В 44-тото НС: Питбула захапва законите под ритмите на Калин Вельов

Новите министри освободиха място за поне 14 нови депутати
Обновена: 4 май 2017 12:01 | 4 май 2017 10:45, Александър Попов
56
В 44-тото НС: Питбула захапва законите под ритмите на Калин Вельов

Днес третият кабинет "Борисов" ще положи своята клетва, а на мястото на министри и зам.-министри се отваря втора възможност за поне 14 нови депутати да влязат в парламента.

Безспорно една от най-колоритните фигури ще бъде шампионът по кикбокс Владимир Вълев - Питбула. Той е най-титулуваният български боец в аматьорските и професионални серии по кик бокс в стил К1 и влиза в Народното събрание на мястото на Лиляна Павлова.

Стряскащият прякор идва още от детските му години, когато се отличава в спорта с неотстъпния си стил на игра. Освен професионален състезател, Питбула е и треньор. Естествено, смята, че ще е най-полезен в областта на спорта.

По време на своята кампания той заяви, че за него най-важна е честността и уважението: "Трябва да се уважаваме заради успехите и на единия, и на другия. Аз съм на принципа, че всеки е постигнал нещо в живота".

Какво може да заведе един шампион по бойни спортове зад депутатската банка?

"Хората в България се озлобиха в последно време, надявам се това да се промени и да станат малко по-добри едни с други и оттам да потръгнат нещата за цялата нация", казва Вълев.

Негов колега, макар и от втори опит, става и перкусионистът и певецът Калин Вельов. Кариерата му преминава през Акага, Медикус, Ку-Ку бенд. Прави редица проекти с Нина Николина, а през 2007 година създава собствената си група Тумбаито, като стилът основно е латино. Вельов става депутат на мястото на Валентин Радев, който ще бъде министър на вътрешните работи.

ГЕРБ ще освободи място за най-много нови депутати. Освен Питбула, от варненската листа ще влезе Емилия Милкова, която ще замести новия стар спортен министър Красен Кралев.

Димитър Лазаров от Пловдив, който оглавяваше миналия мандат комисията за контрол над спецслужбите, ще замести премиера Бойко Борисов. Финансовият министър Владислав Горанов ще освободи място за бившия кмет на "Оборище" Йорданка Фикирлийска.

Новият шеф на кабинета на Борисов - Румяна Бъчварова, дава път към парламента на Анна Александрова.

Депутат от Плевен става Ралица Добрева, която получава шанс заради правосъдния пост на Цецка Цачева.

От Габрово Томислав Дончев ще бъде заместен от Иглика Събева, от Пазарджик вместо Екатерина Захариева депутат ще е Даниела Малешкова, от София - област Валентин Милушев сменя Николина Ангелкова, от Ловеч вместо Николай Нанков в парламента ще заседава Виктор Стойчев, а от Търговище вместо Теменужка Петкова - Митко Стайков.

Вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов пък освобождават място за д-р Калин Поповски от Плевен и за PR-ът на "Атака" Миглена Александрова от София.


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.