, акад.Балевски, акад.Сендов, космонавта Г.Иванов?Пълна политическа порнография! УЖАС!Толкова наглост е недопустимо безбожие!Но... Господ си знае работата!Животът ще покаже!
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министър-председателят едантела, затова и министритему са такива по на 33 год.
27
1
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До малиииАми този Николай Нанков Нанков, роден 1983 година, а от 2009 до 2011 г е бил областен управител на Ловеч / т. е. е бил на 26 години / ?????????????? А сега- министър на регионалното развитие и благоустройството!!!!!!!
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32. Стига с тая тъ.па манджа, не е интересна.