Задачи, цели, работа: Какво предстои на Каракачанов?

Има доста предизвикателства в МО, смята Ангел Найденов
4 май 2017 09:52,
4
Задачи, цели, работа: Какво предстои на Каракачанов?
Снимка: архив, Bulphoto

Сектор отбрана изглежда много солидно представен в новия кабинет. Щеше да бъде по-добре, ако Валентин Радев беше поел Министерството на отбраната, защото има изключителна експертиза и добър опит, а Каракачанов - Министерството на вътрешните работи. Това заяви Ангел Найденов от БСП пред Bulgaria ON AIR.

"Пред новия министър на отбраната има доста предизвикателства", смята Найденов. Като един от основните проблеми той посочи проблема със системното недофинансиране на отбраната в страната ни.

Още по темата

"Според регламентите на НАТО българското финансиране на отбраната трябва да бъде 2% докато сега е едва 1,35%, а с целевите средства, които са предвидени за проектите за модернизация ще достигне до 1,66%", заяви Ангел Найденов.

Министърът на отбраната също така ще трябва сериозно да се заема със спирането, по думите му, на "ерозията на отбранителната способност и да се преодолее сегашната критична ситуация", допълни още той.

Според него Красимир Каракачанов трябва да се погрижи за хората и техните възнаграждения, да обърне внимание на специфичните заплащания, социалния пакет, да върне интереса на хората към военната кариера и да се заеме с назначаването на кадри във въоръжените сили на страната ни.

"Не по-малко от 1000 човека трябва да се назначат, за да се компенсира пенсионирането и напускането на военнослужещи", смята Найденов.

Той смята, че Красимир Каракачанов има поглед над тези проблеми и ако не ги материализира като първи стъпки в управлението си ще претърпи провал.

Относно шансовете на новия кабинет да изкара четири годишен мандат, Ангел Найденов сподели в студиото на "България сутрин", че е скептично настроен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
naco преди 6 години
Предстои му,да ПОДАДЕ ОСТАВКА!?
3
0
 
0
 
! Отговори
Спомени от ДСБ преди 6 години
Карата е турско *** и руско .Сега очаквайте да саботира всяко модернизиране на парка от самолети и танкове. Ще работи за подялба на БГ между Турция и Русия. Имат договор от Анкара през 2015.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво разбира Каракачанов от военно дело.Ненчев 2.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лапане