Правителството да работи със служебните зам.-министри!?

Отчетите за свършената работа ще бъдат връчени днес на Румен Радев
Обновена: 3 май 2017 21:59 | 3 май 2017 14:15, Веселина Йорданова
2
Правителството да работи със служебните зам.-министри!?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Вторият ешелон на властта от служебното правителство – заместник-министрите, ще остане по министерства, докато новата власт не реши друго. Това стана ясно след последното заседание на кабинета на проф. Огнян Герджиков днес.

По предложение на външния министър Ради Найденов са освободени заместниците му - Любомир Иванов и Бойко Мирчев. Те напускат постовете си по свое желание.

Желанието на Герджиков обаче било тези, които не настояват да напуснат, да останат и да има приемственост, като новото правителство ще реши с кого ще работи.

Следобед всички служебни министри ще занесат отчетите за свършеното от тях на президента Румен Радев. Отчетите ще бъдат публикувани на сайта на правителството.

Следващият кабинет ще решава и дали ще приеме промените, предложени за интеграция на бежанците след отмененото постановление 208. С тях се предвижда например въвеждането на индикатори, с които ще се оценява нивото на интеграция на съответния бежанец. Мотивът за промените бе, че до момента постановлението не работело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо служебното правителство не работи със зам.-министрите от предишното? Нещо за областните и заместник областните управители да каже Герджиков? Много ще се зарадвам, ако успеят да осъдят МС за уронване на престижа.
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе да!