ДПС: Без подкрепа за кабинета... заради Патриотите

Националист за вице по демографски въпроси било цинизъм
4 май 2017 13:23, Василия Пейчева
29
ДПС: Без подкрепа за кабинета... заради Патриотите
Снимка: архив, Булфото

ДПС няма да подкрепи новия кабинет "Борисов" 3 заради участието на "Обединени патриоти" във властта и липсата на управленска програма. От парламентраната трибуна Мустафа Карадайъ предрече и труден мандат както за ГЕРБ, така и за гражданите.

По думите му хората очакват справяне с важни въпроси, бедността и демографската криза, а това не е възможно. Една от причините е участието на Патриотите във властта.

"ГЕРБ за втори пореден път избра коалиция, а както се видя - това не носи стабилност и реформи, от които България се нуждае. В 43-то НС беше сестринска коалиция, а сега националистически формации, незнайно защо самонарекли се патриоти. Но между патриотизма и национализма има ценностна стена", заяви Карадайъ.

По думите му да се направи националист вицепремиер по демографските въпроси е "ярък пример за цинизъм".

Карадайъ заяви, че не е вярно, че европейските ангажименти изискват съставянето на такъв кабинет, тъй като европейската практика не е такава.

"В Австрия, Холандия, Франция, Словакия и в цяла Европа не се допускат националисти във властта. В България ГЕРБ го прави втори път, без това да е абсолютно необходимо", припомни той.

От ДПС смятат, че ГЕРБ са се коалирали с Патриотите, за да се размие отговорността във властта. Най-голямата парламентарна група в момента обаче ще плати високата цена за своята безотговорнст днес, предупреди Карадайъ.

"Рано или късно, въпреки подмяната и лъжите, гражданите мъдро ще отсъдят. Най-голямата политическа сила сега ще плати най-висока цена за своята безотговорност днес. Това ще е труден мандат на ГЕРБ и за всички граждани, и демокрацията", заяви Карадайъ.

Той заяви и че управленска програма реално няма, имало само общи фрази и пожелания.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
2
 
! Отговори
Горд Турчин преди 4 години
ПсевдоПатриотите-фашистите ВЪН ВЪН ВЪН от управлението на Европейска БЪЛГАРИЯ.....ДПС е истинската Българска патриотична партия.....лидерите на ПсевдоПатриотите на СЪД и ЗАТВОР за денонощното насаждане на етническа злоба и омраза...някой ден тази злоба просто ще избухне и ще стане страшно за пропадналата и изчезващата та се България
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом няма турска партия във властта - аз съм доволен. Пък ако ще да е бай Иван!!
19
5
 
6
 
! Отговори
Благодаря преди 4 години
Друго си е да управляват БСП-ДПС. Благодаря на българите, че ни го спестиха...
18
5
 
5
 
! Отговори
али преди 4 години
Много бързо забравиха или си мислят,че народа забрави за коалицията с Атака.... в много близкото минало или водачите на листи на ДПС с бивши депутати на Атака !!!
17
6
 
8
 
! Отговори
До Циник преди 4 години
Абе, ти не си в час и не знам дали си "***" или "Параноик" ама не виждаш ли, че ДПС са се гушнали с ГРОБ и кога се налага ги подпират, а за отплата ГРОБ удря по едно рамо на бизнеса им да процъфтява! Поне като не разбираш - НЕ СЕ ОБАЖДАЙ
16
2
 
13
 
! Отговори
do цинк преди 4 години
нищо не знаеш за Европата ти задния си двор не познавашкакво се обаждате такива папагали степродавате се за 600-700 лева масовоа тука си избивате комплекситеНищо ееропеиско няма в БългарияТя няма място в ЕС не отговаря на нито един критерий
15
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карадайо,усети ли тежкия Местанов шамар? Разбра ли, че като пратиш кучетата да бутат бабички на границата губещият си ти?
14
1
 
12
 
! Отговори
Истина преди 4 години
Човек без националност и история е просто някакъв неидентифициран биологичен субект, нищо повече
13
3
 
12
 
! Отговори
Тралала преди 4 години
А как може забранени от Конституцията турски етнически партии, байно?
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дпс да не се прави на умряла лисица. А престъпника Борисов ги удоволетворява? Или ДА????
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как няма да гласуват нали са заедно патриотите ги слушаха и отидоха на границата да се закачат със бабите,със заповед на ДПС
10
8
 
21
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Да махнат новините на турски, да забранят двойното гражданство, да изгонят турските фирми, да забранят трите турски партии и да изгонят шпионите като се започне с посланика. Това стига за един мандат да направят патриотите. Все фатални грешки допуснати под турско американски натиск
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ша управляват с хора дето сега току що влизат в Парламента с никакъв Опит
8
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намирисва нещо от тоалетната на летището на Франкфурт на Майн.От там пищи видния демократ и гербер със 400000 евро.Не е ли време да си смениш бельото.Разбрахме че не правиш разлика между думи и действия.Параноята ти отдавна вони.
7
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата умря напълно , след 4 години няма и да има следа
6
8
 
11
 
! Отговори
EC преди 4 години
Национализмъ е също като Радикализма абсолютно опасен във всяка една Държава по Света , това са старомодни думи които явно изполвани в днешни дни за получаване на някакви Облаги
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най важното за Борисов е министър на правосъдието:)
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали първо Борисов заяви че ще се разгледа изборния закон и подкрепи твърдо референдума...сега пак няма да има време.
3
3
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Ами къде да го сложат като не отбира от нищо пък там по зле от това в момента едва ли може да стане.
2
8
 
25
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Абе ...Карадайъ...абе кочи...в Австрия , и Германия няма и етнически партии...па камоли турски...ма ей на - ти си зяпнал!Сега ще се гушнете със столетницата(дето ви възраждаше)...важното е файда да има!Ще си повърна червата!