В 44-тото НС: Питбула захапва законите под ритмите на Калин Вельов

Новите министри освободиха място за поне 14 нови депутати
Обновена: 4 май 2017 12:01 | 4 май 2017 10:45, Александър Попов
56
В 44-тото НС: Питбула захапва законите под ритмите на Калин Вельов

Днес третият кабинет "Борисов" ще положи своята клетва, а на мястото на министри и зам.-министри се отваря втора възможност за поне 14 нови депутати да влязат в парламента.

Безспорно една от най-колоритните фигури ще бъде шампионът по кикбокс Владимир Вълев - Питбула. Той е най-титулуваният български боец в аматьорските и професионални серии по кик бокс в стил К1 и влиза в Народното събрание на мястото на Лиляна Павлова.

Стряскащият прякор идва още от детските му години, когато се отличава в спорта с неотстъпния си стил на игра. Освен професионален състезател, Питбула е и треньор. Естествено, смята, че ще е най-полезен в областта на спорта.

По време на своята кампания той заяви, че за него най-важна е честността и уважението: "Трябва да се уважаваме заради успехите и на единия, и на другия. Аз съм на принципа, че всеки е постигнал нещо в живота".

Какво може да заведе един шампион по бойни спортове зад депутатската банка?

"Хората в България се озлобиха в последно време, надявам се това да се промени и да станат малко по-добри едни с други и оттам да потръгнат нещата за цялата нация", казва Вълев.

Негов колега, макар и от втори опит, става и перкусионистът и певецът Калин Вельов. Кариерата му преминава през Акага, Медикус, Ку-Ку бенд. Прави редица проекти с Нина Николина, а през 2007 година създава собствената си група Тумбаито, като стилът основно е латино. Вельов става депутат на мястото на Валентин Радев, който ще бъде министър на вътрешните работи.

ГЕРБ ще освободи място за най-много нови депутати. Освен Питбула, от варненската листа ще влезе Емилия Милкова, която ще замести новия стар спортен министър Красен Кралев.

Димитър Лазаров от Пловдив, който оглавяваше миналия мандат комисията за контрол над спецслужбите, ще замести премиера Бойко Борисов. Финансовият министър Владислав Горанов ще освободи място за бившия кмет на "Оборище" Йорданка Фикирлийска.

Новият шеф на кабинета на Борисов - Румяна Бъчварова, дава път към парламента на Анна Александрова.

Депутат от Плевен става Ралица Добрева, която получава шанс заради правосъдния пост на Цецка Цачева.

От Габрово Томислав Дончев ще бъде заместен от Иглика Събева, от Пазарджик вместо Екатерина Захариева депутат ще е Даниела Малешкова, от София - област Валентин Милушев сменя Николина Ангелкова, от Ловеч вместо Николай Нанков в парламента ще заседава Виктор Стойчев, а от Търговище вместо Теменужка Петкова - Митко Стайков.

Вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов пък освобождават място за д-р Калин Поповски от Плевен и за PR-ът на "Атака" Миглена Александрова от София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
10
 
! Отговори
Иванчо преди 6 години
Според мен е важно депутатът да бъде Човек!!! Който да има Етични и Морални ценности. Без значение каква му е професията. Писна ми от продажни и подкупни полицай, доктори, адвокати и други.
12
0
 
19
 
! Отговори
Скобрата преди 6 години
Чудничко! Сега като досъсипем Европейския Съюз тоз момък ще излезе на трибуната, и ще викне "Продължаваме напред!"
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпрос: Как се чуства мозъчната клетка в главата на офтсата?Отговор: Самотно.Беееееее офтси, яж сено! Стрижииииииии!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе що не слоите направо и ДиМкоу за президент и да приключваме с тва подобие на държава
9
1
 
11
 
! Отговори
До депутата... преди 6 години
... г-н Булпит:В парламента се влиза, за да се правят и променят закони, не за да се правят хората по-добри. За първото са нужни компетентност и/или набор от адекватни експерти в различни направления. Дружките ти от фитнеса не се броят. Ако влизаш само за второто - по-ефикасно ще е да раздаваш безплатни прегръдки на "Пиротска".
8
0
 
15
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 6 години
Цецка казва всичко за намеренията на това правителство. Тя е умалена форма на мераците му. Некомпетентност, послушание, слугинаж .......
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре и по един борец, сумист, джудист, някоя откровенна мотика и поне една кирка! Хора с избити милиони мозъчни клетки в главите(където и без това се срещат рядко) ще ни управляват. Беееееее офтси!
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво щастие и какво интелектуално издигане нивото на новия парламент. Браво български юнаци за правилния си избор.
5
0
 
21
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Питбула, свинаря, карако*нджула, мек*ерето..таането С други думи - цвета на нацията!
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А децата които учат в университетите да ходят по европа да работят. Тая държава все повече затъва. Пожарникари, полицаи, кик боксьори. Живи и здрави да са, ама не може така да продължава - в управлението на държавата да се вкарват хора които нямат необходимите умения. На всеки му е хубаво да седне до готовите пари и да "разпределя". Обаче трябва и държавата да се развива. Ставаме като африканска държава - няма средна класа. Глупав народ и беззаконие.. това е българия.
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нещо средно между зоологическа и ботаническа градина се превърна парламента.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тази менажерия, бе, хора? Толкова ли не можете да създадете една обикновена пряка демокрация, като швейцарците и да се управлявате сами, вместо да ви управляват някакви четирикраки?
1
1
 
22
 
! Отговори
Джъстис преди 6 години
Не мога!Не мога бе!