Рапорт даден, рапорт приет: Радев хвали "Герджиков" за сбогом

Президентът се срещна с премиера и министрите си в последния им работен ден
3 май 2017 19:14,
31

Снимка: Пресцентър на президента

Президентът Румен Радев похвали работата на служебното правителство. Часове преди да получи от ГЕРБ списъка с новите министри, държавният глава извика служебният премиер Огнян Герджиков и екипа му в президентството.

Това стана малко повече от три месеца след като Радев ги назначи за свой първи служебен кабинет.

По време на срещата си днес правителството на Герджиков е получило от президента висока оценка за своята работа.

Още по темата

 "Работихте за каузата България и затова постигнахте тези резултати, които несъмнено ще бъдат оценени високо." , каза президентът проф. Огнян Герджиков и министрите от служебното правителство.
 
 "Това, което се съдържа в папките доказва, че сте направили добрия избор", каза Герджиков, цитиран от пресцентъра на държавния глава.
 
Радев пък отвърна, че основните приоритети, с които служебния кабинет е започнал своя кратък мандат, са изпълнени по най-добрия начин.

Според него правителството на Огнян Герджиков е доказало, че е възможно в България да се провеждат честни избори, в които изборните манипулации и купуването на гласове да бъдат сведени до минимум.

"Наваксано е изоставането по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС", припомни още той и изрази надеждата си, че философията на приемственост ще бележи предаването на изпълнителната власт към следващото правителство.   
 
"Сигурен съм, че предложенията на служебното правителство ще бъдат приети от вашите наследници, защото това е пътят за развитие на България", категоричен беше държавният глава.
 
Президентът Румен Радев благодари на премиера проф. Огнян Герджиков и на служебните министри за проявената отговорност и отдаденост и им пожела да работят с мисъл за България и в следващите етапи от професионално си развитие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най важното не свършиха-Честни избори!Спокойно бяха купени ромските гласове и то в деня на изборите...
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно, някак си по-леко се дишаше докато го нямаше тупана от Банкя. Сега пак се почва с тежкареенето му и трудно разбираемия му словоред... Отвсякъде ще ни го натрапват.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герджиков вдигна само цените на газа и водата за всички и направи избори но спря вдигането на пенсиите, защото трябвало на всички да се вдигат.
1
1
 
5
 
! Отговори
adi преди 6 години
gule, gule!