Каракачанов ще настоява за връщане на наборната служба

По-засилена трябва да е охраната на границата ни, смята той
214
Каракачанов ще настоява за връщане на наборната служба
Красимир Каракачанов. Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Бъдещият вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов обяви, че ще настоява в управленската програма да се запише проучването на опции за връщането на наборната военна служба.

Той подчерта, че е привърженик на задължителната служба и ще работи за това. По думите му в редица европейски страни темата също става все по-актуална.

Каракачанов призна, че от ГЕРБ са на по-различно мнение и в подробната програма в момента се говори за доброволна военна служба.

Той посочи още, че трябва да има по-засилена охрана по границата ни и това е записано и в програмата – политика на недопускане на нелегална имиграция в България.

„Ще се постарая да не допусна абсолютно никаква корупционна практика и това ще бъде преследвано. Не може да крадеш от болните, не може да крадеш от децата, не можеш да крадеш от армията“, отсече той.

По темата за покупката на изтребители Каракачанов коментира, че е по-добре да са нови, но ще са такива, каквито може да си позволи държавата. „Всеки човек иска да кара „Мерцедес“, но като няма „Мерцедес“, си купува според джоба“, заяви той.

Според него във властта трябва да влизат грамотни и компетентни хора, експерти, а не партийни функционери. „Ще видите и със заместник-министрите и с областните управители – ще предложим хора, които не са членове на една или друга партия, но сме преценили, че могат да си свършат работата“, обеща той.

Бъдещият вицепремиер подчерта, че носи политическа отговорност за предложените от него кадри. И макар заедно с Валери Симеонов да влизат в изпълнителната власт, Каракачанов е категоричен – Патриотите ще останат силни в парламента като парламентарна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: Красимир Каракачанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
2
 
13
 
! Отговори
Булгар преди 6 години
Аз на държава, която ме дискриминира НЕ служа!!!!!
158
2
 
11
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Бидон Войводаааа му викат обаче си е хърцоин))))))))) едно към едно с пан Заглоба на Сенкевич))))))))))))))))))))))))))))). Голям смях ще падне. Трябва да му сменят и агентурния псевдоним.
157
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ходя войник и то за Шкембе войвода и тиквата -Никога
156
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цирка е пълен.
155
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов не си е пил лекарствата.И да смъкне малко от това шкембе.Шкембе войвода не се чува какви ги дрънка.
154
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не познавам човек, който да се вдигне да иде да служи....не дай Боже, война!Масово ще дезертират тия храбреци дето отиват да защитават България в мисии на НАТО за долари!
153
0
 
4
 
! Отговори
Еспувизан преди 6 години
Сетих се, виждал съм го в една реклама...
152
0
 
10
 
! Отговори
Ботев преди 6 години
Кой не знай ШКЕМБЕ войвода,Кой не е чувал за него...
151
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цирка започна.
150
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я какво шкембе е пуснал от притеснения.Ще ни научи как сами да се пазим от турците.А след уволнението ще станем борчески башибозук.
149
0
 
12
 
! Отговори
Нане Марсианецо преди 6 години
А па с наборната армия какъв бюджет върви ехее! Какви "търгове", какви "държавни поръчки" ехее! Па и що армейски имоти има има за продажба ехеее! И там как кучето влачи и диря нема, ехееее! Каракачаново ехееее!
148
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я да си даде сметка, че вече не е в предизборна кампания и да спре с дрънканиците. Абе, хора мили и драги, как става така, че ни управляват и решават съдбите на децата ни хора БЕЗ ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ?! И Станишев беше такъв, царчето също... Този пък не знае как мирише партенка, ама логорейства за казарма. Ай си..
147
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
я оди се снимай бе Краси. като ти се ходи в казарма - ходи си сам. Не ми казвай аз какво да правя.
146
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе те не могат да намерят пари за 300 лева пенсия армия ще правятстига с тая Парлама
145
6
 
7
 
! Отговори
TURK преди 6 години
ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ МОИТЕ ДЕЦА ЩЕ МИНАТ НА СТРАНАТА НА ТУРСКАТА АРМИЯ.....АКО ИМА КАЗАРМА И АКО ИМА ВОЙНА С ТУРЦИЯ.....ОТДЕЛНО ТЕ ЩЕ НИ ПРЕВЗЕМАТ ЗА 2 ЧАСА,А И НЯМА И КОЙ ДА Я ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.....КАКТО НАТО НЕ Я ОПАЗИХА И КИПЪР.....АКЪЛ НЯМАТЕ ВИЕ БЪЛГАРИТЕ-ТЕ СИ ОТИВАТ герб,ВИЕ ГИ ВИКАТЕ ОТНОВО.....ХАК ДА ВИ Е,ХАЛАЛ ДА ВИ Е,.....НА БОГАТИТЕ ДЕЦАТА НЯМА ДА ХОДЯТ В КАЗАРМАТА,А НА БЕДНИТЕ.А НИЕ ТУРЦИТЕ И ДЕЦАТА НИ -НА ЮГ.....ОБИЧАМЕ БЪЛГАРИЯ,НО ТЯ НЕ ОБИЧА НАРОДА СИ....А И НАРОДЪТ ЕДИН НАРОД-БОЖЕЕЕ
144
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А така - стабилен, авторитетен. Тука из форума само хули се сипят по новото правителство. Това било, онова било,(шкембе имал, килограми да махнел) а народа си ги избира. Има нещо не както трябва.
143
0
 
16
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Каракачанов ще настоява за връщане на наборната служба------На гол тумбак, чифте пищови!С кви пари, бе?????Армията не е само личен състав или бройка, а и съвременно въоръжение и техника!Ние Осем самолета не можем да купим, а какво да кажем за съвремено ПВО или съвременен ВМФ, а не тези корита на по 40г дето ги купи Саксофона!Я, *** и попитай за цената на ЗРК "Пейтриът", ама първо си извикай лекърски екип, че като чуеш колко струва може и удар да получиш!
142
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A аз настоявам да свали едни 50 кила и тогава да праща другите да тичат по плаца.
141
0
 
23
 
! Отговори
36120 преди 6 години
ШКЕМБЕ ВОЙВОДА И БОЛЕН СИДЕРОВ ДА КАЖАТ ЗАЩО НЕ СА ХОДИЛИ В КАЗАРМАТА.
140
3
 
21
 
! Отговори
88 преди 6 години
Аз също нямам син и внуци за наборна военна служба.Съвременната армия е високотехнологична и изисква професионализъм,а не отминала фатмащина.Има младежи и девойки,които исрено желаят военна служба-нека да се образоват и реализират на това поле при съответните привилегии,защото казармата никак не лесна работа.Другото са популистки дрънканици.Кога най-после ще си изберем нормални управленци?