Каракачанов: Ще върна уважението към българския офицер!

Новият министър на отбраната получи икона на Св. Георги Победоносец
4 май 2017 17:15, Анисия Иванова
47
Каракачанов: Ще върна уважението към българския офицер!
Красимир Каракачанов приема министерския пост от Стефан Янев Снимка: БТА

Много ясно съзнавам, че поемам отговорността в качеството си на министър на отбраната в едно рисково за България време - с много конфликти около нас, конфликти в точки, от които могат да произведат напрежение, не само в България, и в целия регион. Това каза новият министър на отбраната Красимир Каракачанов, който прие поста на церемония във военното ведомство от своя предшественик Стефан Янев, министър на отбраната в служебния кабинет.

Каракачанов посочи кризата в Украйна, продължаващата война в Сирия, ситуацията в Близкия изток, ситуацията на Балканите.

"Абсолютно наясно съм, че в това време Българската армия трябва да е в състояние да изпълни своя конституционен дълг - защитата на Отечеството, териториалната цялост и суверенитета на България", каза новият министър,

"Дълбоко съм убеден, че обществото ще разбере, че точно в това време на България е необходима онази армия, която може да съхрани спокойствието, реда, живота и здравето на българските граждани, целостта и суверенитета на българската държава", добави той, цитиран от БТА.

Каракачанов заяви, че не е привърженик на голите обещания и не обещава неща, които няма да може да направи. Но обеща, че ще се опита с всички сили да направи така, че онези млади българи, които искат да служат в армията, да го правят с гордост и чест.

"Онези млади българи, които вече са постъпили в Българската армия, да имат нормален стандарт на живот и да са горди, че са военнослужещи. Българският офицер да има и в бъдеще уважението, което винаги е имал пред обществото. Надявам се, че с общи усилия, най-вече с вашето компетентно мнение, заедно ще успеем да го направим. Ще го направим не заради Министерството на отбраната, ще го направим заради България", каза Красимир Каракачанов.

Стефан Янев благодари на присъстващите за положените усилия и старание, за високия дух, с който са работили и мотивирали подчинените си, така че задачите да бъдат изпълнени.

По стара традиция при предаването на длъжността новият военен министър получи за подарък икона на Св. Георги Победоносец, който е патрон и пазител на военнослужещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
8
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
Да ако вземем от 40млн вариант на Грипен и не го обявим за 60млн му модификация ще има и за 2 гемии на преклонна възраст.
17
2
 
22
 
! Отговори
Анкета преди 6 години
Въпрос:Ще може ли Воеводата да изяде сам едно цяло агне за Гергьовден?Отговор:Разбира се и ще пита и за второто!
16
3
 
7
 
! Отговори
MAKEDON преди 6 години
Opaaaa ......... sega Karkacanov ke si go napolni dzebot so pari... ni avioni ni brodovi ke vidite.
15
1
 
16
 
! Отговори
тя преди 6 години
За какво уважение говори Каракачанов? То български офицери със свещ трябва да ги търсиш!
14
1
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 12Нали пишеш че парите са и за 2 корабаЗащо тях ги пропусна на финала
13
1
 
7
 
! Отговори
до 15 преди 6 години
Е какво се чудиш 2 месеца ще шумят из медиите всекакви експерти. Hа всеки по няколко хилядарки за консултациите и готово, куче влачи диря няма и накрая ще вземат нещо пак втора ръка, защото парите свършили.
12
1
 
9
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
Някой гарантира ли ,че ще вземем най-комплексният вариант на самолета или ще се задоволим с най-евтиният от серията за 40млн?!2 Да напомняме ли за историята с хеликоптерите Кугар, които не стават за нищо-една гола машина без никакви технически възможности. Кои ще вземат комисионната от сделката?!? Практика е при сделка да се раздават комисионни,а на по-дребните риби бонуси. НА КАКВО ОСНОВАНИЕ НАЛИ ТОВА ИМ Е РАБОТА ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ ЗА ТОВА?!?
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А война на Турция кога ще обявиш войводо?
10
2
 
12
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
Някой ще ми обясни ли кой ще отчупи най-голямо парче от баницата?!? Става въпрос за изтребителите Грипен. 1.5 милиарда бяха предвидени за 12 самолета и 2 кораба сега изведнъж само за 8 самолета. Това е кражба на кражбите. Най- модерният вариант на Грипен струва 60 млн долара. В цената влиза материалното и техническо обезпечение както и обучение на ползвателят на техниката. 12х60х1.8лв е 1296 млн лв и остават 200млн за въоръжение, но са 12 самолета,а не 8.
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спешно разширете вратата на парламeнта моли ви се, защото тоя може да се заклещи на излизане и няма да може да излезе при което може да ни осъди помислете и за правата на инвалидите.
8
2
 
13
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
Кога ще се разкарат пенсионерите от МО и МВР?!2 Не може все да бързат да се пенсионират и да недоволстват,че не са материално обезпечени,а като се пенсионират бързат отново да са на държавна хранилка. Като са толкова добри да се пробват в частният сектор,а не да смучат пенсия и заплата от всички данъкоплатци. В МО и МВР плащат само 10% данък общ доход и никакви други осигуровки както нормалните данъкоплатци. Пенсионират се взимат 20 заплати и пак недоволни.
7
7
 
14
 
! Отговори
Ким Сен Ир преди 6 години
1 народ, 1 вожд, 1 магистрала, 1 спортна зала и 1 офицер. Урааааа.
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министър на два танка и един самолет !
5
3
 
7
 
! Отговори
мерака на чичо Денчо преди 6 години
Ама, гледам, един стои пред них, па хванал една клечка, на, такава така, нема ни колко две педи, па ни духа, ни у *** бие, а само си върти така на ветър клечката, божем и он нещо върши. Гледам го, гледам, па си мислим: "Ех, весела му майкя, тоя да знае, че живот живее - без мъка печалба!..." Та ако можеш да ме туриш уместо него на тая работа, баш бих ти казал сполай!... А, право да ти кажем, знам, че ще въртим по-харно от него клечката, та затова, санким, и толкова мерак имам на тая работа...
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще стане това бе Шкембе воевода? Като ходиш шкембака ти е 5 минути преди теб? И какво разбираш от военно дело? Мерака му да е министър се осъществи. И като почнат комисионните от оръжейните сделки, ще забрави за войници и офицери.
3
7
 
16
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Баси Абсурдистана...ужас!!!
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този какво се прави на мъж, като в повечето страни постът военен министър се дава на жени. Защото са по-миролюбиви, а не лаят като пинчери.
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как бе шкемби?