Настроението на служебното правителство – празнично

Утре Огнян Герджиков ще предаде властта на Бойко Борисов
Обновена: 3 май 2017 11:42 | 3 май 2017 11:23, Веселина Йорданова
9

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Виж други галерии »
Служебният премиер проф. Огнян Герджиков обяви, че се чувства празнично преди началото на последното заседание на правителството, което оглавява.

"Силно се надявам и вие така да се чувствате, виждам, че сте усмихнати", се обърна той към министрите си.

"Последното заседание не е прекомерно, така че ще успеем до утре да приключим", пошегува се още премиерът.

Служебното правителство управлява страната малко повече от три месеца. Утре Герджиков ще предаде властта обратно на новия-стар премиер Бойко Борисов, след като новото правителство бъде гласувано и се закълне в парламента.

Преди това пък Борисов ще отиде при президента Румен Радев на "Дондуков" 2 с папката с имената на министрите от третия му кабинет.

В краткия дневен ред на заседанието на Министерския съвет днес от 13 точки е включено разглеждането на Доклад за изпълнението на бюджета за първото тримесечие, разрешение за допълнителни разходи за учебници и помагала за детските градини и училищата, предложение до парламента за отпускането на държавни награди за особени заслуги и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
осман преди 6 години
че как да не е?
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този наивно усмихваш се дедко го сложиха на това място за да не допусне да се рови в миналото на гробарите. Защото ако се разрови ще се види защо сме бедни. Крало се е, краде се и пак ще се краде докато търпим. Този наивен дядка, жалко че е професор и преподавател, е безгръбначен страхливец и като такъв ще остане в историята. И какво като е интелигентен като трепери да направи ревизия на Батко Буби? Получи своето да мълчи и замазва, да му мислим ние които все още сме тук.
2
5
 
4
 
! Отговори
тъжен факт за Радев преди 6 години
Президентът и това непрофесионално назначено от него правителство не се справят с текущите проблеми. Представяте ли си колко още бакии ще забъркат тези некадърници и президента, ако не се създаде бързо нормално правителство...
1
1
 
2
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
ОСТАВКА!